sprutor

Är det inte mest normalt att växa ifrån fobier och rädslor? Att när man växer och mognar så inser man att det man varit rädd för inte alls var så farligt? För mig är det tvärtom. Jag var aldrig rädd för sprutor när jag var liten. Det var alltid en glad sjuksköterska som pratade och på en sekund var det över, och belöningen; ett klister- eller bokmärke.

Idag var det en sjuksköterska som inte alls var lika glad. Hon pratade ingenting utan höll upp nålen som jag stirrade vettskrämt på. Ska den där in i min arm? -stick- Aj. Kollar på armen för att se om sprutan är ute. Nähe. Hon har visst inte ens tryckt in vätskan. Någon sekund senare tar hon ut den, och tar snabbt ett plåster och sätter på.

Inget klister- eller bokmärke.

trevlig måndagskväll

Idag var jag med Annie i Kista. Jag bytte en tröja som jag råkat köpa i fel storlek (klantigt) och hon köpte lite linnen. Sen blev vi sugna på att gå på bio så vi köpte biljetter till "Angel" och gick till mataffärerna och köpte godis. Japp, mataffärerna, vi handlade nämligen först på coop och sen på ica. Vi ville nämligen ha påskgodis, tyvärr hade de inte så bra utbud...
Iallafall såg vi filmen och den var bra! Helena Bergström är en favorit, och slutet var ganska oväntat.

De bästa biobesöken är verkligen de som kommer spontant!


??

Såg precis ett program om poliser i USA, sånt där program där dom följer polisens arbete och visar när dom åker till riktiga brottsplatser och så. Det var en helt sjuk grej! Polisen åkte till ett villaområde där en mamma hade knivhuggit sin son i handen då han försökte ringa polisen. (Varför vet jag inte?) Det var prat om att sonen hade slagit mamman också och att mamman agerade i självförsvar när hon knivhögg honom. Rätt sjukt va? Inte nog med det, det var nämligen också så att sonens fru och mamman hade ett kärleksförhållande!!!!! Stört eller vad??!!!


ballader

Jag har en riktig ballad-period nu i mitt musiklyssnande.  Det här är mina favoriter

Cristian Castro - Por Amarte así
Sanna Nielsen - Empty Room (den borde ha vunnit!)
Maia Hirasawa - The Worrying Kind
Peter Jöback - She

Tv-tips

Ikväll går en riktigt bra film som heter "Livet är underbart" eller "La vita é bella" på italienska. Vi såg den på italienskan för ett tag sen, verkligen värd att se!

kanal  5 kl.19:40!


mitt lilla hjärta, nej nej nej, besatthet








Hahaha älskar deras tönt-videosar...

ny design

Det var dags för förändring. Vad tycker ni?

Inte riktigt van

Inget plugg. Vad gör man då? Jag trodde det skulle vara lätt att vara ledig, men faktum är att det är svårt när man är van vid att fylla ut lovdagarna med plugg och inlämningsuppgifter. Det är ju nu man har tid för att göra saker man verkligen vill. Och vad skulle det vara? Ja man kan ju till exempel lära sig mer låtar på pianot. Igår blev det "El Perdedor" av Aventura (helt självlärd ;) ), vilken ska vi ta idag?




looooooov

Äntligen är det lov - inte för att det var så länge sedan vi hade sportlov, men det här lovet känns verkligen välbehövt. Första lovet på länge som jag inte har någonting att plugga på - det går knappt att beskriva känslan haha!

Idag har jag inga planer alls förutom medelpass på friskis kl 17:00. Har inte tränat på nästan två veckor! Förra veckan var italienarna här och den här veckan har det varit så mycket med plugg. Men nuså.

Gick upp för sisådär en kvart sen, så nu ska jag gå ner och äta frukost. Ciao!


hola que tal? Soy el chico de las poesias

Nu är skoldagen slut för min del. Känns otroligt bra och jag har faktiskt inte någon panik alls inför geografiprovet imorgon. Nu ska jag glida runt i skolan, antagligen köpa varm choklad i kafeterian innan det är dags att se 3:ornas "egna låtar"-konsert. Ska bli väldigt spännande!

