So live your life, eeee

Jag är så seg på att gilla låtar. När de flesta andra har tröttnat på radioplågorna så börjar jag digga med. Plain White T's "Hey There Delilah" är ju inte direkt ny, men först nu börjar jag lyssna på den. Och en låt jag aldrig trodde att jag skulle gilla är den där med Rihanna (titeln på inlägget).

Il mio sabato

Idag har det varit en sån där typisk skitbra lördag. Såhär såg schemat ut:

07:25 - Här skulle väckarklockan ha ringt. MEN, det  gjorde den inte! Jag vill inte tro att jag stängde av  alarmet... men inser också att det kan inte vara på så många andra sätt...

07:55 - Nu vaknar jag. FÖR SENT! Ska  jag skippa friskispasset och ligga kvar, eller försöka hinna iallafall?

09:00 - Jag hann. Medelpass på friskis. Pust och flås. En liten kul grej var att de spelade "Ti amo" under passet!

10:00 - 12:00 - Jakt i Kista C. Hittar 2 linnen, strumpbyxor och en kofta. Riktigt nöjd.

12:30 - 16:00 - Hemma och pluggar

16:00 - 17:30 - Ser på TV med pappa

17:31 - Blir otroligt sugen på bio och sms:ar Annie.

18:00 - Bion bokad och klar. Det blir Saw V!

Lägg till att jag ungefär en gång/ kvart även har kollat mejlen för att titta efter framgångar på volontärfronten. Tyvärr intet nytt. Spänningen fortsätter...

venga valiente

Mitt sökande efter de perfekta volontärmöjligheterna fortsätter... och just nu är jag väldigt hoppfull. Glöm inlägget jag skrev om åldersgränsen förut, det går ändå. Det här är så spännande.
Om ett år, kära vänner, om ett ynka år har jag redan bott in mig ordentligt någonstans i latinamerika - om allt går som det ska!



qué lástima

Har haft lite kontakt med en PMU (Pingstmissionens utvecklingssamarbete) och med dem kan man åka som praktikant till latinamerika
=)

Man får till och med betalt!

=D

Tyvärr är åldersgränsen 20 när man gör ansökan... vilket betyder att jag måste vänta ett år.

='(


brava

Nu har jag läst igenom min "report" av Disgrace, av J.M. Coetzee för sista gången. Har precis mejlat in den. 6 sidor blev det....*ger mig själv en rejäl klapp på axeln*


jungle school?

Har suttit och kollat runt så att hjärnan snart sprängs på olika organisationers/projekts hemsidor med volontärmöjligheter. Man kan ju åka i ett program härifrån, men man kan också hitta en lokal organisation i landet man vill till. Då behöver man inte betala någonting, förutom möjligtvis något för boendet. Det verkar finnas många bra alternativ. T.ex en skola i Honduras som är ganska nybyggd. Den ligger i djungeln och ger utbildning åt barn i omgivningen som tidigare inte hade någonstans att gå i skolan.
Frågan är bara: Är det verkligen smart att åka dit första gången på egen hand?
Jag tror tyvärr inte det..

so what happens now

Idag var det alltså SACO-mässan vilket var  riktigt kul och det nådde absolut upp till mina förväntningar. Fick många frågor besvarade och jag ser ljust på framtiden :D Fick ytterligare information om volontärresor och pratade med två tjejer som varit i Peru. Tyvärr var det ganska korta resor med deras organisation...

Höjdpunkten var nästan när jag och Sara var vid språkresebyrån Castilla y León och pratade med en av dem som informerade. Han pratade så underbart fint. Han måste ha varit från Baskien. Jag sa till Sara efteråt att jag skulle vilja ha någon som bara pratar så i min iPod... skulle lyssna på det som musik haha!

På tal om musik så lyssnade vi på när Operahögskolans elever sjöng på mässan. Det var jättefint. De sjöng bland annat "O mio babbino caro". Skulle vara coolt att kunna sjunga så. Inte gå operahögskolan kanske, men ta nån kurs =)

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa "Singoalla" som vi har börjat med på Svenska B. Imorgon är det friskis klockan 9 som gäller. Uppe med tuppen.
Agur! 

