:)

Nu är alla prov, fördjupningsarbeten och redovisningar gjorda! Känns så himla skönt! Dessutom kom det positiva betygsöverraskningar idag! Förut på filosofin har jag alltid fått VG eller VG-, men idag fick jag tillbaka ett arbete som jag fick MVG på, jag kunde knappt tro det. Filosofi är verkligen inte min cup of tea, så det gjorde mig glad. Dessutom VG + nu på fördjupningsarbetet, och det känns ju också kul att få nåt annat än ett "vanligt" VG eller ännu värre, med ett minus i kanten.
På matten hade vi redovisningar och betygssamtal. Jag skulle verkligen varit nöjd med ett G för jag har inte ansträngt mig på lektionerna alls, utan jag har bara maraton-pluggat de sista veckorna inför kursprovet, men jag får ett VG ändå. :)

ioch nu är allt finiitooo!:D Nu behöver jag bara koncentrera mig att lära mig hur man jobbar på Grönan, vilket känns lite smått nervöst. Imorgon ska jag på en sk "befattningsutbildning" då man ska typ öva på det man gör på ett vanligt arbetspass, praktiskt, om jag förstått det rätt. Är lite nervös, å andra sidan är det ju en utbildning så det är ju inte direkt meningen att man ska komma dit och kunna allt. Men sitter ändå och pluggar lite på informationen jag redan fått :P
Sen imorgon kl 18.00 är det ett friskispass med bara danssteg från olika dansstilar som verkar skitkul.
 
I helgen är det den sista grönan-utbildningen på lördag morgon och sen är hela helgen ledig, utan plugg eller utbildningar eller något annat inplanerat :D mi piace molto!

adios!


meraviglioso

Underbar känsla när man kommer hem från en svettig promenad/joggingtur och sushi står framdukat. Aah:D


Lättnad, glädje och en liten dröm

Vissa dagar får man höra precis det man vill, och till och med mer.


image136

era stupendo

Idag var det en proppfull, men rolig dag :)

Man var ganska trött efter skivan igår, även om man kom hem rätt tidigt och inte drack mer än vinet till maten, så istället för att se en film på geografin så tog jag en halvtimmes sovmorgon och satt och filosoferade ihop frågor inför filosofidebatten som var lektionen efter.

Jag var rätt tyst på debatten. Så fort jag kom på en bra fråga var det dags att gå vidare till nästa arbete, eller så hade nån redan ställt i princip samma fråga, eller så hade jag helt enkelt ingen fråga. Men på slutet blev det ändå en het debatt om barnarbete och huruvida det kan vara bra. Där hade jag iallafall nåt att säga ;)

Tvingade med mig Sara in i matsalen och sen åkte hon hem och jag köpte en capuccino och gick till Edsbergs slott och solade i gräset med Annie, Therese, Netasha och Sofia. Det var mysigt :) Tyvärr hann jag inte stanna så länge eftersom jag skulle bege mig till....

....Gröna Lund på kassautbildning! Det var kul, mycket information och man blev lite förvirrad, men jag har fått ett häfte med instruktioner som nog ska klara upp huvudet lite. Fick kläder och skåp i omklädningsrummet också:) Jag är så taggad! Dessutom upptäckte jag idag när jag såg på anställningsbeviset att lönen var högre än vad som stod i den första informationen, och det känns ju inte helt fel :D

Från Grönan åkte jag till italienska restaurangen Pronto vid Fillan och hann kasta i mig en pasta carbonara med sällskap av mamma, gudmor, vickans klasskompis mamma och sen också min syster och hennes barn. Sen såg vi Martins vårkonsert som var jättebra:) Åt glass på sleven innan vi tog bilen hem.

imorgon är väääärldens skönaste dag :D spanska, italienska och jag har inget plugg kvar att göra!! :D Ska bara fixa en grej på banken och sen träna på friskis på kvällen. Eller om det är varmt så kan man simma i poolen :D
Nu ska jag iallafall gå och sova :)
ciao tutti!

Hipp hurraaa för här kommer bumbibjörnarna!

