jultomten har fått nojan

Har precis varit på lillasysterns musikal.. jätteduktig var hon (och alla andra), man blev stolt! Den heter Jultomten har fått nojan och handlar om att jultomten ersätter tomtenissarna med robotar.. ganska rolig faktiskt.

Igår var jag på "Linje Lusta" på Stadsteatern med Nathalie. Den var inte alls som jag väntat mig. Den var väldigt bra, Helena Bergström i huvudrollen.. hon är ju helt otrolig! Allt växlade hela tiden mellan tragik och komik. Man visste aldrig vad som skulle hända. Såg nog den otäckaste scenen jag någonsin sett på teater i en scen mellan den manlige huvudrollen och Helena Bergströms roll.  Intressant historia och inte tråkigt en enda gång. Jag kan verkligen rekommendera den här, till alla som är det minsta intresserade av teater.

Imorgon är det fredag, det ska bli hur skönt som helst. Och på lördag kommer mamma hem från Sydafrika. Ska bli skönt att ha en andra förälder hemma...stackars pappa har haft det jobbigt den här veckan haha!
LINJE LUSTA



julsånger, matteplugg och friskis & svettis

Dagen började med att jag vaknade i god tid, hade mycket tid på mig att äta frukost och kom i lagom tid till bussen. En helt stressfri morgon helt enkelt. Så som det borde vara varje dag. Tyvärr var jag helt sjukt trött, och då hjälpte det inte att jag hade geografi på morgonen direkt... men sen var det engelska och där piggnade jag till lite. Vi hade ingen mentorstid så jag, sara och frida åt lunch och övade "Heal the world" och träffade tjejerna som arrangerar hela cirkusen. De var jättetrevliga och gillade vårat uppträdande.
                      Efter lunch hade vi kör. Efter kören åkte jag till Sollentuna centrum för att kolla om det fanns julkonsert-biljetter kvar. Ringde pappa som skulle komma och köpa. Medan jag väntade gick jag runt och tittade på kläder jag kan ha på söndag. Jag hade nämligen tänkt att bara köra på den gamla vanliga julkonsertklädseln MEN man fick inte vara för mycket svart... så det blir att inhandla något... hittade en klänning på lindex för 249 kr som var väldigt fin.. vi får se, ska ta en tur till Kista imorgon och leta vidare.
               Pappa kom, vi köpte biljetter, vi la tassarna på 9 stycken så nu finns det tyvärr bara 3 stycken kvar till kvällsföreställningen, alla musikare!!
                 Kom hem, åt middag, pluggade matte och sedan åkte jag till Friskis och Svettis för första gången i mitt liv faktiskt, för att pröva på. Det var jättekul. Dit ska jag absolut gå igen. Det dåliga med dagen var att jag tappade bort min ena vante... det är andra gången på ca 3 veckor!
Kom hem, duschade, pluggade klart matten, pluggade tillochmed på lite grann det läraren ska gå igenom imorgon för att spara tid. Imorgon kanske jag hinnar räkna alla tal, håll tummarna!

Imorgon har jag 3 lektioner, sen ska jag till Kista och sen ska jag gå på Linje Lusta på stadsteatern med Nathalie
Ciao!


nu kommer allt

Ja nu kommer allting. Skolarbete först och främst. Räknar med att jag får jobba hemma varje dag i matteboken framöver för det går så fort fram. Jag förstår ju, det är inte det som är problemet, det är bara att jag behöver mer tid. Min hjärna känns som en snigel som kämpar sig fram på en landsväg. Det kommer en vagn med hästar som springer i 100 km/h, med min mattelärare som håller i tyglarna, och kör över stackars snigeln med sina: "Jaha, du är bara här. Då får du jobba lite hemma då". Jaja...Sådär. Färdigklagat.

Idag var det "Baskien-möte" (låter väldigt seriöst) och vi pratade lite om nästa återträff... Viktor och Annie hade börjat planera, men de behövde en tredje person. Vi lottade. Efter som ingen som blev utlottad kunde/ville så sa jag att jag kunde tänka mig det. Det slutade med att lottningen fortsatte tills det var mitt namn på lappen. Nu är det bara att försöka få till satt Johan kan skjutsa oss när vi ska storhandla inför tacobuffén och så ska man klura ut vad man ska ha på sig...tips någon?


image94

image96

image97


test d'italiano

Har precis haft italienskaprov. Tror att det gick bra:) Satt hela kvällen igår med pappa och blev förhörd.

