about to return

Gud jag har varit hemma i två dagar och jag klättrar på väggarna. Vill ut härifrån haha! Dagen har bara passerat som på 5 minuter.

Tänk vad hemskt att hamna såhär i en längre period. Typ bli arbetslös eller att inte komma igång med någonting efter studenten och bara sitta och mögla. Jag skulle inte överleva!




Kaffe, våfflor och teater

Idag var jag på utbildning på jobbet. (Gröna Lund). Eftersom jag ska servera kaffe och våfflor nu istället för hamburgare och pommes frites (thank god!) så fick jag pröva på allting nu. Skumma mjölk bland annat, ska bli kul när man får in klämmen... och göra mjukglass! Det är svårare än man tror, men jag tror det kommer att gå bra. Vi fick äta upp glassen som vi gjorde.. mm vad gott :D tyvärr var man inte så sugen på glass eftersom det är så ruskigt kallt.....


Lite kändisar var där också. Det var nämligen pressvisning för bergochdalbanan Insane, så när vi står där i en grupp med vår servicechef så kommer Bingo Rimér och Katrin Zyto(vad hon nu heter) och bara: - tjaaa!:D
De undrade hur man tog sig ut...det var lite kul.

Om typ 2 timmar ska jag träffa de andra i min svenskagrupp för att se "Tre systrar" på stadsteatern. Det ska bli jättekul, älskar att gå på teater. (speciellt när det är gratis)


Student!

I torsdags hämtade jag ut min vackra studentmössa. Jag blir så glad när jag ser på den. Det är inte bara tanken på att jag faktiskt ska sluta skolan snart utan jag tycker verkligen att den är vacker. Och hjärtat hoppar till lite när jag ser "Lovisa" broderat på det svarta tyget.

Idag köpte jag också studentklänningen. Jag är hur nöjd som helst och den ser ut som en liten gräddbakelse. Det känns liksom i tyget att den är festlig. Fast jag tycker inte att bilden gör den rättvisa, den är inte lika "gul" i färgen, utan den är verkligen vit.





"En españa se puede todo!"


Hemma igen nu!
Påsklovet spenderade jag, som de flesta kanske vet, i Málaga. Det var hur underbart som helst. Vi fick uppleva sol, strand, berg, skog, stad, påskprocessioner, tapas, små byar, kulturkrockar, och släktträff. Det sistnämnda var nog det allra roligaste, att leka med barnen i våra "spanska föräldrars" släkt. Det kanske blir ett eget litet inlägg om det lite senare.

Jag kan inte låta bli att tänka på hur glad jag är att vi åkte på det sättet som vi gjorde, att vi bodde hos ett spanskt par och inte bara hotell. Vi fick ut så otroligt mycket som vi aldrig skulle få om vi åkt som helt vilsna turister. Bara det att man har någon som berättar om Andalusiens historia, lite bakgrundsfakta till allt man upplever, påsktraditioner och egna historier från barndomen är ju mycket intressantare än broschyrer och reseguider. För att inte tala om allt man lär sig om kulturen bara genom att umgås. Att de också, gång på gång, sa "om det händer nåt minsta lilla så ring!" och att de verkligen tog hand om oss som om vi vore deras döttrar gjorde att man kände sig trygg.

Det var verkligen med sorgsenhet vi kramade hejdå till våra vänner vid säkerhetskontrollen på Málagas flygplats. Innan vi åkte sa de: "Och ni vet ju var vårt hus ligger" och då kändes det verkligen att det var mycket mer än en vanlig turistresa vi hade varit på.


en lista som jag snodde från linnea :)

Veckans sämsta: att jag missade kören (igen!)
Veckans outfit: Ny rosa klänning :)
Veckans överraskning: Reaktionerna efter vår sångkonsert!
Veckans roligaste: de andras sångkonsert igår med efterfest och karaoke!
Veckans mat: Sushi
Veckans värsta: Svenska B-prov i 4 timmar...
Veckans grymmaste: Insane-bergochdalbanan är verkligen  insane... var på jobbet igår och såg när de byggde den (precis utanför mitt omklädningsrum) holy shit...
Veckans: ?
Känner:: mig otroligt taggad inför Spanien på tisdag!!!
Tycker: att våren är underbar
Vill: inte vänta till på tisdag!:D
Ska: göra en dokumentärfilm i spanien till spanskan :D
Har: fått en sprillans ny kamera och ett jättegulligt brev med present från Micaela 
Måste: hålla mig borta från pengaspenderande...
Hoppas: att det blir kul att jobba på grönan i sommar igen :)
Längtar: till studentens lyckliga dar!