nooo no es amooor, lo que tu sientes, se llamo obsesión

Igår natt gick Latin Grammy Awards och jag var tvungen att se för att se om det var någon artist jag kände igen. Jag var förvånad över hur många jag faktiskt kände till.
Precis när jag satt mig tillrätta i fåtöljen, hörlurarna var på (för att inte väcka de andra) så presenterar den töntiga rösten ett band jag älskade för några år sedan; Aventura!

Jag blev 14 igen (okej det var inte så länge sedan jag var 14, men mycket har ändå hänt sen dess) och fick världens gläderus.
Trots deras töntiga texter och videosar ( mitt i en låt säger sångaren, på fullt allvar: "I'm a bad boy") så gillar jag fortfarande dem.
Och sångaren Anthony Santos är fortfarande snygg.(han längst till höger på bilden) Så det så.


Hehe.

Tv-tips!

Håkan Hellström och Sven-Bertil Taube är på tv just nu! Tvåan tror jag det är !!
Hejdå!

ledig på riktigt

Nu känns det konstigt. Inga fler repetitioner. Inga tider att passa. Man sover tills man vaknar och det är man själv som bestämmer hur dagarna ser ut. Hitills har de sett ut såhär:

På julafton vaknade jag halv 6, öppnade paketet i julstrumpan - färgpennor, som jag hade önskat mig - och försökte diskret lägga i föräldrarnas julklapp i deras strumpor. Det gick inte så bra, för mamma är väldigt lättväckt. De blev iallafall glada senare åt sina pepparkaks- och glöggtryffel-strutar från Åre Chokladfabrik. Jag väckte pappa, åt frukost och fick skjuts in till kyrkan. Då var det julspel, mycket mysigt, julklapp från kyrkan och körledaren var en marsipantomte på en chokladstock och en brosch. Efter fika och lite julhandel åkte jag, mamma och pappa hem till småsyskonen och vi fortsatte på våra pepparkakshus som blev riktigt bra. Min lillebrors gestaltning av Söderstation är värd att se. Julbord, sen Kalle Anka. Jag och Vickan hade bestämt att hon skulle vara tomte. Efter att Vickan sa: men lovisa, vi ska ju gå och köpa tuggummi! (skitbra ursäkt) klädde vi ut henne och efter en stund kom det en glad tomtenisse skuttande i mörkret. Hon var jättebra som tomte :)
Jag fick bl.a ett italienskalexikon, fint smink, en neccessär, pengar och badgrejer från Lush. Men en julklapp som egentligen är till Martin och Viktoria, fast som jag också kan njuta av såklart, var playstation 3! Med Singstar! Jippie!! Favoritlåten just nu är Coldplay's Fix You.


På juldagen sov jag mest, och spelade Singstar. Jag och Viktoria såg Förtrollad - en jätterolig film faktiskt! Typiskt amerikansk såklart, men vad väntade man sig. Rolig musik och en himla massa platser i filmen där jag och mamma var när vi var i New York.

På annandagen kom Hanna, Rikard och världens sötaste systersöner:)  och vi åkte skridskor. Det märktes att jag inte åkt skridskor på två år. Kände mig lite som Bambi på hal is. Mina skridskor var jätteobekväma, av någon anledning (jag kunde ju ha dom förut??) men som tur var fick jag låna Hannas.
Vi åkte hem, åt middag, spelade SingStar och busade med Edgar och Agaton :)

Igår gjorde jag heller inte mycket alls. Sov väldigt länge och på kvällen var jag på aerobics på Friskis och Svettis. Det var jätteroligt och skönt att vara lite aktiv.

Idag var vi hos Hanna och Rikard för det är nämligen Edgars födelsedag :) Deras förra grannar, som flyttat till Madrid nu, var där också. De pratade ju mest svenska såklart, men det var kul att höra lite spanska ändå. Vi åt jättegod pannkakstårta och chokladbollar. Nu blev det också Singstar, fast svenska schlagers denna gång. Sen blev det dansmatta också, svårt men roligt!


Imorgon ska jag inte göra något speciellt, kanske sätter mig med scrapbooking-grejerna och fixar. Är också sugen på att köpa fler designark och detaljer, men vi får se.

