94-åringar, calimocho och brännboll

Kom hem idag från Värmland där det firades midsommar med stora delar av släkten (tyvärr saknades ju bror min och två av trillingarna). Det var väldigt roligt. Jag och Micaela blandade Calimocho lite halvt i smyg, mums haha. Borde ju bli en tradition. Jag hade helvitt på mig och självklart spillde jag lite... för er som inte visste det så är calimocho en spansk specialitet bestående av cola och rödvin.

Att sitta och umgås med 80 +-are är väldigt underskattat. Det kunde jag och min kära kusin konstatera efter en stund med vår farmor/mormor och en annan söt tant som fick i sig ganska mycket att dricka. Efter att en av dem försökt hälla upp vin med korken skrattade micaela och viskade: tres vasos (tre glas) och mer blev det haha...

Vi sjöng en del också, och sen gick vi och lade oss väldigt sent.

I present av Micaela fick jag hennes gamla Alex Ubago-skiva :D myyyycket uppskattat, även fast dvd:n var lite värmeskadad så det inte gick att kolla på allt.  Förutom att kolla på Alex Ubago  har vi spelat brännboll, gjort sillröra, spelat kort och jag har lärt mig lite kanariska.


ya no quedan niñas, que quieran ser princesas...

Alex Ubago gör så sjukt bra texter. Speciellt en låt som heter "Reinas de la fiesta".

Ya no quedan niñas que quieran ser princesas
ahora sueñan con ser reinas de la fiesta

Nu finns det inga flickor kvar som vill vara prinsessor
nu drömmer de om att vara festens drottningar

det är bara dom

utdrag ur msn-konversationer med anonym latinoamerikan. misshandlar tangentbordet?:P


feliz dia pe calato ¡¡¡¡¡ säger:
nononononooooooooooooooo ¡¡¡¡¡¡


feliz dia pe calato ¡¡¡¡¡ säger:

nononononoooooooooooo si kieres de una patada mando el sol a suecia


feliz dia pe calato ¡¡¡¡¡ säger:

uuuuuuuuuuuusuuu nonononono......algo de deporteeee

feliz dia pe calato ¡¡¡¡¡ säger:

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

feliz dia pe calato ¡¡¡¡¡ säger:

noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo


eliz dia pe calato ¡¡¡¡¡ säger:

crashhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ¡'


feliz dia pe calato ¡¡¡¡¡ säger:

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa voya ir al 10 piso a ver si de una ves pongo fin a este asunto


på fel kontinent

Efter att ha läst ett inlägg på kenzas blogg, om hennes resa för att se sitt favoritband blev jag så sjuuukt sugen på att bara packa väskorna och dra iväg till kontinenten tvärsöver atlanten för att se mina bachateros i Aventura. Nu låter det som att jag har värsta möjligheterna och att jag blev sugen på det ungefär som man blir sugen på kaffe, men så är ju verkligen inte fallet....

Tänk vad underbart att bara ta med sig någon, ta med sig en massa pengar och åka någonstans där de spelar, till exempel New York. Underbar känsla det skulle vara att kliva av planet... men ännu mer underbart, att vara på madison square garden - i samma lokal dom de!  Sitta långt fram såklart. Höra musiken och Anthony "Romeo" Santos sjunga "Hay una mujer..."  och befinna sig i sån extas att hjärtat är påväg att flyga ut.

Istället sitter man här dårå... det närmaste man kommer Aventura är genom windows media player som visar live-dvd:n om och om igen...  och inga tidningar eller program nämner ens dem, inte heller går det att köpa deras skivor i affären.... jag säger då det.. det är inte lätt att vara ett hopplöst fan på fel kontinent...


"Sara är det läskigt? - ..nä."

haha jag och Annie bytte lite videoklipp från Baskien igårkväll. Underbart att se. Kollade lite på mina också och kan inte låta bli att skratta åt den här haha. Vi är uppe på puente colgante, en jättehög hängbro i Bilbao. Observera att det går förbi en tysk gubbe och låter som att han sväljer en golfboll i slutet hahaha

vad har hänt?

Blä, jag fattar ingenting. Bloggen har ju blivit helt konstig:S Allt har typ flyttats :(

för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten...

nja inte riktigt va:P men idag fick man ett litet smakprov iallafall. Var på utspringet idag på Rudbeck och kramade en massa treor för att sedan åka flak runt i sollentuna. Det var kladdigt och skitkul! En massa 90-talslåtar, typ bailando och barbie girl stod vi och dansade till, sen också "jag troor jag troor på sommaren!":D en gammal gubbe med rullator stannade och dansade lite haha, värsta coola gamlingen!

