Savannen har flyttat in i vårt vardagsrum

Idag kom mamma hem från sin jobbresa till Sydafrika och hon hade tagit med sig presenter! Wie! Rooibos-te till mig och fina pärlarmband till lillsyrran. Dessutom hade hon köpt en CD med sydafrikansk musik. Sista spåret hette "The big 5" och när vi sitter och fikar hela familjen hör vi plötsligt en blandning mellan ett vrål och ett brummande... *några sekunders tystnad* och sen kom ljudet igen.  - Är det fåglarna? tänkte vi. Men nej, det var ju bara elefanter och andra afrikanska djur...

Molto beene

De två sista morgnarna har jag varit duktig och produktiv till min egen förvåning (och förtjusning). Igår som sagt vaknade jag och körde ett jympa-pass efter frukost, och idag - håll i er nu - har jag redan fått mycket gjort på geografi-arbetet och klockan är inte ens 11!

Mucho bene, som pappa sa när han skulle försöka sig på att prata italienska. Hoppas han inte försöker sig på det igen när italienaren är här.



Sicilien

image112

Photoshop på hög nivå:P

sportlovet so far

I söndags var jag och Nattis på teater! Det var grymt kul, speciellt eftersom vi hade platser allra längst fram. Min, Micaelas och Liselas idol Rolf Lydahl hade en stor roll och han var skitbra, som vanligt. Jacob Eklund hade huvudrollen, som djävulen. Han var riktigt läskig där han satt precis framför oss och spände ögonen i oss... sen skrek han ut "SÅ NI TROR INTE DJÄVULEN FINNS!??". En läskig människa utklädd till katt, groteskt ful, la sig och åmade sig och höll på lite snett framför oss. Sen fick den syn på mig och Nattis. Sträckte sig efter oss med världens blick, vi skrattade så vi grät....  

här finns en trailer

I måndags åkte jag till Sollentuna bibliotek för att se om jag kunde hitta något att använda till geografi-arbetet men icke.. GIck hem, jobbade lite mer och sen tränade jag på friskis. Igår gjorde jag geografi, och sen var det myskväll med tjejerna. Pizza och singstar, mycket roligt.
image110

Idag vaknade jag vid 10, gick upp, åt frukost och åkte till Friskis. Då hade ingen annan i huset vaknat, pappa var på jobbet. Det var skönt att göra det tidigt på dan, så har man hela dan på sig sen. Nu har vi precis ätit soppa som jag lagade, helt okej blev den. Sitter och försöker skriva spanska-dikten nu.. jag vettefan hur det kommer gå..

Om 1 ½ vecka kommer italienarna!!!!!!!!!!!!! Det ska bli så sjuuuukt kul!!! Värmer upp med en massa italienska låtar som Julia skickat, vi är så duktiga måste jag bara få säga också - pratar nästan alltid italienska med varann på msn!

Ciao!


SAND

UGH!! Jag får panik!!! Hur ska jag få ihop 2 sidor om SANDDYNER!!???


Kate Bush



Här har ni en härlig video haha! Jag älskar låten måste jag erkänna, men videon...

vacanza

Jag märkte det knappt i fredags, känslan som brukar infinna sig när det är lov på G. Man blir alltid extra glad vilket gör att det går lättare att uthärda de sista lektionerna. Den känslan kom aldrig i fredags, det var lite skumt. Jag antar att jag varit så mitt uppe i allting att jag inte hunnit inse att nu väntar en vecka utan skola!

Började lovet med filmkväll med vänner i upplands väsby, vi såg "Children of men" och "Eurotrip".. lite kontrast där kanske. Den första var faktiskt väldigt bra, fast deprimerande.... "Eurotrip" är "Eurotrip", amerikanarnas fördomar om Europa ihoptryckta under en och en halv timme. Väldigt rolig en och en halv timme!

