Farväl Gröna Lund

Sista dagen på Grönan idag! Nu slås portarna igen. Det är så skönt! Det har varit jätteroligt, men det ska också bli jätteskönt nu... Jag har fått nog av hamburgarna och stressen känner jag.
:D


Matvraket: mellan frittfall och Jet Line, närmast vattnet

aventura me ayudan :D

Haha förra veckan kom inte jag på mitt användarnamn till handelsbankens hemsida. Jag blir helt galen (för självklart är jag så smart att jag inte har skrivit upp det någonstans..) Jag lovar, jag satt typ med tårar i ögonen haha. Men så tänker jag. Ja ja.. det dyker väl upp snart... Jag sätter på denna video, en cover av en låt som heter Lagrimas (tårar) som aventura gjorde på latin grammy awards. Och efter 3 sekunder av Romeos röst så poppar det upp i skallen! TACK! "Om jag ser dina tårar falla.."

3 tankar om dagen

Jag vet inte varför men just idag kan jag inte få nog av vatten. Jag dricker ett glas, och efteråt är jag lika torr i munnen som förut. Konstant törstig.  Jätteknäppt.

Idag ska jag ut på en liten jogging/promenad-tur. Vi får se vad det blir.. och hur det går..

lön imorgon! :D


Paris

Vi är utanför restaurangen som jag skrev om tidigare och ska samlas med hela kören, plus sonny och anders. Vet inte vem det var som började prata med dem men helt plötsligt stod två fransmän i typ 20-årsåldern där : - Really?? From Sweden?!
(den ena var väldigt söt måste jag erkänna)

Sonny berättar att vi är en kör.
Fransmän: -  Sing something!! please!

Anders räknar in och dirigerar lite och vi kör "Intet kan mig skilja från Guds kärlek" mitt på trottoaren på Montmartre. Jag och Daniella tar varsin solovers och folk går förbi och applåderar. Fransmännen låtsas-torkar en tår och står o kramar varandra.

fransman 1: You are awesome! You make me cry!!
fransman 2 : We should hug!! *vinkar in mig*
så där står man o kramas med dem två mitt i trottoaren med hela kören runtomkring som ropar: woho! Haha sen var det Yasmines tur också.

Vi: Sonny, berätta att vi har konsert imorgon!
Sonny: *franska* bla bla bla
Fransman 1: OH no!! I have a train to catch at 10!
Vi: noooooooooo
Fransman 1: But will I miss my train to see you?
Vi: Yeeeeeesssss!!

Sen står Sonny och pratar med oss om vad vi ska göra härnäst, till exempel gå till pigalle. Fransmännen står fortfarande i mitten och när daniella säger: jag röstar för pigalle! så vill de lära sig hur man säger det.. fransman nr 1 lyckas faktiskt och när vi berömmer honom svarar han: - Thank you. Yes, it's because I've been to Finland!
hahah eller inte va...

- Where will you be?
vi: We don't know.. you can just... find us! follow the singing!

haha ja det var ena roliga fransmän det..


Paris!!!

Förra helgen var jag och mina körkompisar i Paris :D som ni kanske vet. Underbart roligt var det. Jag tror faktiskt inte jag har skrattat så mycket under en helg som då. Det haglade roliga citat,  knäppa fransmän (men söta dock;)) och sång såklart.


Taggade på Arlanda


På planet hade Miriam franskalektion med mig vilket var väldigt intressant. Nu pratar jag typ franska också.... (inte)
På fredagen åt vi på en restaurang ganska nära hotellet. Alla var supertrötta. Sen gick vi till hotellet, jag och Miriam var nöjda med vårat rum trots att det var rätt litet och fönstret vätte ut mot en annan vägg. Men ändå, det var ett bra hotell!

Frukosten på lördagen åt vi på kafeet tvärs över gatan, varm choklad, färskpressad apelsinjuice och croissant, mums. Sen gick vi upp för alla de 200-nånting trappstegen i triumfbågen innan det var dags för shopping. Jag köpte en kofta och Miriam tappade bort sin mobiltelefon. Inte så lyckat. Vi rann runt i Les Halles (som är gigantiskt) och frågade i klädaffärerna. Men nej. Ingen telefon. Hon var iallafall väldigt nöjd med sin nyköpta basker.