I helgen har jag:
- klippt mig med sara, ganska mkt kortare, jätteskönt
- varit barnvakt åt världens gulligaste barn:D nämligen mina systersöner
- ätit tacos där mums!
- sjungit i kyrkan
- pluggat italienska

Nu är det ny skolvecka... bara 2 veckor kvar till julkonserten med skolan:D Och på onsdag är det teater med Nattis, Linje Lusta på stadsteatern, det ska bli kul!


Någon gång den här veckan SKA jag baka lussebullar!

Björn Gustafsson i Parlamentet


Thank God for youtube säger jag bara. Han är ju genial

myys

Totalt kostar en tur och retur till Falun en helg i januari 190 kr, billigt va?:D Då blir det en hälsa på lisela i hennes lägenhet-helg! som sagt - MYS!


jueves

Snart helg!
Idag har jag haft bara tråkiga lektioner mer eller mindre...  Film på engelskan som var riktigt dålig. Utspelade sig på landsbygden för några århundraden sedan. Det var alkoholproblem, kärlek, hat och giftemål med kusiner.. rätt konstig.
 Hade geografi för första gången och läraren verkar faktiskt ganska bra. Kanske kan geografi bli roligt?
Lunch, rep med "heal the world" och sedan Matte B. Jävla funktioner, definitions- och mängdvärde och skit. Räknar med att det blir lättare när man införskaffat sig en miniräknare nästa vecka..

På kören sjöng vi ännu mer julsånger och det var ju roligt. Min favorit i år måste ju vara "Fairytale of New York". Tycker den är jättefin. Dessutom har jag lyssnat på den sen jag var hur liten som helst, på vår gamla Absolute Christmas, fast självklart har jag inte fattat vad den handlar om förrän nu - och tur är väl det:P

Snabbt hem, äta middag, åka iväg till kören och sjunga i en och en halv timme. Högmässa på söndag. Domsöndagen.. inte världens muntraste sånger kanske... men sjunga är alltid roligt!

Imorgon börjar jag klockan 10! Det ska bli jätteskönt. Julkonsertrepetition, lunch, Matte B och slutligen italienska. Spanskan är inställd vilket betyder helg en timme tidigare.
Planerna för helgen är att gå till frisören tillsammans med Sara, vara barnvakt åt mina systersöner:D , plugga italienska inför mittkursprov på måndag och högmässa i Matteus på söndagen.
Agur!


Den här killen gör mig glad idag, och för er som inte vet så är det Manu Chao :)             

                                               


hej hopp

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Dansen! som alltid
Vad gjorde du kl 08 imorse?
Åt frukost
Vad gjorde du för 15 min sedan?
Satt precis här där jag sitter nu.
Det sista du sa högt?
"ok"
Det senaste någon sa till dig:
"Jag går ner"
Vad ha du druckit idag?
apelsinjuice, vatten, varm choklad
Vad var det senaste du åt?
En stor morot efter middagen
Vad var det senaste du köpte?
Ett par vantar från HM
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Blå
Vad är det för väder hos dig nu?
Helt mörkt.
Godaste glassmaken?
Choklad såklart... på stockholms glasshus har de riktigt mörk choklad "caribbean chocolate" tror jag den heter, pröva den om ni är där!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Hm... inte kärlek kanske, man ser ju bara utsidan vid första ögonkastet - men attraktion!
Sover du tungt?
och hur vet man det? jag vaknar iallafall inte under natte, så jag antar det:)
Drömmer du mardrömmar?
Inte ofta, men på senare tid har det blivit fler. Ofta med ormar och spindlar inblandade. USCH
Trivs du med ditt jobb?
Har inget jobb, men jag trivs med skolan :D
Favoritklädsel?
Just nu, stickade strumpbyxor, kjol/klänning, kofta
Favoritlåt just nu?
Precis just nu är det Listen med Beyoncé
Vad ser du om du tittar till höger?
Pennburk, vägg och ett hörn av en tavla
Vad gör dig glad just nu?
Musik!
Vad ska du göra härnäst? 
Kolla lite på TV
Höger el vänsterhänt?
högerhänt
Humör just nu?
Bra, glad, trött
Favoritgodis?
Choklad!
Kläder just nu?
stickade strumpbyxor, grå kjol, linne, munktröja med en massa noter på
Sommarplaner?
Åka till Baskien igen och hälsa på los amigos :D annars umgås med kusinerna
Hur många kuddar sover du med?
Två
Spelar du ngt instrument?
Piano och gitarr
Morgon eller nattmänniska?
vet inte haha, nattmänniska antagligen
Vad är viktigast för dig?
Kompisar, familj
Är du kittlig?
JA!
Snarkar du?
Har gjort, inte längre
Stjärntecken?
Vädur
Äckligaste insekten?
Harkrank!
Stökigt el välstädat?
Välstädat definitivt!!
Längtar du mest efter just nu?
helgen :)

