Flen imorgon!

Idag har det varit en rolig men ganska jobbig dag. Efter att jag gått och lagt mig alldeles försent i gårkväll så blev det jättejobbigt att gå upp:P. Hade iallafall en lektion, engelska, och sen hål då jag åkte hem, åt lunch och övade på sångläxan. Sen var det religion och min grupp slapp redovisa, det får vi göra imorgon. Sen var det kör, fast vi hade bara avlyssningsgrejs för att se vilken stämma man skulle vara i och jag fortsätter som första sopran:)
Sen åkte jag hem, åt lite, åkte iväg till kören. Jättekul att träffa alla (de flesta, vissa kunde inte komma) igen:D Vi sjöng en massa, sen gick jag till tåget med Miriam och vi pratade en massa. Missade till och med några tåg för att vi stod och pratade. Körledaren kom till och med med cykeln när vi stod och pratade, och vi stod kvar när han tog tåget - (som jag bestämde mig för att missa)
sen kom jag hem, åt middag, gjorde packningslista. Packade. Packade om. Och nu pratar jag på msn
ska väl sova snart.

gonatt!!

håååål

Nu är det håltimme. Träffade nyss Ck och Jessie men de skulle plugga matte i bibblan så jag ställde mig vid en dator istället. Pratar med Iratxe från baskien. Vi ska önska att vi får bo med varandra, om det går...:) jättekul att man har klickat med någon därifrån redan innan vi ens har träffats!!:D
Ikväll är det första dansen, det ska bli jättekul. Är dock inte såå optimistisk eftersom jag är ganska trött... men men, ska hem o vila så blir jag säkert piggare:)
Trodde verkligen inte att jag skulle gilla religion A men det är ganska intressant! Man får verkligen tänka till. Just nu håller vi på med ett grupparbete och min grupp ska redovisa om New Age. Lite svår rörelse att greppa.... men intressant det också. Vi funderar på att ringa upp en representant och fråga lite..
Nu har jag som sagt hål, och sen bara en lektion kvar - engelska B. Helt okej faktiskt. Känner ju iallafall en person ganska bra där. Till skillnad från religionen.
Harebra!

they bild buildings so tall these days

Det blev en cykeltur på ca 1 timme:D är stolt. Har nu duschat och ska väl ta något till lunch snart.... ska bara bestämma vad jag ska ha på mig först:P svårt beslut.
Håller på med en grej på photoshop som jag tycker är jätterolig, men jag fastnar alltid och vet inte hur jag ska göra. Slutar alltid med att jag skjuter upp att göra klart det och stänger ner... var är självdisciplinen??

hoppas alla har haft en trevlig helg!
/lovisa

söndag

Usch vad helgen går fort...
Igår vaknade jag halv 9 (!) trots att jag var ganska trött när jag kom hem halv 2 på natten...suck! varför sover jag inte ut? Iallafall så var det inte mycket jag kunde göra:P Jag gick upp, åt frukost och följde med mamma till Bauhaus och Ica Maxi. Sen vid 3 kom Hanna, Rikard, Edgar och Agaton :D och vi badade först, kanske det sista badet på säsongen. Sen gick vi hem, fikade och efter ett tag skulle vi äta surströmming. Hade sett fram emot att pröva men när jag kände lukten var jag inte lika optimistisk. Uäh! Inbillade mig iallafall att det inte var så farligt, men det tog mig flera minuter från att jag fått surströmmingen i ett tunnbröd till att jag tog en tugga. Det värsta jag vet är när man äter kött/fisk och man biter i någon sena, brosk eller skinn. Jag var livrädd för konstistensen. När jag väl prövar så i första tuggan är det värsta tråden av typ skinn och där blev jag bränd för livet:P Nä det var inte riktigt min kopp te... åt kräftor istället:)
Sen åt vi Ben & Jerry-vaniljglass med hjortronsylt. Gud vad gott:) Visade också filmen om toto... behöver jag säga att jag fick gå ner i början hahah....