Jag har fått en vana att alltid stanna uppe sent på natten för att se Grattis Världen och Sex and the city. Nu går inte SATC inatt, men Grattis Världen måste jag se. Jag är helt fast.

Hasta luego!

Mys- och pysseldag

Idag har jag absolut ingenting som jag måste göra och det känns underbart.  Vi ska antagligen baka pepparkakshus och kanske göra lite julgodis också. Kanske slänger in en  bild sen på hur husen blev. Vi brukar (läs: vi gjorde det förra året) göra väggar och taken själva, ett hus per barn. Jag gjorde en väldigt enkel liten stuga förra året. Får se om jag är lite mer ambitiös idag.

Jag behöver iallafall inte, som säkert många andra, stressa efter de sista julklapparna. Jag har allt färdigt, paketen är inslagna, rimmade och klara.

Haha det var ganska roligt, jag pratade med min kompis Chie som bor i Kyoto i Japan om jultraditioner. Där brukar de äta jordgubbstårta och kyckling på julbordet. Lite skillnad. Sen när jag berättade om pepparkakshus så frågade hon:

- Is it a real house?
- I mean, can you go inside?

Hahah söt! Det hade varit nåt va... pepparkakshus i "riktig" storlek!

Nu ska jag hoppa in i duschen, kanske inte bloggar nåt mer innan julafton så:

GOD JUL!!



Lov!!

Äntligen! Det är så himla skönt att inte ha skola. Man har nästan glömt bort hur det känns!
Fast jag har inte varit helt ledig med långa sovmorgnar. Nej nej, icke sa nicke. Både i torsdags och fredags kväll samt imorse pallrade jag mig iväg till kyrkan och sjöng om Betlehem. Jag har fått rollen som draperiängel, dvs glatt och andaktsfullt dra undan draperiet för krubban när Jesus har fötts. Det bästa med rollen är att man får ha de snygga vingarna! De som har glitter, fjädrar och som är väldigt stora! På julaftonsmorgon klockan 8 smäller det!

I fredags var det julshow och allt gick bra, det var jätteroligt att sjunga Heal the world med 7 andra musikartjejer. Allt var bra tills brandlarmet gick mitt när lärarbandet spelade Good Song (gah vad bra det var!). Det sänkte stämningen rejält. Usch. Men sen blev det en till show.
Efter showen följde jag med S och F som oinbjuden gäst hem till K på gröt och pyssel. Som tur var fick jag vara med ändå :)

Idag efter repet i kyrkan gick jag till Åhléns för jag har nämligen tappat bort en till vante!!!! Det är helt otroligt!!!! Jag har nu 3 st vantar som saknar "kompis". Iallafall köpte jag ett par gråa lovikavantar och också en massa scrapbooking-grejor. Åh vad kul det var att stå och välja bland alla fina designark, knappar, blommor, bokstäver och band.
Satte mig på tåget hem mot Helenelund och då hände en rolig grej som gjorde min dag kan man säga :D Mer än så tänker jag inte avslöja..

Nu har vi förresten skaffat gran och klätt den! Den är ljuvligt vacker.



back on track

Sådär, nu är man tillbaka i vardagen igen. Eller iallafall nästan. Idag är det ju den sista skoldagen innan lovet, så skönt!
Jag har precis haft muntlig engelskaredovisning. Det gick väl bra, men jag är liiite besviken. MVG-. Hon tyckte att jag tappade tråden och svävade iväg för mycket. Skit också. Men men, ett MVG är iallafall ett MVG, vare sig det är ett minus efter eller inte.

Nu har jag hål i en och en halv timme, funderar på att ta igen lite matteplugg nu. 10:30 är det rep i aulan inför julshowen, sen lunch och matte efter det. Efter skolan ska jag direkt in till stan för att ha körrep från 17-19.


Matteböckerna kallar.
hejdå


En liten julklapp kanske?

Har inte vågat be mamma och pappa om denna för tidiga julklapp än. Men i hemlighet har jag bokat två biljetter till Peter Jöbacks konsert i Konserthuset den 5:e januari. Platser på andra rad på parkett! Nu är det så att priset ligger en bit (läs en ganska bra bit) över min ekonomi just nu (430:-) Får önska mig det/låna tills jag kan betala i månadsskiftet.