bara en lektion kvar nu...

Dagen började med att jag sov lite längre än vanligt , 10 minuter, men ändå. Börjar misstänka att mobilen inte ringer ibland - och det låter ju som värsta ursäkten, men jag har aldrig förut varit med om att jag har stängt av alarmet i sömnen - det är ju läskigt! Problemet uppstod sen jag kom hem från New York - kanske har med jetlag att göra, borde kanske sova mer = gå och lägga mig tidigare.

Lite smått frustrerad och inte riktigt redo för en måndag, kom jag till skolan och hade italienska först. Helt okej, det är inte svårt så det rullade på. Jag och Elin gick till datorstugan i pausen, och skrev ut hennes schema. Nästa lektion var spanska, steg 5 nu. Rätt bra gupp verkar det som :)

Yeho nu hittade jag Mariam vid daorn snett mittemot haha!

Efter spanskan, lunch med fia, sandra och några till. Vi gick till musiksalen och övade "heal the world" som vi ska sjunga på vita bandet-konserten på scandic star hotel den 2:e december. Första lektionen i Matte B sen, läskig grupp. Bara folk från media och el typ. Och så jag. Läraren verkar helt okej iallafall. Vi behövde bara hämta ut böckerna vid bokförrådet och sen slutade vi. Efter det var det Geografi, också nytt för den här perioden. Läraren var inte där. Så det blev håltimme istället :) plus att lektionen imorgon är inställd vilket innebär sovmorgon till 10:25 :D

ajuste! Nu vill jag att alla bloggläsare (även om det inte är så många haha) håller tummarna för min lillebror Martin som är i Nässjö för tillfället, på uttagning till ungdomslandslaget i bandy. Om han kommer med ska han få spela VM i Ryssland!!:D:D *stolt*

Snart engelska.....

och ikväll är det dans, åh vad jag längtar!:D

Il mio weekend

I lördags var jag hemma hemma hemma. Gick knappt utanför dörren. Bakade muffins, och de blev ju väldigt goda måste jag säga.... får lägga ut receptet här snart för det är så gott så att jag känner att det vore skamligt att inte dela med mig av det :D

Idag pluggade jag lite italienska. Vi har inte mittkursprovet förrän nästa måndag, men jag vill börja tidigt :) Resten av dagen spenderades i Upplands Väsby med fika i Väsby centrum, film och middag hos Nattis :) En mycket trevlig söndag, jättemysigt!

Förresten ska jag tipsa om en tesort som är min favorit. Jag drack den jättemycket i somras i Värmland, och sen glömde jag bort att köpa den hemma i Sollentuna. Men igår handlade mamma hem den :D  "African Rooibos" (tror jag det stavas). jättejättegod! pröva!

nu är det nog sängdags, lång dag imorgon, med Matte B och Geografi på schemat!!
hejdå


vilken dag

Vaknar. Sträcker på mig, känns som helg. Tar upp mobilen. Kollar vad klockan är. 8:30. Sätter mig upp, kollar igen. Fortfarande 8:30. TVÅ TIMMAR FÖRSENT!!!