Idag vaknade jag vid halv nio, somnade om och drömde jättekonstiga drömmar. Bland annat att jag och några okända kompisar satt ute på uteplatsen och åt middag, det var mörkt. Helt plötsligt blev det månförmörkelse och jag såg ett litet föremål uppe vid månen som föll mot jorden. Det var en känguru! som studsade ner på tomten bredvid. Det kom också en gasell, en zebra och slutligen ett lejon. Drömmen slutade när lejonet bet mig i armen.
Vaknade igen halv 12, åt frukost och satte mig vid datorn. Och nu efter att jag suttit här ska jag ta en cykeltur har jag bestämt.

hejdå!


:)

Solnedgången är röd, precis som klänningen och skorna. Fredag kväll, därför är vägen till bushållplatsen lätt och kort. Hållplatsen är tom och jag är nöjd med spegelbilden på glasväggen. Bara fem minuters väntan.
Jag skiter faktiskt i att det kanske ser konstigt ut när jag mimar till min favoritlåt på bussen.
Jag struntar i att det kanske hörs lite för mycket när jag slår takten med foten, för det är musik, det är vänner och jag har inte känt mig så här glad på länge.

:D

torsdag

Idag hade jag engelska första lektionen och jag gillar inte min lärare. Eller alltså hon är helt okej som lärare men jag gillar inte hennes uttal!! Jaja, har ju bara haft en lektion:P får väl ge henne en chans. Träffade på en mycket trevlig etta vid namn Denise:) Efteråt hade både Karolin och jag hål så vi tog en promenad längs vattnet:) sjukt varmt, men det var trevligt:)
Sen var det religionskunskap... vilket jag inte var så taggad på. Det bestämdes att vi ska göra ett studiebesök till Hare Krishna-rörelsen i stan:P lär väl bli intressant. Läraren sa nåt om att vi ska få vara med och sjunga och dansa haha.... kanske blir kul:P
Efter religionen var det musik och vi fick träffa ettorna ordentligt samt intervjua dem:) Det var kul.
sen var det sluuut:) och jag åkte hem. Gjorde verkligen inte mycket vettigt (gör fortfarande inte mycket vettigt), men nu ska jag sätta tänderna i religionsläxan som är till imorgon.

Ska bli så skönt med heeelg:) årets första kräftskiva på lördag:D

hejdå!

Nya kurser

Idag började skolan på riktigt eller vad man ska säga och dagen började med spanska. Ganska roligt faktiskt:) Sen var det italienska och jag kände verkligen ingen!! Men det löser sig, man får lov och var lite extra social:P Läraren verkar bra iallafall. Sen var det lunch och efter det religionskunskap där det typ bara var treor! Där kände jag några så det gick bra:) Är väldigt nöjd med kurserna hittills, har fortfarande inte haft engelska B men det blir nog roligt - upptäckte att jag hade samma engelska som några i min klass:D

Fick reda på att spanjorerna från Baskien kommer den 7:e september redan!! Det är ju jättesnart!!:D:D:D

nu ska jag fortsätta prata med en därifrån och kolla på fresh prince i bel air!
hejsvejs