Idag fyller min lillasyster år, så kl 10 skulle vi sjunga för henne. Hon fick fina presenter, t.ex en cool grej som jag inte skulle tacka nej till. Ett 3D-skissblock, verkar skithäftigt ju, måste se hur det funkar och om det är nåt speciellt..
Jag blev ensam  hemma för några timmar och då passade jag på att städa  rummet. Tacos till middag, melodifestivalen och tårta.

Imorgon ska jag försöka jobba på Sicilien-fotoalbumet och sen blir det middag och teater med Nattis i stan. Ska bli hur mysigt som helst. Nu ska jag gå och lägga mig.
ciao


Italianofobi?

Annie: Vilka är det som får träffa italienarna? Är det dom som läser steg 1?
Lovisa: Eller steg 2.. jag vet inte vilka lektioner dom ska ha, kanske både och.... men du kommer ju träffa honom ändå, för jag ska ju presentera er såklart!
Annie: NEJ!!!
Lovisa: Joo, varför inte??
Annie: Dom är läskiga...



volontär?

Idag var det en massa högskolor och organisationer i vår skola för att informera och dela ut godis. Jag och Sara fastnade främst framför de som anordnade volontär-resor. Det är definitivt  något jag ska göra efter gymnasiet. Problemet är bara att det finns så otroligt många organisationer och man vet inte riktigt vad som är bra och vad man ska leta efter. Det jag vet är att jag iallafall ska vara i latinamerika, helst i centralamerika och antagligen jobba med barn. Barnhem eller skola, kanske att lära ut engelska?
Det känns som att det skulle vara så roligt, och då menar jag inte roligt som i fest och semester - utan roligt att få lära sig mycket. Umgås med människor man aldrig annars skulle träffa, få prata spanska hela dagarna, få hjälpa till och göra skillnad och bara leva i en helt annan kultur. Det känns bara så rätt.


Matte är mitt värsta ämne, vad ska jag hitta på?

Titeln är tagen från Mona & Mastiff, om ni kommer ihåg, en tjej som sjöng sånger och hennes hund var alltid med. Otroligt bra text  måste jag säga.. Matte är en ondskefull uppfinning och för mig är det en synonym till tortyr. Annat är det med spanskan.

Dagens lektion var rolig som vanligt. Jag fick min text rättad och det gick jättebra, sen lyssnade vi på Amor de Madre av  Aventura, jag och Mariam satt och mimade hela låten med värsta inlevelsen där vi satt typ tvärsöver halva klassrummet från varandra haha. Till min stora förtjusning fick Aventura-skivan vara på och jag var väl lite smått okoncentrerad okontaktbar när det kom någon favorit-fras i låtarna (vilket hände ganska ofta). Vi lyssnade på Aventura-låten och en annan, och man ska välja en att arbeta med.  Vad man vill göra är lite individuellt, men ett av alternativen var att skriva en dikt inspirerad av låten. Så det ska jag göra, och jag är motiverad till tusen!


Aventura, Manu Chao, Julieta Venegas och Maná - motivation för spanskan

skärgården, skräckfilmer och onyttigheter i massor

I lördags morse gick jag upp halv 7 och tog tåget med Annie till Centralen. Tunnelbana till Slussen, därifrån buss i en timme till Sollenkroka och sedan skärgårdsbåt i en timme till Stavsudda. En kvarts promenad bland idylliska små stigar, röda stugor, hästar, kor och får och sen var vi framme vid Annies stuga. Jättefint!

Vi satte på värmen - frös ett tag innan den kom igång! Var ute vid vattnet lite, åt godis och spelade scattergories och "pest eller kolera" (vi var väldigt noga med att kasta papprerna sen..). Vi lagade middag, mycket god pasta med avokado och bacon innan vi tittade på melodifestivalen. Sen frossade i chokladmousse och chips framför en otroligt töntig skräckfilm från 80-talet som hette "Dolly Dearest" haha, den var underbar! Efter det tog vi Blair Witch 2... betydligt läskigare, därför avslutade vi filmkvällen med Lejonkungen! Pratade bort ungefär halva filmen haha, sen gick vi och la oss (men pratet fortsatte såklart) och jag har ingen koll på när vi somnade...