Ingen tid för frukost, upp ur sängen, sl.se, "ÅKA NU!!" Fem minuter på mig.
Går till bussen, extra tidigt för säkerhets skull. Åker till skolan och kommer till spanskan när det ungefär är 40 minuter kvar. Får sitta själv och göra nationella provet muntligt, vilket ändå gick bra tror jag...
Bara en lektion kvar, italienska där vi gick igenom siffror.
Efter skolan åt jag frukost i form av fil i matsalen med Sandra, Jessi och Frida. Sen följde jag med Frida och Sara som övade på sin fina spanska-låt :) vi översatte också en låt som Frida skrivit till spanska. Vi blev utkörda ur det lilla rummet och satte oss på Märta-bänken. Jag gick till datasalen och skrev ut texten, träffade Viktor, gick tillbaka, där vi spelade mer. Sen kom Viktor och vi satt där ett tag, fick en fin fläta av Viktor. Vi satt där tills det inte fanns nåt annat att göra än att gå hem eftersom vi var oönskade musikanter var vi än befann oss :( :P

Åkte till Sollentuna C med Frida på jakt efter vantar och mössa men hittade inget speciellt.... åkte hem, åt eftersom klockan var halv 5 och allt jag ätit på hela dagen var en tallrik fil, bakade muffins och nu sitter jag här.

Imorgon ska vi på opera med klassen:) "Zarah" på folkoperan, ska blir riktigt kul!
hejdå!


lista - längesen sen sist

Har du någonsin...

Sytt ett klädesplagg och använt det? Nä, inte använt det själv
Ätit kattmat? eh nä?
Åkt taxi och tagit en springnota? Nej
Slagit någon så hårt att personen i fråga börjat gråta? Jag har säkert gjort det när jag var liten. Striderna mellan mig och min lillebror kunde ibland bli rätt så allvarliga :P
Skrivit en dikt och läst upp den för någon? Nä, men däremot har någon annan läst upp den
Torterat ett gosedjur? Vridit huvut av mina barbie-dockor ett antal gånger....
Sprungit naken på offentlig plats? Nej.
Haft sex på en buss? Nej
Mimat och dansat till Spice girls? Självklart!!
Druckit aceton? nää
Hoppat från en balkong? nä som tur är:P
Kedjerökt för att ha någonting att göra? Nope
Snattat i en H&M-butik? Nej
Varit otrogen mot en person du verkligen älskat? Neej
Plattat håret med ett strykjärn?  Nej??
Blivit jagad av en doberman? Nejj.... tråkiga  svar jag ger
Medverkat i en film som sänts på bio? nehehejj...
Lekt spöke med ett lakan? Apselut :D
Gått omkring med två olika skor? Nej, bara med två olika färger på strumporna..:P
Hotat någon med en innebandyklubba? Nejj jag är en fredlig typ
Träffat en kändis? Ja, fast inte någon jättestor
Ätit öronvax? nääää!!
Suttit hemma på en lördagskväll? japp
Hatat ditt liv och allt som haft med det att göra? mm, det har hänt ibland
Plastikopererat dig? Nej gud nej

Kört bil? Övningskört 3 gånger:P
Varit ute på krogen och haft riktigt roligt? Jag är under 18..
Hoppat från tian på badhuset? nä, är lite smått rädd för höjder:P
Hamnat i fyllecell? Nejje
Stulit någonting av en annan människa? Har väl säkert tagit nån penna eller nåt för längesen
Spelat pingvin i en skolpjäs? Inte i en skolpjäs, men med Miniteatern gjorde vi Mary Poppins, och jag var en servitris-pingvin:D
Åkt polisbil? Nej, skulle vara coolt dock
Demonstrerat? Nej
Varit vaken i över 48 timmar? nej
Sovit i över 48 timmar? Nej.
Bakat din egen födelsedagstårta? Jag har väl hjälpt till med den, ja.
Diggat Trazan & Banan-Arne? Inte mkt, men lite
Ätit hundmat? Uusch
Mobbat någon?  Inte medvetet.
Blivit mobbad? Har väl haft lite smått taskiga kompisar genom åren, men jag skulle inte kalla det för mobbning
Övernattat i en skog utan tält och sovsäck? Nej
Gått över 1 mil? Ja.. jag säger bara: åk aldrig till gotska sandön! 3 timmars båthelvete dit och när man kommer dit är det bara sand sand och sand... till och med på skogsstigarna vilket gör det ännu jobbigare att gå...
Varit elak mot ett husdjur? Jag har sagt diverse fula saker till våra fåglar när de vägrar att hålla tyst, men de förstår ju bara tonfallet ändå hehe
Dödat någon? Bara myggor, flugor och spindlar. Satt i bilen när pappa råkade köra över en orm (den var gravid dessutom!!).


a sailors wife had chestnuts in her lap..