Igår var det musiktreornas skiva, på båten Patricia. Det var disney-tema och jag var utklädd till en av askungens möss (vilket jag var ensam om, otroligt nog)
Middagen var jättegod och jag hade bra bordssällskap :) Vi ställde oss upp på stolarna ett flertal gånger för att sjunga bumbibjörnarna, piff och puff och havet är djupt haha. Det blev en massa sång (såklart) och en massa roliga tal. (Ja dom var faktiskt roliga!) Och en massa "den och den på bordet!!" Jonathan och Linda var underbara toastmasters :)

Sen blev det dans och det var sjukt kul. Asbra musik också, sån musik som alla kan och alla sjunger med i. Det bästa var när disney-låtarna kom haha! Lite fler folk kom, till exempel Frida utklädd till Peter Pan. Lärarna kom också igång, det var kul! Jag hade kunnat dansa hur länge till som helst.. men tyvärr har man ju lektion på morgonen idag, och frågor till en filosofidebatt att göra. Så vi gick vid midnatt ungefär, skulle gärna stannat längre, men men..


För att sammanfatta kvällen: alldeles....alldeles....alldeles underbar!


lista

1. När gick du upp idag?
11:29 :)

2. Diamanter eller pärlor?
hmm... diamanter tror jag:P hehe inte för att jag burit det så värst mycket

3. Senaste filmen du såg på bio
Mio fratello è figlio unico

4. Favorit-TV- program?
Parlamentet

5. Vad åt du till frukost?
Macka med ost, skinka och gurka

6. Vad är ditt andranamn?
Maria Kristina

7. Din favoritmat?
Sushi, typ allt italienskt

8. Vilken mat gillar du inte?
falukorv

9. Favoritchips?
nachos!

10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
dolly parton gold (greatest hits)

11. Vilken bil kör du?
ingen alls tyvärr..:P inte ens övningskör

12. Favoritmacka?
jag vet inte

13. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
oförmågan att acceptera att alla tycker olika

14. Vilka är dina favoritkläder?
min nya kofta:)

15. Om du fick åka vart du ville på semester?
typ överallt! gran canaria självklart och hälsa på kusinerna, men new york igen skulle vara underbart.... och sydamerika!

16. Favoritklädmärke?
har inget

17. Var vill du dra dig tillbaka?
ehm.. det har jag inte tänkt på

18. Favorittid på dagen?
På kvällen när man klarat av allt plugg och bara kan ta det lugnt med en frukt och te framför tv:n

19. Var är du född?
Upplands Väsby

20. Vilken är din favoritsport att se på?
fotboll

21. Coca Cola eller Pepsi?
coca cola

22. Fotboll eller ishockey?
fotboll... blä för ishockey!

23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
jag är nog en morgonmänniska, och en nattuggla. Fast inte om man kollar på film... då slocknar jag.

24. Pedikyr eller manikyr?
manikyr

25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
hmm... jag ska jobba på gröna lund i sommar och ska på disneyskiva imorrn!

26. Vad ville du bli när du var liten?
S som i sångerskaaa

27. Bästa barndomsminnet?
vad svårt... har många.. men eftersom jag just skrev om disney så kommer jag ihåg när jag var hos min äldre, coola kusin och fick sova över. Vi gick till simhallen, hyrde film tror jag, köpte godis och tittade självklart på disney sing-a-long!

28. Varit i Afrika ?
nej tyvärr, men någongång ska jag dit

29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
haha säkert på något kalas med stafettlekar

30. Varit med om en bilolycka?
Nej som tur är

31. Favoritdag i veckan?
Fredag, slappnar av efter skolveckan och man har hela helgen framför sig

32. Favoritrestaurant?
ciao ciao precis vid matteus kyrkan där jag sjunger har goda pizzor :)

33. Favoritblommor?
Liljor

34. Favorit-snabbmatsrestaurant
Burger King

35. Äger du en cykel?
aa 

36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
?

37. Läggdags?
vid elva

38. Vad lyssnar du till just nu?
Aventura - 9:15

39.. Favorit färg
turkos

40. Hur många tatueringar har du?
Inga, och vill nog inte ha det heller


Natten då Lovisa blev kidnappad och förd till Ullared

Det var verkligen hur sjukt som helst. Men roligt!