Sen är det hem som gäller och friskis om jag hinner. Måste få in lite geografiplugg också..

Nu har jag, Elin och Mariam börjat på vår otroligt storslagna Aventura-film. Jag tror den kommer bli helt underbar (hur skulle den kunna bli något annat?) så för er som inte går i vår spanskagrupp kan jag ju bara beklaga att ni inte får se den...höhö!

slänger in en lagom töntig bild på vår huvudperson här också:

ganska coolt

igår på dansen hände en kul grej. Förutom att jag redan var skittaggad inför att dansa, eftersom jag var borta förra gången (det blir lite abstinens) så hade min lärare en grej att berätta. Hon ska dansa och köra bakom en ny artist från spanien som nu ska lanseras i Sverige och ville pröva koreografin till en av hans låtar på oss. Fy vad roligt, tänkte jag och insåg att vi faktiskt dansar professionella koreografier som artister använder!
Men inte bara det utan hon berättade också att denne sångare skulle komma senare på lektionen och titta för att se hennes koreografi!

Det var ganska lätta rörelser, men allt gick så himla snabbt. Jag satte det mesta, men ett parti gick alltid åt skogen, men jag följde med i rörelsen lite grann iallafall.

Vid 9-snåret kommer det in 4 personer; den unge killen, en kvinna och två män (kvinnan och männen var svenskar) och sätter sig på stolar och tittar. Koreografin var skitkul och vi fick applåder! Så roligt, jag studsade som på moln hem. Hoppas han blir riktigt känd och att hans låt (som för övrigt var riktigt bra!) blir nästa sommarplåga, för då kan jag säga att jag dansade för honom! Tror att det var typ "Frankie" eller något han hette... så kom ihåg det!


lunedí

Det tog emot riktigt mycket att gå upp idag. Min första tanke var: va? råkade jag ställa alarmet på mobilen, det är ju helg? Nej, det var inte helg. Det var måndag morgon.
Började med itailenska, sen var det spanska. Vi ska börja med ett nytt tema, man fick välja mellan idoler och äventyrssporter. Jag och Elin ska göra en film om Aventura, typ en "låtsasintervju" med dom haha det kommer bli hur kul som helst!

Jag och Sara ritade och spelade piano på lunchen. Ungefär en kvart innan nästa lektion började kom vi på att vi skulle äta lunch. En språngmarsch till receptionen för att köpa ett nytt matkort åt Sara och sen gick vi till matsalen. Vad intressant va?

Så nu måste ni undra, vad gör jag framför en dator när lektionen skulle ha börjat? Varför är jag inte på matten? Egentligen undrar jag det också men ibland får man bara följa hjärtat... :P

ny vecka, nya tag

Igår sade vi alltså hejdå till italienarna på Arlanda. Kram och kindpussar från de underbara människorna Giulia x3 , beatrice, francesco, alessandro, simone och maicol. Sorgligt, men vi ses snart igen. Och då i solen!

Efter avskedet åkte jag med pappa till Kista på jakt efter rosa kläder till honom, han och mamma skulle på fest med temat rosa, och jag shoppade lite kläder. Det var evigheter sen jag gjorde det. Kändes bra. Blev 3 linnen, turkost, blått och vitt-randigt, rött och vitt-randigt och en rosa hood-tröja. Tyvärr råkade jag köpa fel storlek på ett av linnena... klantigt, men det är bara att gå och byta. Pappa hittade en rosa skjorta.
Tog bussen hem och postade vykort till italien som jag lovade en av giuli:orna :P

Kom hem, gjorde ingenting, lagade pannkakor, tittade på gudfadern med martin och viktoria, såg melodifestivalen, bringing down the house och sen gick alla syskonen Prage och lade sig och sov.

Idag har jag vaknat otroligt långsamt, gick upp vid 9, kollade på tv tills 12 i pyjamas... inte likt mig alls. Jag brukar gå upp när jag går upp, och inte ligga och sega sådär. Nu sitter jag och ska förbereda en filosofi-redovisning och smaskar på chokladen som jag fick i present av maicol.. mums... nej nu måste jag get to work..