Peter Jöback - Personliga val, lördag 5 januari 2008, kl 15.00

Jag vill!

Tips på bra julstämning



Jättebra CD, man blir alldeles glad!

:D

Idag är det parad uti köket, pepparkakor i långa långa rader....

Lillebror och lillasyster hade julkonsert idag i Filadelfiakyrkan, jättemysigt. Jag, mamma, pappa, storasyster, systersönerna, min gudmor och mammas jobbkamrat var där. Innan åt vi på restaurang Pronto på rörstrandsgatan, jättegod mat. Jag åt en pizza med ruccola, parmaskinka, kronärtskocka och mozzarella. Jag vet inte varför, men jag tycker att det alltid ska vara ruccolasallad på pizzan. Det är så gott. Mamma och Nathalie ville att jag skulle beställa på italienska, men jag var för feg haha.
Träffade många från skolan, och den förre klasskompisen V som man inte träffat på jättelänge. Han var jättetrevlig och verkligen inte som jag väntade mig att han skulle vara. Det var en positiv överraskning.
Var roligt att också träffa gamla lärare.

När vi kom hem åt vi glögg och åt lussebulle. Mysigt.
Jag har bestämt mig för att stanna hemma imorgon också, lika bra att bli frisk ordentligt. Har precis sjukanmält mig på SchoolSoft. 

Nu är det Jane Austen's Persuasion och sängen som gäller.

Godnatt!


 

Dilemma

Jag hatar att inte veta hur frisk/sjuk man är. I helgen trodde jag att jag bara skulle vara sjuk över helgen och var fast besluten om att gå till skolan på måndag, jag tänkte att då skulle jag komma igång och vara på rätt spår. Men icke sa nicke. Kroppen protesterade mot min satsning och jag fick gå hem. Nu vet jag fortfarande inte om jag ska gå imorgon. Vill inte göra samma misstag igen. Morgondagens skoldag är inte så lång och jag har hela eftermiddagen ledig (som tur är), men är det inte bättre att vara helt säker på att bli frisk? Särskilt med tanke på att på torsdag måste jag gå då jag har rep med ett nummer till julshowen i skolan och långt julspelsrep på kvällen. Men jag tycker faktiskt att det är roligt att gå till skolan (iallafall till spanska och italienskan) och imorgon ska vi fika på spanskan och skicka julkort på italienskan = mys!

Matten, däremot, missar jag mer än gärna. Även fast jag vet att det betyder mer matteplugg på lovet.

Gah! Ska jag helt enkelt vänta och se hur jag mår imorgon bitti? Det brukar iochförsig oftast sluta med att jag inte går, eftersom man ändå är så morgontrött.....

Usch..


Poesi på hög nivå

Imorse fick S som sagt ischoklad av mig i present. Påhittig och spanska-plugghäst som jag är kunde jag inte låta bli att skriva ett litet julklappsrim/en dikt till paketet.

*harklar mig*

(ordagrant översatt, såklart)

Eres amable, divertida, independiente                                                        
Y por supuesto una mujer inteligente                                                           
Créeme, mis palabras son honestas                                                           
Tú eres dulce como estas                                                                               

Du är snäll, rolig, självständig
och självklart en vis kvinna
Tro mig, mina ord är ärliga
du är söt som dessa


Atjo

Det var ett stort misstag att gå till skolan idag. Satt på spanskan och italienskan och nyste och snörvlade som bara den. En massa tårar i ögonen så det ser ut som att jag gråter. Sara fick sin ischoklad iallafall. Det är kul att ge presenter.
Nu ska jag ta bussen hem.

Ci vediamo!

Imorgon gäller det

Det ska bli jätteskönt imorgon med sovmorgon till 9.10. Tack italienskalärare. Eftersom det är sista veckan och inte så mycket kvar så lär det inte vara så mycket att göra på lektionerna. På engelskan, den sista lektionen ska jag redovisa muntligt om Dorothy Parker. Jag har suttit hela helgen och renskrivit klart. Skrivit om till stödord för hand. Lagt till, tagit bort och ändrat. Nu är jag nöjd iallafall och kan ganska bra vad jag ska säga.
Men jag är ändå nervös.