Hade precis ätit kvalitetsgodis på festen i kafeterian efter musikalen när sara tog tag i mig och sa: "Lovisa, hämta dina saker. Vi ska åka nu!'
- eh va? vardå?
- Vi ska åka!, ett leende bredde ut sig på hennes läppar.
- alltså... är det överraskningen nu?
- aa!

Efter att jag plockat ihop sakerna gick jag, Sara och Frida ut och fick skjuts av Saras pappa till Hallunda. Där stod en buss som vi satte oss på och fastän jag höll för öronen när guiden pratade så hörde jag var destinationen var. Ullared! Detta var alltså precis efter musikalen, så vi satt där helt teatersminkade, läppstift, och hur mycket lager solpuder som helst. Gamlingarna måste ha rynkat på näsan över dagens ungdom.

Vi åkte buss hela natten och kom fram vid halv 6, vi var först. Ställde oss i kön som bara byggdes på längre och längre där bak. Vi kom in och man blev alldeles överrumplad av allting! Sjukt mycket, och väldigt billigt!
När dagen var slut, vid två ungefär, hade jag handlat för 700 kr och var väldigt nöjd, och väldigt trött. Sen åkte vi buss och efter en paus i ödeshög kom vi hem till Upplands Väsby där Saras pappa skjutsade hem oss


TACK!! Alla som jag fick denna resa av!:D Den var väldigt rolig! Och väääldigt otippad!!!


oj oj oj...

Ja det har varit ett helt sjukt dygn. Så knäppt att jag inte ens kan tro det, tidsuppfattningen har försvunnit helt. Imorgon kommer ett inlägg om vad som hände egentligen...;)

Nu har vi iallafall haft musikalen klart... sorgligt, har varit så sjukt kul, men lite skönt att det är över också. Den traditionsenliga festen i kafeterian efter sista föreställningen igår var jätterolig och treorna gjorde underbara parodier på våra lärare haha:D

Nu ska jag gå och lägga mig.... jag svimmar snart.... och imorgon hoppas jag på att kunna träna... var jättelänge sedan jag var på friskis! Har helt enkelt inte haft tid...inte okej. Om det är varmt kanske man kan simma i poolen också... vi får se :)

Gonatt queridos!

finns en plats för oss

Åh jag bara är i ett rus av west side story-låtar. Det har varit så sjukt roligt att jobba med musikalen. Och helt plötsligt har vi bara en föreställning kvar. Vi får se om tårarna lyckas hålla sig tillbaka idag i slutscenen....

Nu har jag fått mitt schema från Grönan. Helt okej faktiskt, slutar ofta ganska sent men börjar sent också :) Det blir mycket klirr i kassan = gran canaria i vinter :D iihh!:D

Ska snart iväg till skolan och ha matte, italienska och spanska innan det är dags att förbereda sig inför musikalföreställning kl 19. Måste lämna ett filosofiarbete till min lärare också, skrev klart det i onsdags och skulle egentligen in men då var det rep och föreställning hela dan =inga lektioner. Min lärare hade tydligen ringt hem hit igår :| får se till och lämna det på nåt sätt idag...

Nu måste jag gå... ciaoo!


West - a love story

Gud vad bra vi var!!:D


:D

Haha nu kommer jag ihåg när vi lyssnade på Alex låt "ahora que no estás" (nu när du inte är här) på spanskalektionen och N delade in oss i grupper, vi skulle låtsas vara den tjejen han sjunger till som hör låten på radion och skriver ett sms till honom. Jag, Sara och Frida skrev typ: Alex, lo siento pero ahora estoy casada. Ten una buena vida sin mi! (Alex, jag är ledsen, men jag är gift nu. Ha ett bra liv utan mig!) haha
så kul har vi på våra spanskalektioner :D <3


Om det ändå vore så på riktigt, att man fick skicka ett sms till honom så skulle jag skriva:

Kaixo Alex! Qué tal? Por favor, ven a Suecia! Quiero oir "gritos de esperanza" en vivo. Date prisa. Agur!
(Hej Alex!
(baskiska) Snälla, kom till Sverige! Jag vill höra "gritos de esperanza" live. Skynda. Hejdå!(baskiska))




Och självklart skulle han svara:
Hola Lovisa! Claro que vengo! Ya estoy saliendo del avión en Arlanda, he empezado a escribir una cancion sólo para ti. Hay que terminarlo, pero puedo venir a vuestra clase de español el viernes para tocarlo. Puedo ver el musical West - a love story después? Nos vemos pronto, agur!