"uno per tutti, tutti per uno!"

Så rolig dag igår alltså! Om man räknar bort geografin och filosofin i början av dagen det vill säga. En tredjedel av gruppen var inte där och en annan tredjedel kom sent. På tisdag ska vi redovisa på ett kul sätt om Descartes, vi får väl se hur det går...
Iallafall, jag åkte hem och bakade kladdkaka, mötte italienare i Kista, gick runt, sen åkte jag och maicol hem och åt middag för att sedan ta tåget in till Karberg. Jag trodde att vi var på rätt tåg, men nej, vi kom på ett tåg för tidigt. Så vi satt på Karlberg och väntade  i en kvart innan de andra kom och vi gick till Cyber Town för att köra Laser Game. Det var skitkul!! Jag trodde verkligen inte att det var min grej, men det var helt galet roligt! Våran lilla grupp Sverige/Italien  körde mot ett annat gäng, 13 st typ 14-åringar haha, vi vann!!

Idag fick jag sova ut! Det var såå skönt... italienaren fick skjuts med pappa till sollentuna station där han skulle vara kl 9. Sen åker jag in och äter lunch med dom i stan. Sen är det avskedsmiddag och party (anledningen till att jag bakade). På lördag åker de hem :(

Igår när jag rörde kladdkakssmet som flitigast så kom jag att tänka på helt plötsligt vad jag är lycklig att jag kan språk, att jag har lätt för att lära mig det och för att jag tycker att det är roligt. T.ex pratade jag och sara lite grann på spanska idag med en kille som jobbar i matsalen, som var från Colombia. Det var inte mycket vi sa, lite svårt och förstå också i en högljudd gymnasiesal och med mycket sydamerikansk spanska, men vi kunde! Då kom jag att tänka på att det faktiskt kommer vara en period i 3:an då jag inte läser spanska. Något som jag har gjort i snart 6 år och i ungefär ett år med världens bästa lärare... jättetöntigt att tänka i ett år framåt sådär, jag vet, men jag fick värsta klumpen i halsen när jag tänkte på att det kommer komma en aaaallra sista spanskalektion..:(

nej inga ledsna miner nu

there's only us
there's only this
forget regret
or life is yours to miss
no other road
no other way
no day but today

(från världens bästa musikal Rent)
image113
Idag är det en vecka och 6 dagar kvar tills jag fyller år!

Stanchissima....

Oj oj oj vad trött jag är.... klockan är inte mycket men det känns som mitt i natten. Ska snart gå och sussa. Njuter av datorn och en ledig stund lite grann bara..

Italienarna är jätteroliga! Jättesnälla, trevliga, högljudda och öppna. Vi har hittat på lite allt möjligt med dem, orkar inte riktigt skriva ner allt... men det har varit jätteroligt! T.ex så kom jag nyss hem från Hard Rock Café där vi var 10 pers och åt... eller vi var egentligen några fler, men vi hade bokat bord så vi fick inte sitta bredvid de andra. Tråkigt att de ska åka hem på lördag, bara 2 dagar kvar ju :(
Italienskan går superbra, jag lär mig verkligen nya grejer hela tiden, blir mer och mer van vid språket. Jag råkade t.ex säga "grazie" istället för "tack" till servitören idag (och det är inte första dagen det händer)

Idag var det för övrigt cover-konsert i skolan. Den gick molto bene om jag får säga det själv, trots lite tekniska problem här och där. Sånginsatsen på "Did you give the world some love today babe" har jag ingen speciell bild av, men jag tror att det gick bra! Trumspelet var jag nöjd med, och riktigt stolt eftersom det inte är en av mina starka sidor! Men nu är jag mycket bättre och trummor är roligt har jag upptäckt!

Planen imorgon ser ut som följande:
upp vid 06:25 för att göra matsäck till italienaren
Skola
Ta igen plugg
träffa italienarna inne i stan
okända planer




                                                                                 

!!!!!