Jättefin julkonsert

Ikväll var jag på en underbar konsert som jag egentligen skulle vara med på. Trots att jag och pappa hade platser bakom en pelare så var det ändå jättefint. Solisten Hannah Holgersson var grym och med symfoniorkester på Hej mitt vinterland och en jättefin julkantat så var julstämningen ett faktum.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Vaknade idag med en näsa som kändes dubbelt så stor och en hals som gjorde ont. Låg och snörvlade ett tag tills jag insåg att det var lika bra att gå upp. Yrsel. Inga konserter idag alltså. Får se hur det blir imorgon.

Annars är det rätt kass stämning här i huset. Det bråkas om julkort och ljusförsäljning till klasskassan. Saker som egentligen ska främja julstämningen, men som snarare gör tvärtom. Inte bra. Funderar på att göra lite mer julstämning här, typ sätta på Absolute Christmas och trycka in nejlikor i apelsiner eller något. Mamma och lillasyster har åkt in till stan för att handla julklappar - och plötsligt var min och Martins önskelista borta från kylskåpet!


Någon som är intresserade av ljusen förresten? 75 kr för en förpackning med 6 handstöpta ljus - röda eller vita.

Klantigt.

Igår gjorde jag en väldigt dum grej. Jag glömde mina stövlar på skohyllan i F&S-huset. Det konstiga var att jag inte märkte det förrän jag skulle ta på mig dom imorse, och märkte att de inte fanns där. Som tur var hämtade jag dem ikväll efter skolan, jag tror inte att människorna som går till Friskis och svettis skulle stjäla något, men man vet ju aldrig. Jag är iallafall glad över att de är tillbaka.


Aerobics och Almodóvar

Det var skönt att träna på friskis och svettis, även om jag var lite efter när man helt plötsligt skulle vända på alltihop och göra rörelserna åt andra hållet (är lite dålig på att förklara). Passade mig bra, jag som är nybörjare på F&S, att ha lite mer dansutformad träning. Det var roligt att Linda och Sandra var där också.

Pappa hämtade upp mig, jag kom hem, duschade, åt middag och sedan satte jag mig och tittade på Pedro Almodóvars film Allt om min mamma. En av mina favoriter, även om den är lite konstig ibland. Inte direkt en familjefilm. Han är iallafall sjukt bra på att få pyttesmå pusselbitar, ibland i form av sekundkorta klipp, passa ihop senare. Hela tiden kommer små associationer, och nu när jag sett den 3 gånger kan man verkligen märka dem. Hans filmer är nog gjorda för att ses mer än en gång, för att riktigt förstå. Och till och med nu när jag sett den 3 gånger finns det vissa saker jag fortfarande inte greppat helt och hållet.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, innan dess ska jag väl plugga lite spanskaord som är till i morgon.


Lucia för hela slanten

Idag har klassen farit runt på olika företag och lussat. Det gick bra tror jag, även om det var lite osäkert på det första tåget tidigt på morgonen. Det sista blev iallafall väldigt bra. Mådde illa när jag kom hem eftersom man får sjukt många lussebullar...
Snart ska jag till aerobicsen. Blir första gången jag går på det passet, ska bli väldigt kul och spännande. Roligt att ha lite mer dansinspirerad träning, nu när balettakademiens kurser slutat för terminen.
Jag är så glad! Jag är inte begravd i skolarbete, har bara några spanskaord till imorgon, ingen lång "ont-i-fötterna"-repetition med Matteus, utan bara aerobics och hem och titta på film.

Förresten har jag satt upp ett nytt mål i mitt liv. (Eller ja, iallafall inom de närmaste åren); jag ska lära mig portugisiska! Så det så.
image100
 Mysbild från restaurang i New York

Någon som gör saltet sött och får solen att komma fram

Sitter och försöker kopiera låtar från en cd jag fått låna av min spanskalärare, av en artist jag gillar jättemycket. För er som läser spanska är Julieta Venegas ett hett tips. Det bästa sättet att lära sig ett språk är, enligt mig, att lyssna på musiken. Titeln på detta inlägg är för övrigt från en av Julietas låtar som heter "Me voy". ("Jag går")
 