(Hej Lovisa! Det är klart att jag kommer! Jag går just nu ut från planet på Arlanda, jag har börjat skriva en låt bara för dig. Måste göra klart den, men jag kan komma till er spanskalektion på fredag för att spela den. Får jag komma på musikalen West - a love story efteråt? Vi ses snart, hejdå!)

hahahhahahaha förlåt men ibland har man ju lite för livlig fantasi

en el punto de desmayarse

på vippen att svimma

nytt uttryck som jag lärde mig på spanskan. väldigt passande.

Den här dagen har varit jätterolig, fast nu är jag helt slutkörd. Huvudvärk och helt galet trött. Borde gå och sova snart.

Iallafall, jag, Julia och Elin åkte in till stan tillsammans och hann köpa naturgodis på ica innan vi gick till Saga för att se "min bror är enda barnet" som var väldigt bra. Naturgodis is the shit. Synd bara att det ska vara så förbaskat dyrt. När vi var klara där gick jag och Julia och tog ut pengar. Sen gick vi till HM och jag köpte lite grejer till musikalen imorrn, köpte en kaffe-milkshake typ, på donken och sen satte vi oss på tåget hem.

Nu har jag precis skrivit filosofiarbetet klart. Det enda kvar i skolan är nu statistikundersökningen på matten. Så himla skönt, det går inte ens att beskriva. Ingen stress-helg utan bara slappna av... och erfara min födelsedagsöverraskning, ska bli otroligt spännande :D




 

yeeey

Snart ska vi gå på bio! Jag och Julia har sett trailern nyss, den verkar rolig! vi ska se "min bror är enda barnet" om ni har missat det av nån anledning. Moooolto divertente!!!!


"jag vill dansaaa, jag vill flamsaaa, jag vill sväva och leva såhäääääär!"


ay ay ay

Usch vilken dag. Förfärligt lång, stressig, tråkig, urtrist och alldeles.... alldeles underbar! haha

Nä men faktiskt, några bra saker var det också, trots att jag var i skolan i 14 timmar i streck!!! Känns som att jag har bott där i en vecka när jag ser tillbaka på imorse. Det var nämligen 4 timmars matteprov som dagen startade med.m-m-m! Det gick iallafall bra. Jag löste en MVG-uppgift, vilket kom lite som en överraskning. Gick till kafeterian och köpte två stora mackor, en flapjack, en banan, en liten mer-dricka och en stor festis. (Skulle faktiskt köpa både lunch och middag, eftersooom...)
.. det var musikalrep i aulan och det var tekniken som skulle fixas, ljus och ljud och allt... Sen rast, sen övade vi igen och hamnade mycket mycket efter i tidsplaneringen. Men det var roligt ändå, och regissören var nöjd, musiklärarna likaså.Klockan halv elva kom jag hem och satte mig och skrev klart loggbok och källkritik till geografiarbetet som mejlades in en timme innan allra sista deadline. Nu är det jobbigaste över iallafall och det enda kvar i skolan är en liten statistikundersökning och ett filosofiarbete.


MEN

det roligaste som hände på dagen var att Gröna Lund ringde. Jag har fått sommarjobb där, på "Matvraket" (hamburgerrestaurangen vid vattnet ni vet) - är så glad:D!!


ciao belli


si preguntan por mi... no les digas donde fui




Det här gör min söndagskväll... har ändrat mig nu, Alex Ubago, det är han jag ska gifta mig med!