Rolig dag

Imorgon är det SACO-mässan! För er som inte vet vad det är så är det en mässa där alla 3:or på gymnasiet går för att kolla in högskolor, unviersitet, utlandsstudier m.m. Praktiskt taget det mesta man kan göra efter gymnasiet. Jag är taggad till tusen!
Mina mål att hitta imorgon är volontärbyråerna, språk på stockholms universitet och lärarutbildningen. Hoppas vi hinner till några roliga seminarier också... =)

through the years we all will be together

Kom nästan nyss hem från skolan efter en låång dag. Började med engelskan, där jag var riktigt effektiv faktiskt! Skrev ner en massa tankar till min book-report. Ska sätta mig och skriva mer på den när jag ätit middag.. orkar inte jobba på tom mage :P

Musiken gick bra. Isländskan gick bra, och "have yourself a merry little christmas" körde vi i mick den här gången. Det gick också bra. Kom till Andreaskyrkan den 6:e december så får ni höra själva ;)

Nu ska jag skriva i min spanska dagbok och sen äta middag. Hejdå.

panik

Ordet panik passar in på två händelser idag.

Den första inträffade i simhallen då jag och Karro var och simmade på vår håltimme. Då gick brandlarmet och vi var tvungna att gå ut i kylan - endast i bikini. Det var inte kul.

Den andra var att jag precis upptäckte att min engelskalärare skrivit fel datum på en deadline för en inlämning. Den ska vara inlämnad på måndag, men på schoolsoft står det imorgon. Jag fick en smärre hjärtattack. Men jag litar på att den ska in på måndag som det står i tidigare information... och inte imorgon!


Vi tar ju studenten snart!

Denna insikt kom till mig idag på lunchen. Då prövade jag nämligen studentmössa, den ska beställas imorgon. Hur knäppt känns inte det?!


Havet inuti

När jag var sjuk fördrev jag tiden med att se "Mar Adentro", på engelska heter den The sea inside, som jag velat se länge. Gjord av Alejandro Amenábar och huvudrollen spelas av Javier Bardem (från Las Palmas!), som även spelade i Vicky Cristina Barcelona - fast man tror knappt att det är han när man ser hur han ser ut.

Det var blöta kinder under ungefär 70 % av filmen.

Liten kort sammanfattning: Ramón är förlamad i allt förutom huvudet pga en olycka 30 år tillbaka. Han är alltså vid medvetande, men kan inte röra sig ur sängen. Han vill ha dödshjälp och filmen utspelar sig under tiden då han tar hjälp av en advokat, som också är sjuk och förlamad i underkroppen, inför rättegången.

Det här är min favoritscen. Den är så underbar.


Baserad på en verklig historia, Ramón Sampedro fanns på riktigt.

las palmas

Förresten, vad tycker ni om nya bakgrunden? Visst är den snygg?

hela livet blev en helg

Står i skolan och ska snart traska bort till skåpen för att möta lunchkompisar. Har stått och skrivit loggbok om förra projektmötet, fast egentligen skulle jag ha haft min första Svenska B-lektion - fast läraren var sjuk.

Snart är det spanska!


Bara en månad kvar!

Min faster ringde nyss! Kören i svenska kyrkan i Las Palmas har nämligen lite ont om 1:a sopraner så hon undrade om jag ville vara med och sjunga i vinter. Självklart ville jag det! Det ska bli så kul så kul så kul!

Måndagsbarn

Det här kommer att låta ganska konstigt, dock inte för de som känner mig. Jag har längtat hela helgen till måndagen. Till skoldagen. Då börjar nämligen spanska steg 6! QUÈ DIVERTIDO! =D  Börjar även Svenska B, om det är någon annan som också har det andra timmen på måndagar, så hojta till. Än så länge vet jag iallafall att Jonte har samma =)

Aningen sämre blir schemat dock då min sovmorgon som var så läglig på måndagar försvinner... imorgon är det alltså styrka på idrotten kl 8.20.

födelsedagsfest

Det var jättekul igår hos Therese. Åkte tåg med David och stannade på ICA för att David skulle köpa present. Det blev en chokladkalender (min idé) och en tandborste. Det blev inslaget i blompapper haha. Jag och David hittade inte först inte till lokalen, "säg inte till therese att vi är vilse" haha, men sen kom Annie och mötte oss. Vi åt tacos, körde singstar och typ försökte överrösta musiken för att kunna prata med folk (det var rätt många jag inte kände, men det var kul). Kom hem vid halv 1 ungefär.