Ja igår var det en MYCKET speciell dag!!!

På morgonen åkte jag till Matteus och repade solon och duetten inför konserten, sen hade vi rep med hela kören till 14.00, och efter det drog jag direkt hem till Annies öppet hus för att fira hon har fyllt 18. Det var inte så många där, Annie, Therese och jag och några av Annies släktingar. Men det var roligt, hon hade en supergullig kusin!! Sen började kompisarna trilla in vid 18.00, hann tyvärr bara umgås ett litet tag.. det var väldigt tråkigt. Pappa kom och hämtade mig och vi åkte iväg till Arlanda. Mötte Linnea och Julia utanför på parkeringsplatsen och vi gick in till de andra. Jag var så sjuuuukt nervös!!!! Jag tror jag talar för allihop då:P, vi stod och hoppade upp och ner, helt galna! Jag mådde nästan illa så nervös var jag, händerna skakade haha! En massa personer kom igenom dörrarna till ankomsthallen men italienarna tog minsann tid på sig. Det tog på nerverna... till sist kom de i allafall, jag hälsade på min och vi åkte hem. Han är jättetrevlig! Pappa satt och förhörde honom på latinska ord för insekter haha och fick oss andra att skratta med sina engelska översättningar. t.ex "Rotfrukt" sa han som "rotten fruits":P men det var kul!
Sen åkte vi hem till Caroline och kollade på en film, samt spelade in när italienarna läste ur svenska tidningar haha.. det var underbart! Jag och Caroline fick också läsa italienska, ur en bok som hennes italienare tagit med sig. Det gick bra tror jag haha, jag fick en applåd iallafall!
Idag har vi ätit frukost, sen skjutsade vi in honom till centralen där de skulle träffas för att göra båtutflykt till Utö. Jag kunde inte följa med.. pga matteus konserten, men det ska också bli kul! Fick en present också, en låda med choklad :)

Jag bara känner på mig att det här kommer bli en helt UNDERBAR vecka!!!!


we all sing a happy little working song...

...Nu ska här städas! Lite Snövit-style, med "happy little working song" från "Enchanted"  och snövits städ-låt i bakgrunden... Sen är det jazz och visa-konserten av treorna som gäller. Ska bli riktigt kul att titta på! Men först måste jag snygga till rummet... italienaren kommer imorgon!



iih

Tiden bara rusar iväg och jag hinner inte riktigt med. Eller gör jag det kanske? Matteprovet idag gick förvånande bra, kändes det som iallafall. Detta trots att jag verkligen tog tag i det igår, och lärde mig de sista sakerna idag på lunchrasten, bara en timme innan provet började.

Imorgon ska jag och Sara prata inför en spanskagrupp i steg 4, det ska bli kul och se hur det går.. vi förberedde oss ordentligt idag och dessutom är det många musikettor i gruppen som förhoppningsvis är snälla mot oss.
Vi åt sushi för andra gången i veckan... börjar bli lite bortskämd kanske, om inte annat så tar plånboken stryk...

Nu har jag nyss kommit hem från treornas musikalkonsert som var jättebra! Imorgon är det jazz/visa-gruppen som har sin i rudbecksskolans aula, ska bli jättekul att se.

På något sätt ska jag imorgon hinna med att göra följande saker:

- läsa en massa sidor geografi (detta borde jag göra, men tveksamt om jag kommer göra det...)
- göra en spanskaläxa
- öva på mina solon inför konserten på söndag
- städa, fixa iordning med sängar etc inför italienarens ankomst
- skaffa busskort till italienaren
- försöka komma på nåt kul sätt att spendera lördagskvällen på

Förhoppningsvis har jag så mycket att göra att jag inte inser att det nu bara är 2 dagar kvar. När jag vaknar imorgon kommer det vara i morgon som de kommer!!!!

god give me strength...

Vart tog tiden vägen?