Han bor i San Sebastian också! Perfekt! Jag som ändå vill åka tillbaka dit :D

jobba plugga jobba plugga

haha ja den där krogrundan blev ju lite sisådär.... jag tror vi var för kräsna helt enkelt :P Stackars David som hade födelsedag å allt. Vi fick iallafall en sen och lång kvällspromenad igenom typ hela stan. Det kanske var lika bra, för jag skulle ju ändå upp och jobba igår på morgonen. Men nästa gång.. då jävlar.

Jobbade från 11-15 igår och idag. Det är ju inte så mycket egentligen, men det tar jäkligt lång tid att åka från Arninge och hem. Igår köpte jag iallafall med mig godis påväg ut från coop och satt med geografi typ hela kvällen. Idag ska jag skriva en punkt på geografin, skriva filosofi och försöka hinna med lite matte också... bläh.

Och vad hände med sommaren som var här? USCH!!!! Man dör ju typ bara av att gå utanför dörren. Nää, det är inte okej!



geografi eller krogen?

plugg eller kompisar? framför datorn eller på krogen? Jag har aldrig hatat geografi så mycket som nu. Men jag vet ju iallafall vad det lutar åt :D Det är ju trots allt Davids födelsedag!


image135
Grattis på 18-årsdagen!

Jason!

Idag såg jag Jason Mraz live på Rix FM festivalen i kungsträdgården! Guuuuud alltså jag dööör! Så sjukt cool och bra och fin röst!! Inte en enda falsk eller ens tveksam ton, allt var bara så klockrent! Honom ska jag gifta mig med när jag blir stor.


Filosofi

Vår lärare är sjuk så efter att ha väntat ett tag kom en annan lärare och tog närvaro och nu sitter jag här i språkstudion och gör allt annat än filosofiarbetet. Pratar med julia, är inne på facebook, bloggar (uppenbarligen)

Nu har jag skrivit lite, men basta ya. Nu går jag till kafeterian och köper nåt innan geografin. So long!

nörd

Ja haha idag är jag en riktig nörd. Bevisen är klara. För det första satt jag idag efter jag slutat kl.11.25 i biblioteket och pluggade matte i 2 ½ timmar. Det gick så himla mycket bättre att plugga där än hemma. Bibliotek är mysiga. Och med lite musik i öronen går det riktigt bra. Efter skolan åkte jag hem och bakade muffins. Efter baket fortsatte jag att skriva läääänge på geografiarbetet. Brava brava! Och nu vill jag inte ägna en sekund till av denna kväll åt plugg.

Imorgon får jag iallafall en riktigt mysig kväll och jag hinner inte plugga ett dugg! Vi har förlängd musik-repetition och direkt därifrån måste jag åka till kyrkan. Eftersom det är sista kvällen med kören ska vi ut på restaurang med allihop och körledaren. Jag längtar! Kanske möter upp Annie mfl. vid kungsträdgården för att lyssna på lite Jason Mraz på RixFM-festivalen också.

En annan bra sak är att vi ska se "Mio fratello è figlio unico" (Min bror är enda barnet) på bio med italienskan nästa vecka! Snyggingen Riccardo Scamarcio är med... som också spelade huvudrollen i två filmer vi sett tidigare.

skyscrapers bloom in america...

Visste ni att....


...jag har faktiskt varit duktig och skrivit hela filosofi-uppgiften idag?
...jag ska jobba i helgen och är jättenervös eftersom jag glömt en massa om högtryckstvättar?
... vår skola ska ha ett utbyte med Botswana?


...det bor fler puertorikaner i New York än vad det gör i Puerto Rico?


favorit i repris

Haha jag såg den här listan på Elins blogg nyss och tänkte att det här var ju en kul lista, den kan jag sno. Så visade det sig att hon fått den från min blogg i ett gammalt inlägg haha. Jaja, vi kör den igen ändå.