Tack så mycket Therese för en jättetrevlig kväll =)

off to norrviken

För alla intresseklubbar kan jag meddela att jag var magsjuk i torsdags. Konstig 24-timmars-grej så jag gick i skolan på fredagen ändå. Hela dagen igår var på spanska nästan.
Åt lunch med S från Mexiko och efter skolan åkte jag och Sara in med en till svensk tjej, en brasiliansk och en argentinsk utbytesstudent till gamla stan och åt middag. Sedan gick vi runt lite, träffade bland annat en baskier haha!
Det var ett gäng inne på 7-eleven som vi misstänkte var från baskien. Så vi frågade. Det visade sig att en av killarna var från Bilbao haha! Vi bara: vi visste det! han: haha, jaså hahah. Sen pratade vi lite om Leioa och där vi var för ett år sen. Till slut frågade han varför vi trodde att han var från baskien.  Vi: jo men.. det syns, du ser väldigt baskisk ut! Han: hahah ja jag gör nog det haha...
När vi sa hejdå sa jag "agur", då blev de imponerade  haha ;)
En typisk baskier har alltså mörkt hår och ett sånt där töj-örhänge. Man får lyssna på talet också. Om de säger typ "sh" istället för "s". Då vet man.

Nu ska jag på fest i Norrviken för Therese som har fyllt 18. Ska bli väldigt kul! Vet inte vart i norrviken jag ska egentligen, vet bara att jag och el david tar tåget till Norrviken stn. Så nu måste jag dra mig!

Agur! Ciao! Adiós!


Christian the lion

Fick tips om den här videon av två kompisar på engelskan. Helt underbart ju. Jag började gråta haha

Annie


She's back ladies and gentlemen! :D
Solbränd och allt. Tur att du kom hem nån gång, du var väldigt saknad!

Konsert

Ikväll var jag och Sara på konsert och lyssnade på Euterpe, vår mentor och körlärares kör. De sjöng musik från England med shakespeare-tema får man nog säga och lite madrigal. Jättefint var det. 
 


friday night

En till bloggkoll-prenumerant! Vem kan det vara...?

Idag har jag varit i skolan och sen var jag och tränade med Elisabet på friskis. Hade egentligen tänkt att gå ut med Therese, Sofia, David m.fl, men  det slutade med att jag backade ur ändå :P. Tråkigt, men plånboken behöver värnas om. De skulle till Huset, där jag var förra fredagen. Det är roligt där, men känns inte heller helt fel att ta det lugnt här hemma heller.

Har inte alls mycket i helgen. Ska läsa klart en bok på engelska, vilket inte blir svårt för den är väldigt bra. Buon weekend!


Slutspurten

Vilken vecka. Känns som att jag inte gjort något egentligen, men när jag tänker efter så har jag gjort en massa saker. De flesta är bra saker. Hade redovisning om skelett hos bläckfiskar, skalbaggar och människor idag. Körde själv utan hon jag egentligen skulle ha gjort med. Det gick bra, skönt att ha det avklarat. Naturkunskapen är riktigt kul faktiskt, gruppen är rolig och läraren också. Knäppt att det som aldrig riktigt varit min kopp te  (iallafall inte naturkunskap A) plötsligt har blivit något man ser fram emot på schemat. Ännu roligare blir det om drygt en vecka då spanskan kommer tillbaka till schemat igen. Jag får små lyckobubblor i hjärtat när jag tänker på det :D ååh vad jag har saknat spanskan!!


Vill ni se en bra konsert med folkvisor ska ni bege er till Matteus kyrka nästa söndag då det är konsert 18.00 (biljetter kan köpas där på plats). Jag och Miriam ska sjunga en duett, det vill ni väl inte missa?

Ciao!
 


vänta

Tiden går så fort!
Jag hinner inte med. Jag vill bara stanna den och ta vara på allting lite lite mer.
Jag blev så glad av att kunna prata med dig att det gjorde ont.

onsdag

Suck.. den där hösttröttheten som gör att man blir hur seg som helst slog mig som ett basebollträ idag. Jag har sovit mycket igår natt och ätit som man ska, men hur kommer det sig då att man bara känner för att gå i ide... kallt är det också, brrr..