Har haft körrep hela kvällen. Ganska jobbigt, men det blir nog bra på konserterna i helgen.
Imorgon är det företags-lussande hela dagen och jag kan väl inte direkt säga att jag ser fram emot att gå upp vid 6. Men själva lussandet ska bli mysigt. Man brukar få ungefär 1000 lussebullar totalt under dagen... men jag protesterar inte! På kvällen är det som sagt aerobics och sen ska jag bara slappna av, lägga mig i soffan och se en film som jag spelade in för någon vecka sen, men inte haft möjlighet att se. Den heter "Allt om min mamma" på svenska och är av min favorit, spanske Pedro Almodóvar. Gillar man lite annorlunda filmer, inte bara amerikanska rom-coms är han också ett hett tips! Även detta ett bra sätt att lära sig språk på! (känner att det blev mer språkstudierådgivning än ett blogginlägg det här, men men..)

Ciao!


"Buongiorno principessa!"

Så sa de ofta i en film vi just sett på italienskan. Den heter "La vita é bella" och utspelar sig i Italien under andra världskriget. En man, Guido, träffar en kvinna, som han alltid hälsar med "Buongiorno principessa!" och de blir kära och får en son, Joshua. En dag blir Guido och Joshua hämtade med tåg för att föras till ett arbetsläger. Mamman, som blir helt förtvivlad, insisterar på att följa med - fast hon inte står med på listan över de som ska åka. De kommer iallafall dit och Guido och Joshua skiljs från mamman. För att upprätthålla hoppet åt sin lille son säger Guido att hela "utflykten" är ett spel. Det är ett spel där man ska samla poäng och när man fått 1000 så vinner man en stridsvagn (något som sonen velat ha länge). Pappan lyckas övertala sonen hela tiden och mycket händer. En väldigt stark scen är när Guido och Joshua lyckas komma åt mikrofonen när vakterna är borta. "Buongiorno principessa!" - ropar Guido och Joshua pratar vidare. Mamman hör, från en annan del av lägret där hon sorterar kläder, hon blir överlycklig. Det var svårt att hålla tårarna tillbaka. Se filmen!


 OBS: Filmen är inte i svartvitt

Jag är nästa fröken Ur

haha skoja.. men nästan! (eller inte)

Har precis gjort en röstundersökning. Syftet är att samla ihop en massa röster från hela Sverige, som sedan smälts ihop och blir sådana röster som t.ex Fröken Ur, eller andra röststyrda tjänster.
Blev uppringd av ett nummer, läste några meningar på ett papper, typ: "Nu ska du låtsas att du talar in ett meddelenande på en telefonsvarare" och så var det en massa olika saker, typ: "Du ringer till en kund för att berätta om ett framsteg avseende uppdraget"...lite svårt.. vet inte riktigt hur man säger då, men huvudsaken var att man skulle prata iallafall. Sen skulle man prata om andra saker, till exempel beskriva hur man tar sig till ens favoritplats. Nu väntar jag bara på att belöningen, 100 kr på Åhléns, ska dimpa ner i brevlådan.

Idag var jag på vippen att skippa matten. När man har två lektioner, sen lunch och sen bara en lektion till, som dessutom är jättetråkig, är det en lockande möjlighet. Men, jag var duktig och ändrade mig och gick och åt lunch med musikare istället. Efter matten gick jag med Sandra och skulle ta bussen från stationen på andra sidan skolan (den kommer snabbare dit). Men den var ungefär en kvart försenad. Usch. Åkte hem, gjorde undersökningen, och nu är det snart dags att åka till körrepet som håller på till cirka kvart över 8.
Imorgon blir det att gå upp vid ungefär 6 för att lussa med klassen på olika företag. Ska bli mysigt. På kvällen ska jag till Friskis och Svettis på aerobics, som jag sett fram emot hela veckan, ska bli jättekul. På fredag morgon har vi ingen musik så då börjar jag 12:40... så skönt! På eftermiddagen har jag inget planerat heller...antagligen vila eftersom jag ska upp nästa morgon vid 10 (om jag får skjuts), ska ha julkonserter hela helgen med Matteus som sagt....


skoldag och julstämning

Väldigt lång dag idag. Väldigt trött dag idag. Väldigt mysig dag idag. Väldigt omväxlande dag idag.