Idag var det hur svårt som helst att komma upp. Kanske var för att jag hade svårt att sova igår, kände av tidsskillnaden till New York tydligt. Men jag tog mig upp iallafall och kom i tid till bussen.
På engelskan fick jag reda på att vi ska spela upp en del ur Macbeth och berätta om Shakespears tragedier. Väldigt udda språk märkte man när man läste igenom replikerna (se titeln).
Läraren var inte där, så vi gjorde det vi behövde ha gjort och slutade sedan. Eftersom min religion var inställd så hade jag 4 timmar hål... åkte hem, åt lunch och nu sitter jag här och tittar på bilder på oss från utbytet som ligger uppe på den baskiska skolans hemsida..

Nu ska jag gå och öva på min låt till sånggruppen, hejdå!


back in the game...

Semestern är över men jag är fortfarande i någon sorts times-square-äta-ute-varje-kväll-Rent-musikal-bubbla... "without you" går på repeat i hjärnan och jag kan inte sluta sjunga på den.

Började dagen med spanskaprov, kursprov och det var läsförståelse (gick bra) och skriv. Var ganska trött så fantasin var bristvara, men jag tror det gick bra ändå. Fick reda på att jag slapp göra hörförståelsedelen i kursprovet som jag missade i måndags :D känns skönt

Italienska efter det, var en helt okej lektion trots mina tunga ögonlock. Ganska roligt faktiskt.

Nu skulle jag egentligen haft religion, men idag är det debatt på resurstiden istället så ingen religionslektion. Saknaden lyser med sin frånvaro :D

Nu kom Anne och Sara, bye bye!!

New Jersey, shopping & middag

Dagen borjade med att vi tog oss med tunnelbana till hotellet dar min morbror med familj bor. Min morbrors fru ska namligen springa New  York Marathon imorgon! Vi fick folja med deras resegrupp pa en rundtur i olika stadsdelar for att se var loppet kommer ga. Kul att se annat an bara Manhattan (aven om man inte kan se for mycket av Manhattan!). Och ocksa kul att traffa kusinerna igen, det var valdigt lange sen.
Vi akte forst forbi ett stort industriomrade i New Jersey och sen kom vi till Staten Island, Brooklyn, Bronx och Queens. Vi akte bland annat pa bron dar kompisen till John Travolta i Saturday Night fever tog sjalvmord.
Det var valdigt relgiost markte man, hur manga olika grupper som helst och vid ett omrade var det nastan bara judar. Det var helt otroligt. Som att resa i tiden. Eftersom det ar lordag och sabbat for judarna sa var det valdigt fa personer ute pa gatorna och de som var ute (mestadels man), hade pa sig langa svarta rockar, och stora palshattar. Sa knappt att det kan vara sa olika fran stadsdel till stadsdel.
Efter rundturen hamtade min morbrors fru sin nummerlapp och vi at lunch pa en stor massa for loppet. Efter det delade vi upp oss och jag, mamma, patricia och jeanne gick mot Grand central station.. typ dar det finns tusentals filmscener fran! Vi fastnade emellertid vid en gatumarknad som hade typ allt. Jag kopte ett harspanne, tva vaskor och en kashmir-sjal (den kostade 5 dollar!!)
Efter det kom vi tillslut till den stora centralstationen som var jattefin!! inte alls lika hogljutt som i sthlm, vet inte hur det gjort med aukustiken, men det var verkligen lugnt och skont darinne.
Vi tog tunnelbanan och motte upp de andra igen pa en fin restaurang dar vi alla at middag :) At en ratt med lax som nog var bland det godaste jag atit, och till efterratt chokladmousse. Mums.
Efter restaurangen gick vi mot lagenheten, men fastnade pa Starbucks pga toalettbehov. Tog en paus dar innan vi gick till var ganska stora grocery store och handlade mat. Sen var det hem ljuva hem :)
Nu ska jag satta pa mig nattlinne och fortsatta lasa i den nyinkopta boken av Jonathan Rapp, som ar jattebra hittills. Man far lasa om texter ur musikalen, vad han tycker att de handlar om och om hur han fick rollen, hans provspelningar och sa. For ett hopplost Rent-fan som jag ar sa ar det rena himmelriket:D

gonatt!

seasons of looooove

kom precis hem fran att ha sett Rent pa Broadway har bara nagra kvarter bort.