Hade sovmorgon så jag vaknade vid halv elva. Åkte till skolan för att ha en lektion, Naturkunskap B. Det var redovisningar, väldigt intressant, men tyvärr hann jag inte göra idag utan får köra imorgon. Efter lektionen åkte jag och Sara in till Universitetet och pratade med en kvinna på Institutionen för spanska och latinamerikastudier. Hon var jättetrevlig och det var jättebra att kunna prata och ställa frågor om olika utbildningar. Träffade också en kille som jobbade på lärarutbildningen, jättesnäll var han som tog sig tid fastän han hade telefontid egentligen =)

Efter det åkte vi till stadsbiblioteket, skaffade ett lånekort där (kan ju vara bra att ha, dessutom var det ett himlans snyggt lånekort!). Åt god sushi på Itamae och försökte hålla en dialog på japanska ( på borden ligger ett papper med olika sushi-termer och meningar som kan vara bra att kunna på en sushirestaurang haha, uppskattades av oss språknördar)Promenerade därifrån till Karlberg och tog tåget hem. Kanske inte så konstigt att man var helt slut ändå...
Stadsbiblioteket, Stockholm

Dessutom har jag ätit årets första lussebullar! (Sara, den lussekattskonservativa, var förfärad över hur tidigt det var. Den 1 december som tidigast, helst den 13) 

Go Obama!

Ja ikväll har jag bara en sak att säga. Hoppas han vinner nudå. Alla opinionsundersökningar tyder ju på det, men man vet ju aldrig vad folk egentligen tänker väl i röstbåsen.

Tänker iallafall följa Fillip och Fredriks valvaka "Racet till Vita Huset", det verkar kul haha.




Idag har jag och Sara kollat upp om eventuellt besök på Universitetets språkinstitution som vi ska göra imorgon. Det kommer bli väldigt roligt. Har även kollat upp lite mer om volontärmöjligheter, t.ex i svenska kyrkan. Dock är
IKU fortfarande högst upp på listan. Kikade även på stipendier som man kan söka... det är inte så långt kvar.. Ska börja söka till volontärprogrammet efter jullovet och sedan är det bara att söka så mycket stipendier det bara går. Och hoppas att de vill hjälpa en. 

Slipade också på naturkunskapsredovisningen jag ska göra imorgon och skrev ut lite artiklar om Disgrace som jag läser på engelskan. Effektivt får man lov att säga.

svårt val

I vår klass, på varje körtimme, spelar en person i klassen en låt för alla de andra. Detta är något jag har sett fram emot sen i augusti haha. På fredag är det äntligen min tur, men då kommer det riktigt svåra; vilken låt ska man välja?!

Det är nästintill omöjligt.

nu vet ni

Jag är utmanad av bror min!

Berätta 5 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
 Utmana 5 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
 Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.

1. Jag är livrädd för grodor och paddor
2. Jag vill gärna tro att jag är blond (i spegeln är jag det?!) men på många bilder ser jag mer ut som en brunett. Hmm...
3. Jag älskar latinamerika (speciellt musiken) och ska förhoppningsvis dit som volontär nästa år.
4. Jag har en grop på näsan
5. Min största last är tiramisù (efter recept från hemmafrun i familjen jag bodde hos i bologna)

Jag utmanar:

1.
http://fridays.blogg.se
2. http://nealiten.blogg.se
3. http://annie-90.blogg.se
4. http://hejjulia.blogg.se
5. http://s4ndra.blogg.se


Lovet i plus och minus


Plus

Högskoleprovet är gjort!
Pass är fixat!
Jag träffade Fia =)
Naturkunskapen är skriven
Kvalitetstid med  syskonen
Mycket god meze i Kista
"Morgan Pålsson" var bra
Jag har varit på naturhistoriska riksmuseet och varit på cosmonova
Undertecknad har blivit översättare!
Jag har sovit mycket
Utgång med Linnea och Frida, mojitos och dans =)
De snälla personerna som stod och serverade kaffe och the på Odenplan i fredags natt
"Vicky Cristina Barcelona" var ruskigt bra. Nu vill jag åka till Barcelona.
Jag kommer få pengarna tillbaka från resan jag köpte med Sterling!
Resan till Gran Canaria är åter bokad och klar!
Present från mammas och martins london-resa

Minus
Sterling gick i konkurs!!!
Vi hittade aldrig någon karaokebar i fredags
Verkar som att alla har blivit magsjuka... gäller att hålla sig undan
Lite nervös inför naturkunskaps-redovisningen eftersom jag och min arbetspartner inte har träffats nån gång och ska redovisa i morgon