Gick upp vid halv 11 nästa dag, åt frukost och fixade iordning allting. Sen gick vi ut till vattnet och fotade och pratade. Sen körde vi alfapet tills det var dags att gå.

Kom hem, åt middag och msn:ade hela kvällen lång... diskuterade Lejonkungen med baskien-storebrorn och konstaterade att Scar är en riktig hijo de puta..!

Imorgon är det sovmorgon!! Bara en vecka kvar innan sportlovet!!

första helgen utan plugg - yes!!

Äntligen fredag! Fy vad skönt... och ingen plugg-helg heller. Inte en enda liten läxa har jag att göra. Skulle egentligen haft en liten italienska-uppgift till på måndag, men älskade italienska-läraren tog bort den!

idag hade vi ensemble på morgonen och jag sjöng hest "did you give the world some love today babe".. inte helt rent om ni frågar mig.. men men, sen var det trummor på "Jolene" och det gick bra! Det börjar bli riktigt kul nu, äntligen insett att jag inte är hopplös bakom trumsetet!

Gjorde lite musikteori med sandra, sedan åkte jag och Annie till Sollentuna C. Jag tog ut pengar, och Annie fixade sitt leg. 18 år om mindre än en vecka ju! Åkte tillbaka till skolan, tittade på Ny Generations konsert i aulan, några tjejer från Uppsala som sjöng skitbra, och sen hade jag italienska. Vi hade ingen lektion, skulle bara göra en utvärdering på datorn. Jag och Julia gick till datorerna och gjorde den och snart är det spanska, sista lektionen. Efter det ska jag till Friskis och sen hem och packa. För imorgon bitti åker jag och Annie till hennes land i skärgården! Ska bil skitkul!

hejdå!

tisdag

Nu är långhelgen slut, och det är skola igen. Inte så lång dag iochförsig, två lektioner, ett utvecklingssamtal och informationsmöte om Italien-resan är allt. Sen ska jag lämna en bok på bibblan, sen hem och skriva klart book reporten till engelskan.

Imorgon är det Livslustdagen som börjar med frukost i matsalen, sedan är det grafittimålning och badminton och sist men inte minst kommer "belöningen" - Magnus Betnér i aulan!!! Ska bli så kul!!!


Yey

fortsättning på Aventura-nyheter.. jag mejlade deras "booking agent" igår, förklarade läget och frågade om de skulle komma till kanarieöarna någon annan gång i år. Redan efter några timmar fick jag svar:

Hello Sweetie,   Thanks for the support you given us,...    Don't worry we will make it there , before the year is over...   Stay in touch and we will keep you informed..   Regards,


Sweetie?! Ja ja, jag är nöjd med svaret iallafall! Det finns hopp...:)


Ingen Aventura-konsert i mars

image109
Ja det var ju en fin dröm, men Kanarieöarna-turnen ersattes med Texas....

Así es la vida...

bara en dag kvar till en långhelg

Nu är skolarbetet nästan över. Förutom engelska böcker jag ska läsa ut och skriva arbeten om. Och så teorihäftet förstås, men det ska väl gå...
I onsdags var jag på friskis för första gången sen jag var sjuk och idag har jag en sån där härlig träningsvärk. Imorgon ska jag dit igen, måste ju komma igång på riktigt!

Idag var det kör och det var skitkul som vanligt. Alla blir så flummiga på kören, det är som att hela veckans spänningar och allvar bara släpper just då. Jag och miriam stod och pratade länge länge utanför hennes port. Diskuterade vilka länder som har de snyggaste killarna, vilka länder som anses som mest romantiska (frankrike vs spanien) och andra grejer...
träffade Linn och hennes kompis Alisa på stationen och sen kom jag hem en timma senare än jag brukar. Åt dadlar med pappa och brorsan, och nu ska jag gå och sova... imorgon är det sångredovisning! Jag kan sången (den första vi sjöng i ettan typ) men ändå, just därför blir det bara ännu hemskare om det inte skulle gå bra...