Vi sjöng i Paris fjärde största kyrka, mätt i volym. Det ni! 33 meter i tak och världens akustik. Det var ren njutning att sjunga solo där kan jag lova :D Där träffade vi den trevlige organisten Hampus (svensk).

Miriam har gjort ett utbyte med en kille i Paris, så hon bodde hos honom i en vecka och han bodde hos henne i en vecka under sommarlovet. Det pratades hela tiden om denne Benjamin och att vi skulle träffa hohom.. men tyvärr kom den stunden aldrig... "it's very complicated"

På kvällen åt vi på en jättehäftig restaurang vid Montmartre. Det var ett gammalt stationshus som verkligen var en gammal tågstation, med bagagehyllor vid varje bord. Jättemysigt. Servitörerna var roliga och maten var god. En servitör blev kallad "Grisen" pga sitt komiska utseende... haha han gick förbi och vi försökte hålla oss för skratt i 10 sekunder men efter bara 2 vred sig alla av skratt och fick kramp typ. Jag tror att Yasmine fick med honom på bild haha.

Efter restaurangen tog vi en promenad och när hela kören samlats träffade vi två skitroliga fransmän som vi sjöng för haha. Mer om det i ett annat inlägg (det går bara inte att klämma in allt i ett blogginlägg, så det blir ett extra för citat senare)

Sen gick några hem till hotellet medan vi andra, inkl. körledarna Sonny och Anders gick längre uppför Montmarte mot Sacre Ceur(stavning??). Många trappsteg... men det var riktigt kul. Och faktiskt, Montmartre en lördagsnatt överträffade mina fördomar från Moulin Rouge. Folk satt och sjöng med gitarrer i varje hörn och det var dans lite varstans. Uppe vid kyrkan satt ungdomar och drack, spelade gitarr och rökte (på). Baskien-flashback big time..:P  

Jag och Mirre avslutade kvällen med choklad på hotellrummet innan vi somnade sött.
Nästa morgon var det högmässa i Svenska Kyrkan. Det gick inget vidare på repetitionen.. vi var väldigt låga, men sen blev det bättre. Kyrkkaffe efter det och sen var det mer sightseeing. Vi åkte till Eiffeltornet, köpte crepes och satt och solade. Det var nämligen typ 25 grader ute. Sen åkte vi lite vilse.. iallafall åkte vi åt lite fel håll haha och vid ett tillfälle trodde vi att vi satt oss på ett tåg som gick till andra städer.. men, det ordnade sig till slut.

Samlades i svenska kyrkan igen och åkte till flygplatsen :( Hejdå Paris!


Bene och not so bene


*= aningen sekretessbelagt


BENE

- Jag har äntligen fixat sån där internettjänst så man kan överföra pengar på internet. skönt.

- Jag tog en uunderbart mysig promenad idag. Visserligen var den da sola, men inte sämre för det. Det höll på att bli mörkt, var höst-rusk-känsla i luften och det regnade. Mys.

- Jag såg en bra film på Saras (jag vet att det kan vara lite nördigt att smita med på kompisars lektioner när man själv har hål.. men det var faktiskt film!) religion. "Darling", en svensk film. Jag hade inte höga förväntningar. Men vad bra den var och vilken sorglig historia...

- De nya baskierna från utbytet kommer!! Jag är inte med på utbytet i år.. men ändå får jag flashback-känslor, typ fjärilar i magen haha... ska bli så himla roligt att se dem i korridoren.

- Gröna Lunds avslutnings-stjärngala den 22:e på Tyrol med hollywood-tema. Edna is my date for the night :)

- Jag har åkt frittfall! (Jag har sagt det förut, jag vet, men jag är stolt ok?)

- Sex and the city går varje vardag

- Ett visst facebook-meddelande som etsade sig fast (Sara: men.. hur kan du komma ihåg varenda ord? - språkmänniska...)*

- Ett sms som också etsade sig fast.*

- Nattis är 18!!! :D

- ca 3 månader kvar till Gran Canaria.

- ca 2 DAGAR kvar till Paris!! Vi ska till Paris!!! Iiiiiiih!!!

NOT SO BENE

-
Oturliga omständigheter i södra europa.*
- Pengar tar slut fort!
- Jag har inte köpt friskiskort än.
- Jag har ingen spanska!!!


ett fritt fall

Ibland gör man saker som man vill jättemycket och vet att man borde, för ärligt talat så finns det ingen anledning till varför man inte skulle göra det. Men det tar emot. Varför? Varför gör man inte bara det man vill och struntar i att tänka på hur allt ser ut?