Will it be ok? LLorar (haha ajdå ser inte ljust ut)
How are you feeling today? mi puerto rico
How do your friends see you? Maniac (hahahha)
Will you get married? un nuovo bacio
What is your best friend's theme song? one moment more
What is the story of your life? From peoples  hearts
 What was high school like? Certe cose non cambiano (haha betyder "vissa saker förändras inte")
How can you get ahead in life? Willkommen
What is the best thing about your friends? Limón y sal
What is tonight going to be like? 1000 things
What is in store for the remainder of this weekend? The weakness in me
What song describes you? Inget vi får vill vi ha kvar (hahha va?)
To describe your grandparents? Gatan fram
How is your life going? Semplicemente (haha nja)
What song will they play at your funeral? Settimana di ricordi
 How does the world see you? Summercat
Will you have a happy life? Il re leone (hahha lejonkungen på italienska)
What do your friends really think of you? Cuándo volverás?
Do people secretly lust after you? Wonderful world
How can I make myself happy? Pavlov's daughter
What should you do with your life? close your eyes
Will you ever have children? bridge over troubled water

Håkan och Tiziano

Ovannämnda är mina favorit-ragazzi just nu. Kreativitet när den är som bäst.

Min helg fylldes nästan bara med plugg. På söndag förmiddag hann jag ändå med att sola och simma en stund i poolen. Så skönt att den är öppen nu så att jag kan komma igång med att simma, älskar det.
Resten av dagen ägnades helt åt filosofi och geografi.

Idag hade jag bara italienska och spanska.... himmelriket! Jag har gått runt och sjungit/pratat för mig själv på italienska hela dagen idag. Det känns underbart.
Idag har jag kommit en ganska bra bit på geografi-arbetet som jag avskyr ändå nerifrån tårna. Det är så otroligt tråkigt och ett vidrigt sätt att lägga ner en massa timmar på. Men snart är det över.

Det jag ska göra i veckan är:

- skriva ännu en filosofiuppgift
- göra klart geografiarbetet
- plugga en massa matte inför kursprovet
- plugga in musikal-texter
- (läsa spanska-frågor om en pjäs och fundera)

Buona fortuna lovisa!


nå?

Fixade lite med layouten på bloggen  :) Vad tycker ni?


slutspurt

Jag trodde knappt jag skulle ta mig igenom den här veckan oskadd. Men det gjorde jag, mer eller mindre. Tyvärr måste jag sitta under ganska mycket av helgen och skriva en filosofi-uppgift, plugga matte och skriva geografi. Jag får panik när jag tänker på allt. Geografin som jag precis har börjat med. Det är inte alls lång tid kvar till den ska vara inne. Jag måste hinna förstå allt i matten och träna på gamla nationella prov så att jag kan lyckas med ett VG på provet. Dessutom ska jag lämna in filosofin på måndag. Det blir mer och mer tjat om hur jobbigt det är i skolan här i bloggen... ska försöka sluta med det :P

I torsdags var jag på "grupp-audition" som det så glamoröst hette, på  Grönan. Håll tummarna. Sen skyndade jag mig tillbaka till musikrepet. Efter skolan var det "Bernardas hus" på Dramaten som var bra, men dom skrek väldigt mycket. Idag har jag  haft musik, italienska och spanska. Vi såg klart en film på italienskan. Jag blev jättebesviken! Hatar filmslut som inte blir som man vill.... på spanskan var jag jättetrött, vi var nog fler. Jag var bara så flummig och kunde inte sluta skratta.

Åkte in till stan och mötte upp Nattis för en fika (vad blondinbella det där lät va? fast hon skulle ju så klart aldrig säga "åka in till stan") Iallafall, vi fikade och jag fick läsa rollen som hennes motspelare när vi övade en scen ur "closer" som hon skulle göra i skolan . Det var kul :D
Vi bestämde att vi skulle göra nåt imorgon. Åkte hem, var hemma ett tag innan min storasyster och hennes söner kom. Det var mysigt :)
Nu ska jag gå och lägga mig så att jag kan gå upp relativt tidigt och hinna plugga på förmiddagen... bläää

ciao belli


bilder

Nu när jag äntligen har laddat upp lite bilder från mobilen kan jag ju lägga ut dem :) Prego!

image124
Starbucks i Amsterdam.. innan Julia spillde ut sin latte över ett par Marc Jacobs-väskor haha!