avslutar kvällen med en lista

senaste boken du läste: Parfymen - skitbra!
senaste sms du fick: Micaela som blev imponerad och avis på att jag bytte kinesiska mot italienska
senaste sms du skrev: Till Micaela om att jag hade bytt:P
senaste låten du laddade ner: Morena Mia med Miguel Bós och Julieta Venegas
senaste filmen du laddade ner: Gudfadern!
senaste grej du laddade ner som inte var en låt eller film: hm... nya itunes för ett tag sen?
senaste saken du googlade: Miguel Bós
senaste idrottsaktivitet du utförde: cykeltur till Ulriksdals slott!
senaste räkning du betalade: -
senaste brev du skickade: oj det var länge sen... men det senaste var nog till Micaela för ett tag sen:P
senaste skiva du köpte: Regina Spektor Begin to Hope på virgin megastore i Brighton
senaste skiva du lyssnade på: Julieta Venegas - Limon y sal
senaste pryl du köpte: Plastmappar till skolan
senaste flygresa: hem från Sicilien den 11:e
senaste bussresa: Idag till Kista
senaste tågresa: Någon gång när spanjorerna var i stockholm måste det varit
Senaste tunnelbaneresa: Det var när spanjorerna var här, ingen av dem visste helt säkert någon gång ifall de åkte pendeltåg eller tunnelbana XD
senaste taxiresa: Med Samara och Frida hem från Babylon Lounge i Brighton
senaste båtresa: omg, jag har nog inte åkt båt i sommar!!!! Det måste alltså varit förra sommaren, i augusti påväg till Gotska sandön. Värsta båtresan jag varit med om. Det gungade så in i helvete.
senaste cykeltur: Idaag till ulriksdal:D
senaste parkhäng: EEeeeeh.. kommer inte i håg
senaste maträtt du lagade: Egen maträtt, med penne rigate, bacon, tomat och pesto rosso
senaste bröd du bakade: räknas mjuk pepparkaka?
senaste frukt du åt: Apelsin 
senaste grej som batterierna tog slut i: iPoden, igår
senaste grej som batterierna inte tog slut i men som du tog ut dem ur ändå: kameran säkert.


sista kvällen på sommarlovet

Oj vad vemodig jag blev när jag ser vad jag själv har skrivit:P! Fast å andra sidan, en hel sommar full med minnen jag aldrig kommer att glömma, människor jag vill träffa igen och platser jag definitivt måste besöka igen! Har ett skolår som också ska bli roligt, musikal med skolan och förhoppningsvis får jag plats med Matteus-kören lite mer i år. Nya ämnen också, kinesiska till exempel! Är supernyfiken! Ville ha kvar min engelskalärare från förra året, tyckte att hon var fantastisk, men har tyvärr fått en annan. Förhoppningsvis är hon bra också...

Den senaste veckan har jag motionerat ovanligt mycket, vilket känns jättebra! Jag måste se till att det håller i sig nu... Igår simmade jag 1 km på dagen och på kvällen åkte jag hem till Frida och pratade, åt middag, tittade på Rent och sov över. Båda satt och grät, såklart. För mig kommer tårarna under "Without you" och sen börjar jag storgråta när vännerna står och pratar vid begravningen - speciellt när Collins sjunger "live in my house, I'll be your shelter..." SE DEN NI SOM INTE HAR GJORT DET!!!! Sov i ungefär 11 timmar:) Sen åkte jag hem och åt lunch och städade hela rummet! (Förra gången städade jag typ allt utom bokhyllan, där det behövs som mest). Hittade en massa skrivböcker och prylar från mellanstadiet som jag sorterat in nu bland alla skolgrejer. Satte upp Jack Sparrow-affischen ovanför sängen hehe... Fast allra närmast sängen finns en liten målning på en kakelplatta av Trinacria(ett huvud med tre ben) - symbolen för Sicilien. Enligt mig ser rummet nästan ut som något ur en Ikea-katalog - fast hemtrevligare och mer personligt:D Nu gäller det bara att sätta upp lampan från Istanbul och sen är rummet precis som jag vill ha det:D

Tänkte egentligen gå och lägga mig tidigt ikväll men sedan såg jag att de visar Pink live från Wembley i London och det MÅSTE jag se!! Kan trots allt sova ut imorgon...:)

that's all folks!

- hon gav sig bara av

En till artist jag aldrig trodde att jag skulle gilla: Veronica Maggio! Laddade ner Havanna Mamma för att jag hört så mycket bra om den, och gud vad bra den är!! Laddade ner hela albumet och blev glatt överraskad:)
Favoriter är "ballad om vintern", "kan inte säga nej" och "havanna mamma" såklart!

snart ska jag gå och simma:)

bye

oh..my..god

Är inne och kollar på broadway.com... vi kanske (läs: antagligen) ska åka till New York i början på november, jag, martin och mamma... jag MÅSTE få gå på en broadway-musikal!! Om jag så ska betala själv och gå helt själv så SKA jag se en!!!!

