tillbaka igen

I onsdags började den vanliga vardagen igen. Hur mycket jag än längtar tillbaka till Italia så var det himmelriket att få i sig en riktig stor svensk frukost på morgonen. Sen kom Elin och vi redigerade på vår film. Vi var väldigt duktiga och den är ju bara för bra... jag blir så stolt :D På eftermiddagen bjöd min snälla mentor sina mentorselever på middag i hennes hus. Det var jättetrevligt!

Igår var första dagen i skolan igen. Usch usch, filosofi, geografi, matte och musik. Musiken var det enda roliga. Har ett jättestort geografiarbete som ska påbörjas... dessutom ska jag verkligen lägga ner tid på matten nu eftersom kursprovet närmar sig. Efter kören åkte jag till Kista och köpte lite grejer, bland annat ett vitt linne och en vit kofta. Är helt död i halsen så det blev inget med kören i Matteus..

idag vaknade jag med en täppt näsa och en hals lika torr som sahara-öknen. Inte okej. Första lektionen var musik och jag kunde inte sjunga. Men det var underbart att sitta och lyssna. Det är helt sjukt vad duktiga musikarkompisar man har. Musikalstjärnor hela bunten. Tårarna bara rann.
Nu har jag matte, sen italienska-lektion (första lektionen sen utbytet, nu ska vi se hur bra det går att prata italienska hehe..) och till sist spanska. Där vi egentligen ska redovisa, men vi hann inte göra klart filmen så jag hoppas att det ordnar sig...

ci vediamo!

non ci sono parole

Det finns inga ord, betyder titeln. Det hade jag inte ens kunnat skriva for en vecka sedan. Italienskan har blivit mycket lattare och jag kan faktiskt forsta Tv-program och nar folk pratar, det gar inte ens att forklara kanslan.

Ord kan inte heller beskriva kanslan nar man gar runt bland sma grander och kanaler i venedig, blir bortskamd med fantastisk mat av en underbar familj, dricker cappuccino i solen pa torget, ser grona berg pa vag till skolan, fyndar pa marknaden i florens, sjunger svenska fodelsedagssangen pa en italienares fest, gar runt pa stranden i Riccone och badar fotterna i medelhavet, tar en cykeltur i en liten dal bland bergen... med mera, med mera.

för ja kommer till italien iövermorgoooon

Yep, that's the truth. Italien. Kan ni förstå? Sol, värme, pasta, glass, kaffe (ja jag ska börja dricka kaffe i italien, det var ju mitt nyårslöfte) om bara TVÅ dagar!! Sommarvärme!! Känns ju helt sjukt att plocka fram shorts, sommarkjolar och bikinin nu liksom! Men jag ska inte säga att jag klagar hehe..

Idag var jag och köpte presenter. Föräldrarna får en sån där glasljuslykta som ser ut som en snöboll och han får en påse kexchoklad och en påse ahlgrens bilar - svenskt godis :)

Nä, jag har inte förstått att det händer snart. Här sitter jag idag i det mulna och regniga Sverige och på torsdag glassar vi runt i Venedig! Oj oj... :D

Nog tjatat om Italien, idag var jag och Nattis på Rice och åt deras buffé. Hur mycket mat man ville, bara att beställa in tallrik efter tallrik med sushi - himmelriket ju! Och roligt att träffa Nattis igen såklart :D!

Imorgon ska jag kanske träffa Nattis igen och sen är det packningsdax... jag är sämst på att packa. Min tankegång går ungefär såhär: "Men den här kanske jag vill använda nån gång och då kommer jag ju ångra mig om jag inte har packat ner den. Skit i att jag typ aldrig använder den här hemma, den kan ändå vara bra att ha." . Som ni kanske förstår så resulterar det mest i att jag alltid packar för mycket. Vilket blir himla jobbigt sen när man ska få in alla grejer man har köpt därborta...

Här kommer lite bilder från igår förresten, de är snodda från Annie :


image118
image119
image120
image121image122



nu går jag och sover..... ciao!


cena con amigos :)

Igår var det då dagen med stort D, 18-årsmiddag hemma hos mig med en massa människor. Alla hittade som tur var, även om en viss person tog taxi (big surprise). Maten och stolarna räckte. De flesta satt inne i vardagsrummet, medan jag och några till satt i köket i "the vip room" eller som Elin sa: där tjänstefolket äter haha :D. Sen blev det presentöppning och jag fick väldigt fina presenter, bl.a en liten neccessär med bra grejer inför Italien-resan från elin, linnea och julia:) samt cocktailglas, champagne-te, en magisk biljardkula som gav svar på allt haha med mera. Jag hade sett fram emot att få reda på vad det var som Sara och de andra hade kokat ihop. Jag fick ett stort kuvert innehållande en teckning med ett meddelande på baskidan:

"Grattis Lovisa! Detta är en metafor av den present du kommer att erfara. Lördag kväll den 24 maj kommer du befinna dig på en plats. Alla vet var, utom du...

Ps. Ta med oömma kläder och bekväma skor Ds."

Det blev jag inte mycket klokare av :D håller på och dör av nyfikenhet!!