image125
Första kaffen i Italien, och på Cafè Guiseppe <3

image126
Väldigt icke-prisvärd mexikansk restaurang i Bologna

image128
Florens

image129
En töntig "Jag är cool för jag har varit på Starbucks i Amsterdam"-bild :D

image130
Planschen till spanskaprojektet som jag och Mariam gjorde :D

image131
Valborg, Annie hemma hos mig

image132
världens gulligaste hund Sigge, som lyssnar på....

image133
...när David spelar gitarr :D


image134
Mina nya skor!

vara kreativ

Idag rensade jag bland mina mejl (det var över 800). De allra flesta kom från facebook - Julia och Cindi, känn er träffade...Men vissa mejl var faktiskt ganska roliga att kolla på. Hur gamla som helst. Det var mest kedjebrev och egentligen inte så viktiga saker. Men så kom jag till de tre allra sista mejlen. Jag hade glömt bort dem totalt och tur var väl att jag inte raderat dem. En vän skickade egen-skrivna dikter för ett och ett halvt år sedan eller så. Bara "Jag har skrivit lite, kan inte du läsa och säga vad du tycker?" Det ska tilläggas att de var på spanska, och då förstod jag dem inte riktigt lika mycket som nu. Därför var det extra kul att se att jag faktiskt kunde förstå allt. Jag blev nästan helt rörd, de var så bra. Och så personliga.


Jag beundrar verkligen dem som kan skriva så personligt och utan problem dela med sig till folk. För mig är det jättesvårt. Jag tror vi diskuterade det, några musikare, i samband med treornas egna låtar-konsert. Att om man skriver till exempel en låt om något så kommer folk direkt att tänka Jaha, så hon har varit med om det... och undra. Jag klandrar dem inte, för så gör ju jag också med artister jag lyssnar på.

Det ska jag bli bättre på. Speciellt tills när vi ska få göra en konsert med egna låtar. Låt folk undra.





Gah mina fötter....

Jag är helt död alltså... Har fått skavsår av skorna efter att ha gått runt i stan så länge och desperat letat efter kläder till West Side Story. Jag hittade en blus som jag kan ha till min kjol. Perfekt :)

Nu ska jag göra reklam.
http://cindiii.blogg.se/ Detta, mina vänner, är Cindi. En väldigt rolig och trevlig prick som jag lärde känna i Italien! :)

han tuggar kex åt alla duvor

Nu har jag precis skrivit om Spaniens naturtillgångar och klimat i geografiarbetet. Det går framåt. Om 10 minuter ska jag gå till bussen och sen är det filosofi, mentorstid och kör som gäller innan jag ska in till stan och leta West Side Story-kläder. Önska mig lycka till.


ladies - gentlemen..

Kom ganska nyss hem från dansen. (Japp, den slutar skitsent). Det var så skönt att få dansa, som jag inte gjort på länge. Bara få ut allt liksom. Idag var det en koreografi som de hade hållt på med 2 gånger tidigare, nämligen en koreografi till Christina Aguileras Dirty!

Eftersom kursen heter Feminine Vibe så var den såklart väldigt feminin, och väldigt... ja, väldigt dirty helt enkelt haha! Precis som min danslärare alltid gör haha. Men skitrolig! Det blev ett litet performance liksom. Hon släckte ned ganska mycket och i början går/ålar/kryper alla in i typ slow-motion och sen börjar själva takten och då dansar alla - det var verkligen ett disco därinne! Sen börjar koreografin och i slutet av den, precis i mitten av refrängen går alla bakåt och knäpper med fingrarna, sen går vi fram igen och slutar med värsta posen. Gah det är så kul! Det var dessutom två elever från någon mediaskola som filmade hela lektionen, lite kul :)

Haha en annan rolig sak är att det dansar en kille på Feminine vibe-kursen... han är grymt bra, värsta tjejiga movesen, bättre än de flesta tjejer i gruppen haha!

troppo!

troppo troppo tropppo

för mycket!

Det går inte! Det är inte bara det att jag är otroligt omotiverad till de flesta saker jag måste göra, jag börjar faktiskt tvivla på att det ens är möjligt, tidsmässigt, att fixa det.