Började med att jag glömde iPoden och vantarna hemma. - dåligt
Sen hade jag geografiprov - som gick väldigt bra tror jag! - bra
Vi hade ingen engelska! - bra
Har kommit långt på min engelskapresentation och känner på mig att det kommer bli skitbra! - skitbra!
Superäcklig lunch - dåligt
Fika med språkinriktningen - helt okej
Skrev upp mitt namn på listan över de som är intresserade av att vara i en kommitté för en "International club" i skolan - kul
Upptäckte att mina strumpbyxor är sönder - skitdåligt
Köpte nya strumpbyxor - bra
Fick tag på en bok till engelskan - bra
Upptäckte mysiga kafeet vid biblioteket, jääättefint, snäll personal och GOD kladdkaka! - underbart mysigt!
Kladdkaka är onyttigt - lite dåligt
Mötte Miriam på centralen och julhandlade - jättebra
Tittade på folk som åkte skridskor i kungsträdgården - julmys!
Middag på Pizza Hut. Underbar pizza med soltorkade tomater, oliver, ruccola och ost - himmelskt
Pappa lovade att hämta mig på stationen, han skulle ändå till jobbet. MEN han glömde mig! Han åkte direkt in till stan och när jag ringde för att undra var han var så befann han sig vid Järva Krog. Dessutom stog jag i ca 2 min med en varm buss bredvid som jag kunde ha tagit, men gick inte på eftersom jag VISSTE att jag skulle få skjuts! Men nej nej..... för min pappa glömde mig! Inga vantar hade jag heller.. så promenaden hem blev kall...
-  DÅLIGT

4 st negativa saker, och 8 stycken positiva!


Baskisk gryning

image98

Den här har jag precis skickat in till en fototävling... håll tummarna!

Vi finns på youtube!

Nu finns några låtar från vår julkonsert på YouTube, lyssna och njut!





relax, take it eeeeaaaasy....

Har precis haft matteprov. Jag tror att det gick hyfsat, med tanke på hur mycket jag har kunnat plugga i helgen = ingenting nästan.

Det är är min att göra-lista:

- Hitta en klassiker att läsa på engelskan
- Hitta en bok av en författare som är engelskspråkig men bor i ett land som inte är USA eller Storbritannien. Hjälp någon?
- Plugga geografi
- Handla julklappar
- Skriva klart och förbereda muntliga redovisningen av poeten Dorothy Parker.
- Lära mig en fransk julsång utantill


Ska försöka hinna med att träna på friskis lite då och då också.... ci vediamo!

En våg av hem(?)längtan


Öppnar den gamla fula grinden och går nerför backen påväg mot trottoaren. Sätter på iPoden. Tittar efter bilar. Lugnt. Går över och ser på havet som ligger bredvid. Går raskt och kan inte låta bli att mima. Ser mig runtomkring, luktar, och försöker spara den här känslan. Fruktbilen står redan på torget och mopeder tutar inifrån gränderna. Stänger av iPoden och tittar efter Micaela. Hittar henne. Tar plats på stranden där det nästan inte är någon annan än vi. Den nästan sönderbrända italienaren är där förstås, som alltid. När solen blir för mycket går vi ner i det gamla medeltida tvätteriet och badar fötterna i det iskalla bergsvattnet. Köper lunch hos italienskorna vars lilla affär vi blivit stammisar på.   


Idag satt jag på tåget hem från Uppsala och lyssnade på musik. Jag brukar ta på Blanda Spår eftersom jag inte orkar välja själv. Då kommer Regina Spektors "Better". Det börjar med lätta pianoackord men snart sätter elgitarren igång och då börjar fjärilar i min mage virvla omkring, det känns nästan som svindel.
Nästan varje dag på Sicilien var den här låten mitt sällskap när jag gick med vinden i håret och badkläder i högsta beredskap längs strandpromenaden i Cefalú, påväg att möta Micaela. Den kommer alltid vara förknippad med salt i håret, det svalkande, turkosa medelhavet och känslan av att gå barfota på stadens kullerstensgator. Jag ska tillbaka dit, så är det bara.