Viktor tog fram en massa 90-talsskivor och sen var det allt från markoolio till barbie girl som spelades. Och alla kunde texterna såklart haha! Blev lite dans till "Jag vill vara din Margareta" haha. Sen kom gitarren fram och det blev bland annat lite håkan hellström med magnus, och "sankta lucia" med viktor haha! Sen blev det lite Baskien-minnen och sen åkte de flesta hem med det sista tåget mot Märsta. Sara gick en liten stund efter det och Miriam och Frida sov över. Haha som den otroligt ordningssamma värdinnan jag är, så hade jag ju ingen koll på var gästsängen var och klockan var halv 3. Miriam och Frida sov på sofforna! hahaha stackarna. Nästa morgon kom Miriam upp och sa att de dukat fram frukost :D gullungar. Det blev lite rester från igår, ruccolasallad med päron, fetaost och granatäpplekärnor med brieost haha. Jag fick Miriams present som var en bolero (tror jag det heter??), ett litet bidrag som har något att göra med den 24 maj och ett musikkomponeringsprogram som heter Sibelius 5 :D Asbra presenter!

TACK alla som kom igår, det var en himlans rolig kväll tycker jag :D

"oh we still have nothing - only more expensive!"



Ur West Side Story som vi håller på och repar för fullt på musiklektionerna. Det här är låten vi puerto-ricaner sjunger;) ska bli så kul!

hola guapos!

Min kalender ser ut som att ett barn lånat mina färgpennor och ritat runt, för det är inte mycket vitt papper kvar på den inte. Skriv klart geografi, skriv klart filosofi, dans, kör, kolla sommarjobb, städa etc..

Idag satte jag mig och skrev klart filosofin iallafall vilket kändes underbart skönt. Nu är det bara geografin kvar, och det är bara halva uppgiften kvar så det ska nog gå. Nu känns det lugnare... lugnare än förut, när jag gick runt hela tiden med en konstant oro för hur mycket jag skulle hinna och hur mycket jag skulle våga planera in. För det är bara att acceptera; vissa dagar hinner man inte allt man vill, men det är okej ändå.

Det är så mycket roligt som händer den här veckan, och nästa vecka såklart! Imorgon har jag en lång sovmorgon, italienska och sedan filminspelning till spanskan med Elin. Sen ska jag kolla sommarjobb och skriva klart geografin. På torsdag är det lektioner och musikal-rep och sen kör på kvällen. Och på fredag är det lektioner, spansk-filminspelning och sen kommer Lisela!!:D:D:D:D:D

Helgen blir jätterolig, med Lisela här och födelsedagsfirande med kompisar :) Måndagen är man ledig från skolan, och nästa dag bär det av till Italien!!!:D


jobb jobb jobb

Så har ännu en helg kommit och gått. Känns inte som att jag har gjort annat än att suttit på bussar påväg till och från Coop Forum i Täby, men det har varit roligt. Tyvärr var det inte samma personal på byggavdelningen som förra helgen, men de nya var också väldigt trevliga. Man börjar kunna rätt mycket nu om högtryckstvättar och det är en liten kick varje gång någon frågar något, man själv svarar och kunden blir nöjd. Ännu bättre är det när de går hem  med en riktig värsting-maskin ;) Fast oftast är det tillbehör de är ute efter och det är lättast att hjälpa till med....

dagens uppmaning: Lämna inte ert högtryckstvätt-handtag eller munstycke ute i garaget över vintern, det blir frostskadat!!


vår!!!!

Nu har det äntligen blivit varmare! Igår när vi hade paus i första musikal-repet med musikarna så var vi ute i solen - utan jacka! Helt underbart ju. Efter skolan åkte jag till HM och införskaffade en vårjacka, så nu är jag redo!

I måndags var det lång skoldag, sedan en stund hemma innan det var dags att gå iväg till dansen. Vid övergångstället på St:Eriksplan träffade jag min storasyster och efter dansen var jag i deras lägenhet och drack te och åt shortbread, det var mkt trevligt :) Kom hem ganska sent, och att se en film dagen efter som hackar hela tiden på geografin var inte så kul för ogönlocken... "En obekväm sanning" är säkert mycket mer intressant om inte allting hackar och Al Gore låter som en robot...

Nu har mer än halva veckan gått och det känns ju skönt. Inte för att det var någon jobbig dag att gå i skolan idag, bara spanska och italienska. På spanskan jobbade vi på med filmen och manuset blir riktigt bra måste jag säga... vår lärare satt iallafall och skrattade när hon läste det :D

Imorgon är det en lång lång dag... fullt upp. 4 timmar musik (totalt med min kör på kvällen inräknat) Molto divertente!


il mio weekend

Ja påsklovet gick ju sjukt fort, och ändå känns det som att det var jättelänge sedan man var i skolan. 

I torsdags fyllde ju jag år så då fick jag frukost på sängen o presenter på morgonen, sen gick jag och syrran ut en sväng med lille sigge, en hund vi vaktade, och sedan kom min storasyster och hennes barn en kortis på eftermiddagen :)
I fredags kom kusinerna från nyköping + mormor på förmiddagen och sedan stack jag iväg för att vara publik på parlamentet med linnea, annie och johan. Det var väldigt skoj :) Efter inspelningen åt vi suuupergod sushi! 
image114
image116

Nästa dag, lördag, jobbade jag och Annie med kärchers högtryckstvättar på coop forum i Täby och det gick skitbra! vi sålde jättemycket sa de!:D Efter att vi hade slutat köpte vi godis och åkte hem. På kvällen kom min gudmor och hennes man, det var trevligt. Nästa dag var det jobb igen och det gick bra även den här gången, lyckades själva montera ihop en högtryckstvätt direkt ur kartongen! Yeah..:)
Efter jobbet åkte vi hem till mig och lagade pasta och såg parlamentet :)
image115