Har kollat på Rent, självklart en dröm att se Rent på Broadway i New York där det utspelar sig, och dessutom, DESSUTOM!!!! MED TVÅ AV SKÅDISARNA SOM ÄR MED I FILMEN!!!
men vill också jättegärna se the lion king... har sett filmklipp på hemsidan och jag får tårar i ögonen....
:D                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 


julieta venegas, brända chokladmuffins och cykeltur

Japp, det sammanfattar min dag ganska bra det där. Fick för mig att baka, men hade muffinsarna i för länge... de blev ätliga men lite svarta på ytan och några fick jag slänga:P

I förrgår tog jag en cykeltur på en timme och idag på ca 45 minuter:D det MÅSTE bli en vana! Ett smart sätt är att bestämma sig för ett album/en spelningslista från början som kanske är 1 timme (eller så länge man vill vara ute) sen bara cyklar man/går/springer tills den sista låten kommer:) så är 1 timme säkrad:) under förra cykelturen lyssnade jag på Amar es combatir av Maná och idag var det Julieta Venegas Limon y sal. Bara mexikansk musik här...:)

Eftersom jag blivit helt såld på maffian (tycker det är jätteintressant) sedan Sicilien så ska jag titta på första Gudfadern-filmen ikväll:D

ha det bra!

hjälp!

image86image87

En amerikansk sajt gjorde om kändisar till "vanliga människor", bilden längst upp är av Nicky Hilton. Är det bara jag som tycker att hon är sjuuukt lik little britain-geniet Matt Lucas????!!!!!!

fortsätter på samma ämne...

När vi ändå är inne på Maná kan vi ju lika gärna fortsätta. För er som inte vet vilka dessa är (antar att det är ganska många, de är inte så kända här i sverige, om man inte hört mig prata om dem:P) - så är det fyra män som har hunnit bli ganska gamla nu från Mexiko. De spelar rock, men också lite salsainspirerad musik. En favorit på den nya plattan "Amar es combatir" (att älska är att kriga) är "El Rey tiburón" (hajkungen) - ladda ner den, jag blir alltid danssugen när jag hör den! "El viaje" (Resan) är också himla bra, fast egentligen gillade jag inte den från början - inte en låt som är lik mig, men älskar den av någon anledning. En trallvänlig, superfin låt är "Bendita du lúz" (välsigna ditt ljus)

Önskar att jag någon gång fick se dem live, oturligt nog var de där mina kusiner bor i Las Palmas i juli - mitt i sommarn när kusinerna är i Sverige! dålig timing....




Maná

Hittade en tröja i ett av mina favoritbands webshop, nämligen Maná. Det står inte bara Maná på den... den var sjukt snygg också!:D





planering

måndag
- ring ICA Kvantum i Sollentuna och kolla upp om helgjobb
- Träffa Frida
- Köp rutigt block till matten
- packa upp
- plocka in och ur diskmaskinen

Japp det är min dag det:) Min kamera har gått sönder, men pappa har lovat mig sin gamla när han köper en ny:D det är så konstigt, fastän jag har sovit 11 timmar så är jag trött... men man kan inte ligga och slöa hela dagen heller. Jag har redan packat ur väskan, plockat ur diskmaskinen, plockat in och ringt ICA. Hoppas hoppas hoppas hoppas...

nu ska jag ta och göra lite lunch
bye


hemma igen

:(

Det var tråkigt att åka hem från Sicilien. Alla roliga människor...fina platser...*suck*
JAG VILL ÅKA TILLBAKA!!!!!!!

se bilddagboken för mer info om resan

http://loorven.bilddagboken.se