en aning för mycket

En aning för mycket är det ja. Med matte- och geografiprov i början av nästa vecka när man har en fullbokad helg. Den här veckan har inte heller varit lugn precis... Sista dansen i måndags, lång skoldag i tisdags plus friskis och svettis på kvällen, en lite kortare skoldag på onsdagen, igår var det skola, körrep i stan till 5, sen ett annat körrep från 7-halv 9 och idag var det musikrep på morgonen, NT-show och sen sollentuna för att hämta ut lingonkrans och köpa strumpbyxor inför imorgon. Då det är Rudbecks musikklassers julkonsert, två konserter , ska vara i kyrkan från halv 1 till någon gång efter 7. På söndag ska jag och pappa åka till Uppsala för att se OD Caprice, en hemlig gästartist kommer.. ska bli spännande att se vem det är!

Iallafall, nästa dag är det prov i matte B! Hur ska det gå egentligen??
Hem och plugga inför geografiprovet nästa dag. Körrep med Matteus i stan på onsdag kväll, lucia hela dagen med skolan på torsdag, tror att jag har ett rep på fredagkvällen för sen är det julkonserter i Matteus kyrka hela helgen. Totalt 4 konserter, 2 på lördagen och 2 på söndagen.

Jul, jul, stressiga jul...


 St: Matteus kyrka

Dorothy Parker

Dorothy Parker är en poet jag upptäckte idag på engelskan. Vi skulle välja en poet att arbeta med och för mig var valet självklart. Läste hennes dikt och fastnade direkt.

Razors pain you;
Rivers are damp;
Acids stain you;
And drugs cause cramp.
Guns aren't lawful;
Nooses give;
Gas smells awful;
You might as well live

Hemsk va? Hon levde ett dramatiskt liv i New York, med mycket alkohol och flera självmordsförsök.


dom kallar mig den försvunne

Har precis druckit glögg och ätit en lussebulle med familjen, det var gudomligt gott! Jul snart!

Idag har jag varit på Friskis & Svettis för andra gången. Det var väldigt kul. Gick på ett medel-pass den här gången, förra veckan var jag på Bas. Det var jätteroligt och ganska tufft... men hur skönt som helst efteråt. Har en känsla av att en viss träningsvärk kommer infinna sig imorgon...Köpte ett vårterminskort där, får december månad på köpet - skitbra!

Igår var det den sista dansen och det var som vanligt skitkul. Vi gjorde en koreografi vi började på förra veckan och så körde vi igenom en gammal koreografi till Britneys "Piece of me".  Numera är man ledig på måndagskvällar.. ska bli skönt, speciellt nästa vecka då jag har geografiprov.
adjöss


Drömmar och lussebak

Igår bakade jag lussebullar för första gången iår. Fast besluten om att det banne mig ska bli julstämning i vårt hus stod jag klockan åtta på kvällen och förfärades över hur det blir klumpar i degspadet när man bakar med laktosfritt smör. Som tur var löstes det upp när mjölet kom i och resultatet blev en helt gul plåt där allt satt ihop (som det ska vara). Ungefär vid elva blev de klara och jättegoda.

Idag har jag duschat, ätit tomtegröt och lussebulle och bränt en skiva med spansk/mexikansk musik till ikväll. Lite senare kommer Annie och hämtar upp mig och så åker vi hem till henne och bakar kladdkaka. Sen kommer Johan och vi åker iväg och handlar maten, alltså tacos. Det ska bli kul.

Förresten vill jag tipsa alla om en hemsida där alla utbildningar utomlands står listade.
http://www.plugga-utomlands.se/ Jag har redan bestämt att efter gymnasiet ska jag åka till Gran Canaria och gå på språkskolan i Las Palmas där jag ska ta ett diplom som heter DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera). Kanske behöver jobba lite innan för att få ihop pengar, men eftersom jag redan har boende där så blir det billigare.
Dessutom hittade jag en musikutbildning i Florens, i Italien. Har ju blivit mer och mer intresserad av klassisk musik på senare tid. Det vore så coolt att gå där, dessutom kan jag öva italienskan då också (om jag kommer ihåg något dvs)

Nu ska jag gå och fixa lite... 


                        Igår                                            Ikväll                            Om två år