Idag var stack Sara och jag iväg till Kista efter att hon gått ut med hunden hon jobbar med och jag haft italien-mötet. Tyvärr missade vi bussen, pga mig som stod och pratade med Carro om Baskien lite för länge, men sara var inte arg.. (tror jag)

Gick runt i Kista en lång stund, letade och letade, kom inte överens om vad vi skulle ha, men kom till slut överens om att vi behövde en paus för att äta lunch. Sushi! Helt underbart, med kaffe och pistasch-glass till efterrätt (jag vet inte hur det stavas). Vi tittade på klockan och tiden hade rusat iväg och redan blivit kvart över 4, så vi gick runt och försökte få gjort det vi kom för att göra. Och så blev det till slut.

Kom hem, mötte av våra kompisars hund som vi vaktade idag, en skitsöt liten jack russel terrier. Hur lätt är det att plugga matte när en sån hoppar upp med framtassarna på ens ben när man själv försöker förstå andragradsekvationer? Jag får ta tag i skiten ordentligt imorgon istället.. dagen innan provet.. bravo Lovisa.. plus att jag ska försöka träna på friskis också. Jag säger som Timbuktu: Det laaaauuuser saajjjj!!!


Bara 3 dagar kvar!

Idag vaknade jag med skitbra humör, det var helt skumt. Kanske för att det var väldigt ljust ute, som man inte är van vid. Eller för att det är kort skoldag idag. Hade geografi och filosofi. På geografin höll vi på med orkanen Katrina och på filosofin fick vi se en Monthy Pyton-sketch, lyssna på en av deras sånger och gick igenom lite filosofihistoria.

Snart kommer Sara (hoppas jag) och vi ska på shoppingtur... mer om det säger jag inte eftersom det finns ett födelsedagsbarn i bilden som kanske läser...oops där kanske jag avslöjade för mycket:P
Vi ska också förbereda lite inför när vi ska prata om spanska-kursen och baskien-utbytet för en steg 4 grupp någon gång i veckan.

money money money

Yippie! Jag har fått ett helgjobb!
Jag och Annie och en kompis till Annie ska på utbildning imorgon för att lära oss mer om.... *trumvirvel*

- högtryckstvättar!

Vi ska stå och visa folk hur man använder dem och svara på frågor. Snart på ett Bauhaus-varuhus nära dig!


Ibland händer det

Igår när jag kom ner till köket och precis satt på radion började jag helt plötsligt hoppa upp och ner som en galning och jag kunde inte sluta. Alla stannade upp och ingen förstod riktigt vad som pågick, fastän jag pekade överlyckligt på radion, sjungandes:

"Nooo no es amoooor, lo que tu sientees se llama Obsesion..."

finito, kaputt!

Idag är jag riktigt seg! Igår var det filmkväll hos Karro. Först gick jag, Karro, Sandra och Anton till Stinsen och handlade lite godis och sen satt vi i Karros kök och drack te med djupa diskussioner. Vi började kolla på Shrek 3, sen mötte vi Frida vid busstationen och fortsatte kolla på filmen. Efter det tog vi Rent och det var inte många torra ögon... Vi avslutade med The Holiday och sen var vi väldigt sega. Kom hem vid 20 i 4 och somnade bums. Vaknade av att mamma undrade om jag skulle med till Nyköping och hälsa på släkten... jag var helt död, så jag skippade det. Nu är jag ensam hemma och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet. Är äntligen klar med geografin också!!



Nu är alltså lovet nästan slut. Bara en sovmorgon kvar och sen börjar slitet igen. Fast det blir en rolig vecka, bortsett från geografi-inlämningen och matteprovet. På torsdag och fredag är det treornas sångkonserter, ska bli skitkul att kolla på! Och på lördag blir det en riktigt fullt-upp-dag. Från 12-14 är det konsertrep med Matteus, direkt efter det åker jag till Annie i Rotebro för att gå på hennes födelsedags- Öppet Hus, egentligen börjar det 17.00, men jag är där lite tidigare.. för vid 6 kommer mamma och hämtar upp mig och vi hämtar upp italienaren på Arlanda, planet landar 18.20.