Idag visste jag att jag hade mycket att göra, men på sista lektionen som var filosofi så rann det verkligen över. Läraren börjar med att säga "Ni kan lämna in era arbeten". Jag visste ingenting om något arbete, som de börjat med när jag var i italien. Det stod nämligen inte på planeringen. För det andra berättade han att på torsdag är det jätteviktigt att man är med på lektionen... ja men perfekt! Precis när jag ska på jobbintervju... Så efteråt gick jag och sa att jag var borta och därför har inte jag gjort hemskriviningen, inte ens börjat. Fick papperet och han sa att jag kunde lämna det på torsdag.. "juste, det var en till grej..."

Jag vet inte hur jag ska hinna med allt det här i veckan:

 - Svara på frågor inför jobbintervjun
- Förbereda det sista inför spanska-redovisningen
- Läsa igenom spanskaläxan
- Börja skriva på geografiarbetet
- Plugga matte inför kursprovet
- Hitta kläder till musikalen

mamma mia...

buona sera

Nu var det slut på den här härliga ledigheten som man har fått njuta av i 4 dagar. Men en bra sak är att sommaren är verkligen påväg! Igår gick jag till  ICA och köpte godis vid 8, utan jacka! Idag hade vi konsert med kören och det gick bra, även om vi kunde haft nytta av lite mer repetitioner...

Istället för att köpa ett bar enkla ballerinaskor att ha till vardags som jag har ett enormt behov av så kom jag i torsdags hem med ett par gul och vit-randiga espandrillos istället. Mitt försvar: De var görsnygga, man knyter dem runt vristen, som  jag älskar på skor. Ganska hög kilklack också (bra för en kortis som jag). Men det bästa var att de blev mina för blott 84 kr. Nu vet ni.

Nu ska jag gå och lägga mig... i bra tid!

Baci e abbracci!

stasera

Ikväll är det Vårsoaré i St:Matteus kyrka. För 50 spänn får man fika och lyssna på oss :D


Dolly Parton

Om jag hade råd att betala 700 spänn för en konsertbiljett skulle jag lätt lägga dem på Dolly Partons konsert i Stockholm nu i juni. Slog just på Dolly Parton LIve på 2:an. Så otroligt häftig röst, inte en falsk ton och hennes sätt att bemöta publiken är underbart.




Lyssna på:
Coat of many colors
Here you come again
In the ghetto

Joshua
Harper Valley PTA
DIVORCE


9 to  5 och Jolene är givna, men de är ju så kända så det tänkte jag att ni räknade ut själva hehe ;)

Valborgsmässoafton

Jag har aldrig riktigt förstått valborg om jag ska vara ärlig. När jag var liten var höjdpunkten att gå ner till ängen i Tegelhagen och försöka få mamma och pappa att betala så många lotterier som man kunde få. Sockervadd var en självklarhet. Kören sjunger falskt och någon scout ropar ut att Emma 3 år letar efter mamma och pappa. Sen tänds brasan och man står ett tag och tittar på den.

I år kom vi ner när brasan redan var tänd och kören lät falskare än något år tidigare. Lusten att spela på lotterier var som bortblåst. Ungdomar som super och barnfamiljer i en härlig blandning. Det roliga var ändå att träffa David, Annie och sen också Johan. Johan skulle skjutsa några andra människor till en fest i Edsberg och eftersom inte alla fick plats så skulle han komma tillbaka och hämta oss sen. Jag, Annie och David gick hem till mig så länge. David spelade gitarr och vi hittade många intressanta svar i den underbara magic 8 ball haha... Till slut plingade Johan på och vi åkte iväg. Såklart var det för mycket folk på festen och eftersom vi inte direkt kände någon där så hann vi knappt ta av oss skorna. Vi gick ut och Annies snälla mamma kom och hämtade oss tre vid rudbeck. Skjutsade hem David och jag åkte hem till Annie. Vi kollade på "Snygg, sexig & singel" och somnade till den.

Det var en helt okej valborg ändå :)