HERREGUUUD!!! Jag saknar ord!!! (forsoker anda:P)
HELT OTROLIGT BRA!!! skadisarna var jattebra och det var inte en av de storsta teatrarna sa man var ganska nara dom hela tiden ( plus att vi hade platser langt fram)
mina kinder var sallan torra.. ibland satt jag och fick anstranga mig for att inte sitta och snyfta.
Nar showen var slut satte sig skadisarna pa scenen och berattade om ett projekt dom har. Varje sak man koper dar pa teatern ger pengar till en organisation som hjalper manniskor med HIV/AIDS. De hade dessutom en auktion med en massa saker jag var ratt sugen pa...:P.. om man hade haft pengar dvs
bland annat en backstage tour + att traffa skadisarna, och aven att till och med fa vara med i pjasen (och det var inte manga statister heller). !!!
I pausen kopte jag notboken och en bok som Anthony Rapp (var med som Mark fran allra forsta borjan, spelar i filmen) skrivit som handlar lite om Rent och sa.. den heter "without you".
Pa vagen ut fran salongen stod alla skadespelarna med hinkar dar man kunde donera pengar. Jag gav alla mynt jag hade kvar till hon som spelade Maureen och sa att de var superbra. fick ett litet rott band (som rosa bandet)

det var min musikalupplevelse det.

Tidigare pa dagen:
Imorse kom mammas kusiner fran Kalifornien sa vi at frukost med dom har i lagenheten och sen gick vi ut och kopte kaffe pa starbucks och satte oss pa en sightseeingbuss. Vi sag "the naked cowboy" om nagon vet vem det ar?:P Han star pa times square i cowboyhatt och kalsonger och spelar gitarr.
Akte mot downtown mot SoHo och efter ett tag kom vi till Battery Park dar vi tog farjan till Staten Island och sag Manhattan och frihetsgudinnan fran vattnet - supervackert. Jakla typiskt att precis nar vi ska passera frihetsgudinnan sa tar batteriet pa min kamera slut... 
Pa tillbakavagen mot Manhattan sa tappade vi bort Jeanne... hon dok tillslut upp nar jag, mamma och Patricia tagit farjan tillbaka till manhattan. Vi tog bussen hem till times square och at pa en mysig restaurang innan jag och mamma gick mot nederlander theatre.


Igar:
Igar var det shoppingdag sa jag och mamma tog tunnelbanan ner till Soho och mitt mal var Forever 21 som vi hittade, men det var lite utav en besvikelse maste jag saga. Pa natet finns mycket snyggare klader, dessutom ar det jattedaligt med storlekar har jag markt pa flera affarer. Finns liksom bara S, M och L..
Kopte iallafall en hoodie dar.
Nasta affar var Sephora dar jag handlade smink, foundation och rouge. Efter det gick vi till HM och jag kopte en kjol. Sen akte vi till Macy's som ar varldens storsta affar. Vi kollade runt lite, at Ben & Jerry's-glass och shoppade lite mer. Jag kopte lite mer klader dar... tillbaka till ett annat HM dar jag kom ut med strumpor och en vit kappa :D

Som avslutning pa dagen gick vi till Rockefeller center, dar NBC har sina studios, och akte upp till vaning 67. Helt fantastisk utsikt, alla skyskrapor och alla ljus.. underbart.
Vi akte ner och at pa en restaurang och gick hem och jag somnade ganska fort

ajuste! pa mandag ska vi antagligen vara med som publik i studion pa ett nyhetsprogram.. The morning show, kommer inte ihag vilken kanal dock :P lite kul


Nu ska jag ga och lagga mig och lasa "without you"
bye bye