förresten så drömde jag en riktigt vidrig mardröm inatt. En sån där dröm jag hade när jag var mindre. Jag och brorsan var hemma och vi skulle ha barnvakt. En stor tant kommer och helt plötsligt försöker hon attackera oss när mamma och pappa har gått. Vi lyckas slå henne med nåt så att hon ramlar ut igenom dörren i vardagsrummet, ut i trädgården. Låser snabbt, lägger mig under soffan och försöker ringa polisen. Sen vaknade jag. Jättevarm, men jag var så rädd att jag inte vågade röra på mig, det var hemskt! Jag brukar aldrig få mardrömmar eller bli rädd sådär!!

Nu ska jag gå och sova och njuta av att inte behöva vakna förrän vid 8 - härligt!

I brist på fantasi: Central park.. <3

favvodagen

Härlig dag alltså. Slutade mina lektioner för snart två timmar sen, har precis ätit lunch med Sara, Mariam och några till. Jag lärde mig att säga "hej, jag heter Lovisa" på språket som man pratar i Marocko.. kommer inte ihåg vad språket hette dock..berberiska?

Nu ska jag snart iväg till studievägledaren och fixa så att jag får italienska steg 2 också..håll tummarna


verkligen min grej

Haha jag och Sara har precis valt aktiviteter för livslustdagen om en vecka. Vi valde Grafittimålningo och Badminton haha - hur ska det här gå??


Hay una mujer....

Den här låten muntrade upp mig efter den sämsta danslektionen någonsin... satt hela vägen hem i bilen och bara sjöng sjöng och sjöng!




(töntig musikvideo, jag vet)

en börda som lyfts från mina axlar

Så känns det lite nu. Geografi-arbetet är inlämnat och engelska-extrauppgifterna är utskrivna. Härligt. Dessutom var det italienska kursprov imorse så nu har man det avklarat. Det gick bra. Italienskaläraren satte mig vid katedern när jag hade lämnat in, för hon skulle gå och hämta mer kaffe, så att jag skulle hålla koll på att ingen fuskade... som att jag skulle säga det ändå..

Nu har jag bara engelska kvar, sedan ska jag hem så fort som möjligt, iväg med mamma på föräldramöte om italien och sedan direkt till dansen som slutar kl 20:30.. fullt upp!

min otroligt intressanta helg!

I helgen har jag:

- Skrivit ett arbete om vulkanen Etna
- Läst en himla massa kapitel i Persuasion
- Pluggat italienska
- Bakat scones
- lyssnat på italiensk musik
- Bevakat flyg-priser till Gran Canaria
- Tagit hand om syrran som har öroninflammation

- Planerat med Micaela inför i påsk ;)

Det visade sig att kusinerna har sportlov veckan innan jag eventuellt är på Gran Canaria. Det var ju lite synd, men på något sätt ska jag väl kunna sysselsätta mig fram till klockan två på dagarna...:)

På konserten har vi iallafall bestämt att vi ska ta med oss en eller varsin Sverige-flagga. Hur många andra svenskar kan det finnas där liksom? Jag tror det var Julia som sa att varje gång man går på konsert så tänker man alltid: Åh om jag har på den här så kommer han säkert märka mig!! Självklart är det ju inte så. Men ändå, man vet att man själv är där, man står ett visst antal meter från sin favoritartist och även om det är många fler så vet man att man är en del av det hela på något sätt.

 
Fast om jag och Micaela är dom enda svenskarna på konserten och står ganska långt fram så finns det ju en liiiiiten chans! Och med tanke på hur mycket dom pratar med personerna i publiken så vill jag nog säga att det ser inte helt mörkt ut!   ;)


haha



Meravigliosa creatura!

Alltså jag fick bara ett sånt där glädjerus helt plötsligt!!!!!! Sitter och lyssnar på "Meravigliosa creatura" av Gianna Nanni samtidigt som jag och Julia pratar om hur mycket vi längtar till Italien. Det kommer bli så galet härligt!!!!!!!!!!!