Efter ett dopp i edsviken med några andra tvåor som också var nedstänkta i öl så åkte jag hem en snabbis, duschade för att sedan rusa iväg till studentmottagning hos Daniela, där en massa härliga tjejer från kören också var:) Underbar mat och jättetrevliga människor :) Ska bli grymt kul att åka till Paris med er i höst :D

Fick skjuts hem och åt tårta eftersom min lillebror fyller 15 idag!:D grattis på dig din lilla plutt!

sommmarlooooooov!!

Dagen med stort D! :D Skolan är slut! Yey!

Det var en väldigt bra avslutning. Vi sjöng, och konfrenciererna var skitbra:D
efter avslutningen pratade jag med sara en väldigt lång stund och sen gick jag till annie, david, sofia och therese som var på badberget. Solade, badade och lekte nån konstig ordlek som david hade haha.
Kom hem och var helt röd, ajdå..:P inte bra.

nu ska jag gå o sova. ciao!

nördo de español

Haha för vem annars går och lånar två böcker på spanska efter den sista spanskalektionen för terminen? Rädd för abstinens typ.

Ska bli grymt kul att börja med spanska steg 6 i höst ialafall.


Un gran sueño que tengo que realizar. Y eso es.

snart sommarlov!

Ganska fullt upp har det varit.

I fredags var jag på "befattningsutbildning" på Grönan, vi fick alltså prova på att göra sakerna som vi ska göra sen.
Man träffade dem man kommer att jobba med och det är jättesnälla människor, bland annat en asrolig tjej, E,  som var på samma gruppaudition som jag. Vi bestämde oss för att ta färjan till slussen istället för att ta bussen när vi hade slutat, det var länge sedan jag gjorde det. På tunnelbanan hände en liten klantig grej.
Jag hade en loka i väskan och när vi skulle sätta oss på tunnelbanan mot centralen så glömde jag att flaskan var öppen och när jag lutade mig framåt så spilldes vatten ut på E. Hon börjar asgarva och vi skrattar i säkert 2 minuter. Haha bra grej att göra den första dagen man lär känna sin nya jobbarkompis hahaha, men det var kul.

Efter utbildningen åkte jag direkt till Friskis och gick på ett danspass, sandra och åsa från klassen var där också. Det var jätteroligt! Han som höll i passet var väldigt feminin, men jätterolig haha. Det var alla sorters danser, salsa, disco, typ polsk dans, you name it. Skitkul iallafall. Sen var jag nästan helt död när jag kom hem.

Igår morse var det en till Gröna Lund-utbildning, "service & värdskaps"-utbildning. Vi fick släcka bränder, kväva elden på en docka, kolla på en film om en fiskmarknad i seattle, prata en massa om service, hur man bemöter arga kunder osv. Vi skulle göra grupparbeten med saker man skulle göra för att ge bra service. Vi skulle prata om hur man gjorde för att ge kunden en bra dag. En punkt vi skrev upp var "tillfredsställa deras behov", då var det direkt en kille som skrattade asmycket som sa: "haha det där låter snuskigt!" och sen kunde ingen i gruppen prata om det utan att alla brast ut i skratt. Även på redovisningen haha.

Miriam ringde så efter att ha varit hemma ett tag så åkte jag och mötte upp henne och hennes kompis Nanna vid Karlberg. Hon har varit i Costa Rica i typ ett år, så coolt!  Vi gick och köpte en engångsgrill, mozzarellabollar, minitomater, skinka och potatissallad till vår utflykt på långholmen, precis vid Nannas lägenhet. Satt där ett tag och åt innan vi gick och såg lite på Björn Gustafsson som uppträdde. Sen gick vi upp till lägenheten och satte på reggeaton och annan musik på spanska.
Det var skitkul att hitta en svensk likasinnad! :D haha Vi dansade runt där och sjöng till " lo que pasoo pasoo entre tu y yo" och en massa annan asbra musik. Vi hade jättemycket gemensamt i musiksmak och det är inte ofta man hittar nån som ens vet vilka typ Maná är, så det var askul att stå o sjunga dom låtarna med nån annan som också kan låtarna utantill!
Jag och Miriam tog bussen till St:Eriksplan och sen sprang jag för att hinna med det sista tåget. Träffade pappa på Helenelund och vi gick hem. Sen sov jag lääääänge!

Idag ska vi kolla på min systersons pianouppspel! Ska bli jätteroligt:)

ciao!