Och när man har gjort det känns det precis som att falla ner 100 m i 119 km/h. Hjärtat flyger nästan ut och man undrar vad i helvete man har gett sig in på.

sunday night

Den här helgen har verkligen gått fort. Men rolig har den varit.
Jobbade hela dagen och sedan kom Sara hem till mig och vi kollade in lite om tågluff etc. Sen sov hon här och jag följde med henne till tåget imorse. Hade så stört ont i magen men efter en tupplur gick det över som tur var och dagen blev inte alls lika hemsk som jag då trodde. Tvärtom. Dagen gick fort och kvällen var en perfekt avslutning på helgen.

Satt och pratade länge länge med gulliga Edna i omklädningsrummet innan vi gick för att möta Ellinor :D

Min jobbarkompis Ellinor hade nämligen övertalat mig att åka Frittfall med henne efter jobbet... vi hade en timme ungefär innan de stängde så jag gick med på det... "Sitter den här som den ska nu? Är jag säker? Är det säkert? Sitter jag fast?"

När vi sakta åker uppåt säger killen i micken: "Du är säker." hahaha

Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. När jag kände: ok, nu måste vi ju vara på toppen, så tittade jag upp för att upptäcka att det var ungefär hälften kvar. Ellinor satt såhär: "Vi kommer dö, Lovisa,  vi kommer dö!" Verkligen lugnande.
Sen när den släppte.... det var som i en dröm! Helt overkligt att man kan falla så snabbt! Jag skakade och hade tårar i ögonen (visserligen från skratt) flera minuter efteråt haha...

Sen åkte vi kvasten, blå tåget och vilda musen innan vi köpte varsin mjukglass med strössel och satte oss på bussen. Mötte upp Annie vid Café Bolero och firade lite att det nämligen är exakt 1 år sedan baskierna kom till Sverige! Helt sjukt!

Nu ska jag gå och sova.. hoppas ni haft en bra helg!

SATC

Wiho snart dags för Sex and the city, nån mer som kollar?


hermanito

Lillbrorsan tror han ska blogga. Jag säger som en dagiskompis till honom när han fick reda på att martin var storebror: Den där lilla skiten!?

http://prage.blogg.se

Hjälp stackarn.

Sicilien 07

hemsk bok = dålig bok?

En sak jag har funderat lite på handlar om böcker.  Jag har precis läst en väldigt konstig bok, på spanska. Den är skriven ur ett jag-perspektiv och innehåller många fula ord och denna person är verkligen sjuk i huvudet. Självmordsbenägen, känslokall och konstig på alla möjliga sätt. En sådan person tycker jag är mycket mer intressant att läsa om än om en helt frisk och normal person som bara blir "utsatt" för saker, och reagerar som de flesta skulle.

Boken var väldigt mörk och vissa saker var nästan jobbigt att läsa. Provokativt. Men den är ju fortfarande skriven ur huvudpersonens perspektiv, och inte ur författarens.

 Man kan väl läsa en bok och tycka att den är bra även om man inte håller med huvudpersonen?

Språket är vulgärt men det är ju ur en viss persons perspektiv som uttrycker sig så av en anledning. En roll. Det är ju inte författarens personlighet som det handlar om. Till exempel, man skulle ju inte tycka illa om en skådespelare bara för att han spelar en elak roll? Det beror ju på hur skickligt han gör det.

I det här fallet tycker jag att författaren har ett skickligt sätt att berätta på. Det är lite som en film, eller en dikt. Fragment av tankar, åsikter och händelser.

Den är lite obehaglig att läsa, samtidigt spännande och intressant.



workout

Brava Lovisa!
Idag ska jag åka till friskis och svettis, köpa ett kort, och börja träna där igen. Ska bli så himla skönt. Det var alltför längesedan jag var där, och jag har i princip inte tränat ett skvatt i sommar. Men nu ska det bli andra bullar minsann!


Flen

Så var man hemma efter Flen. Det var jätteroligt. Nollning, musiklekar, folkmusikb( bla kuling, drilla), spökrunda, fika, applådtackslektion.
Det var underbart att få vara med alla härliga musikare och underbara lärare under en helg :) Lite sorgligt att detta var det allra sista flen dock...