Dessutom så verkar det som att jag får åka till Gran Canaria i mars för att få se Aventura!! En vecka med sol, bad, kusiner och "Romeo" haha! Det blir inte bättre!!!

Jag är så lycklig!!

dagen

Dagen var riktigt bra måste jag säga! Började med musik och både Doris-låten och Jolene gick bra, trots att jag var hes och att jag inte direkt är bra på att spela trummor. Det går framåt!
Sedan var det sånggrupp och den gick också bra. "Lascia ch'io pianga" går varm på pianotangenterna i vardagsrumet numera. Allt för att vara så förberedd som möjligt till Dagen med stort D, nämligen nästa fredag då det är sångredovisning inför alla musikare. Då får man inte vara osäker på italienskt uttal, hitta klangen i gommen eller hållningen. Ska bli skitkul.

Lunch, och hål. Satt med Jessika och pluggade lite spanska innan jag gick till italienskan. Där jobbade vi på som bara sjutton. Jag har aldrig varit så flitig. Stencil efter stencil, och när vi skulle öva på att prata italienska muntligt så lyckades vi faktiskt hålla oss till italienska. 
 
Sista lektionen var spanska. Det var den flummigaste lektionen. Nina börjar med att skriva på tavlan att hon har tappat rösten och sedan får var och en gå in och ge en sammanfattning av en text om utegångsförbud för ungdomar i Colombia medans de andra satt i klassrummet. Och gjorde absolut ingenting av värde. Pratade, flummade, diskuterade reggeaton med Mariam. Blev lite rap också, av Sara och Mariam. Mycket fint. Sammanfattningen gick bra och det var överkurs-saker som Nina påpekade att jag skulle tänka på efteråt.

Gick mot skåpen, sjungades Amor de madre med Mariam och Obsesion, och sen tog jag bussen hem. Åt middag, pratade med Micaela och italienaren och kollade på Let's Dance. Nu ska jag nog gå ner och glo på TV igen.
hejdå

pinsam italienskalärare

Min lärare är verkligen rolig. Oftast pinsam också. Hon brukar skoja, men hon kan vara helt allvarlig när hon gör det. Som idag till exempel. Jag, Karro, Julia och min lärare pratade om italien-utbytet och vilka italienare vi fått. Min lärare frågar mig:
- Men Lovisa, du fick en kille va?
- Japp
- Ahaaaaa och det är okej?
- Ja ja, det är helt okej
- Så du känner dig inte obekväm eller någonting med det?
- Nejdå, det är lugnt
- Ahaa vad bra. För du vet om det skulle hända något...... (
lång paus där jag väntar mig något i stil med: "så kan vi alltid byta"/"så kan du alltid komma och prata med oss")

....så måste du bjuda oss alla på bröllopet!!!!


Dålig tajming

Idag när jag gick till skåpet efter att ha pluggat med Jessie så sitter det några tjejer vid mitt skåp. Det pågår en konfrontation, en tjej säger ifrån och det är ett väldigt personligt samtal. Någon blev sårad av något som någon annan sagt och det släpptes ut i luften just där och då. Precis när jag står och försöker få upp mitt skåp. Jag vill såklart gå därifrån så fort som möjligt så att de kan vara ostörda, men självklart ska skåpet krångla. Först öppnas det lite, men där sitter det fast. Går inte att stänga eller öppna helt. Minuterna går och tjejerna fortsätter med sitt väldigt privata samtal. Inte direkt bra stämning. Efter några sparkar här och där öppnas ändå skåpdörren och jag kan lägga in böckerna och är som vanligt tvungen att smälla igen dörren stenhårt. Det var bara så hemskt! Visserligen får de ju skylla sig själva om de sitter på en sådan plats, och jag kan ju inte hjälpa att jag har skåp där. Men allt kändes bara så fel, och det var liksom jag som började skämmas. Usch.