in NYC

Yes yes yes yes yes yes YESSS!!!
Har bara vart har i nagon timme och det ar anda mkt mkt mkt mkt snyggare och coolare an jag trott!!!

Efter en lang utfragning pa Immigration-grejen pa Newark flygplats sa tog vi en taxi till lagenheten. Det ar verkligen som i alla filmer, det ar gula taxibilar i en stor korsning med tusen neonskyltar. Vi bor mitt i theatre district, precis vid broadway och har sett skyltarna for Grease, Chicago och phantom of the opera.
Nar vi kom till lagenheten motte Sam oss, han som hyr ut den. "you like it warm and toasty?" fragade han nar han skulle visa oss runt lite i kvarteret, och det ar klart, att kunna ga utan jacka kl 10 pa kvallen ar skonare an hostkylan i Svedala.
Finns en massa skumma affarer har.. "adult DVD" ser man overallt. Dessutom bor vi granne med ett "Psychic" haha!
Vi gick till en grocery store och handlade frukost till imorgon.
Lagenheten ar superfint inredd, verkligen. Vardagsrummet och koket ar absolut finast. Haha, i sovrummet hanger det en stor tavla fran Kungliga Operan i Stockholm!! :D

Imorgon ska vi ga till American Museum of Natural History - "Natt pa museet"-museet :D Ska promenera i central park och hoppas att det blir lite shopping ocksa... sen pa kvallen ar det en jattestor halloween-parad som vi saklart ska kolla pa.

det kanns som att jag har mycket mer att skriva men nu ar jag sa trott sa jag ska ga till sangs.
bye bye

rotebro, stadsteatern och packning

I lördags skulle vi som sagt träffas med en del av utbytesgruppen. Det blev god middag på rotebro krog och sen gick vi hem till Annie där vi åt kladdkaka, pratade, lyssnade på musik och skrattade såklart :D blev mkt kul. Jag och magnus skulle ta bussen, men vi missade den och gick till norrviken istället. När vi gick förbi en kyrka med en mörk kyrkogård kom vi in på samtalsämnet spöken... satt och sjöng glada sånger för mig själv på busstationen vid norrviken när vi sagt hejdå för att komma på andra tankar haha

Som ni alla säkert vet så vann man en timme den natten, eftersom det blev vintertid. Och tur var väl det eftersom jag skulle gå upp ganska tidigt nästa morgon för att möta Nattis och se Djungelboken på stadsteatern. Mamma och Viktoria skulle också in till stan så vi gick tillsammans till stationen och hann precis med tåget. När jag och Nattis står i rulltrappan vid centralen pratar vi om vad vi gjort i helgen och jag precis berättat om lördagskvällen  knackar någon mig på axeln och där står Viktor, surprise, surprise - som också skulle till stadsteatern - och se djungelboken haha!
Efter lite väntan gick vi in och tog våra platser. Vi satt på andra balkong och såg jättebra! Pjäsen var jättebra och alla skådisar också.:) Nördiga som vi är så gick vi till sceningången efter föreställningens slut.. för nattis ville träffa sin idol som spelar Bagheera och dessutom var det en kille som jobbat på Qben och haft dansworkshop med oss som var med som vi kanske eventuellt ville hälsa på. Vi stod där och väntade, men inget av våra mål blev uppfyllda. Däremot såg vi många kända ansikten, och jag såg Rolf Lydahl (barndomsidol sen jag och min kusin såg Nils Holgersson i Berättarladan i värmland), han spelade vargledaren Akela. På cykel kom Björn Kjellman och pratade med honom. Vi såg även Alice Bah, Lisa Nilsson och Dan Ekborg.
Efter teaterbesöket gick vi mot centralen och bestämde oss för att hitta på nåt lite senare. Jag åkte hem och sen bestämde vi att Nattis skulle komma hit, med en massa videos och dvd's och vi kollade på andra delen av Fanny och Alexander. Det är den läskigaste film jag sett.. men så jävla bra!!
Nattis sov över och vi var så trötta så vi somnade ganska bums när vi lagt oss. När vi vaknade åt vi frukost och kollade på första delen av Fanny och Alexander. Sen kollade vi lite på tv och sen gick jag med henne till bussen.

Nu har jag börjat packa inför imorgon... 13 timmars-resdag imorgon.. ska gå o packa lite mer nu
trevligt höstlov!!!


det är LOOOOV!!!

Äntligen - som jag har längtat!!!
Hade fullt upp i skolan fram till den näst sista lektionen innan lovet.. inte mys. Efter det kände jag bara att jag ville falla ihop och gråta, var så slutkörd. Efter lunch hade jag nämligen två prov efter varandra. Det första var i religion och man kunde känna panikkänslan i klassrummet då vi hade två väldigt stora frågor att besvara på en timme. Ångesten bara kröp sig tätt inpå en när man tänkte för länge på vad man skulle skriva. Alldeles för lite tid, tyckte till och med läraren.
10 minuter senare var det italienska-prov, vilket jag inte var så orolig för. Det gick nog ganska bra tror jag. Lättnaden jag kände när jag lämnade in provet, tog väskan och gick mot skåpen var obeskrivlig :) Bara en lektion kvar, spanska - som är favoriten. Vi kollade på film, Pan's labyrint som jag verkligen kan rekommendera, och trots att jag sett den tre gånger innan satt jag ändå och hoppade till av rädsla då och då :P Fick tillbaka två arbeten som det gick jättebra på.
Gick till cafeterian för att träffa Baskien-folket och nu har vi bestämt hur det blir idag, ska bli jättekul. Middag på restaurang och sen hem till Annie :) Johan skjutsade hem alla i sin high-tech -bil, och även fast alla andra bodde i norrviken, vaxmora och rotebro så fick jag skjuts ända hem till Tegelhagen :)

Imorgon är det Djungelboken på stadsteatern med Nattis :D
trevlig helg och höstlov!


z-dag

Idag vaknade jag utan någon som helst koll på vad klockan var. Det visade sig att hon var 11:30, sovit i 12 timmar - inte illa för att vara jag!
Duschade, åt frukost (som blev lunch), pluggade geografi så jag mådde illa, gjorde framsidan på t-shirten till Micaelas kompis.
Har en känsla av att religionen ändå måste pluggas på mer... Det är verkligen sista chansen imorgon och på fredag att få ett VG.. skulle vara så skönt.
Dessutom är det italienskaprov på fredag, vilket jag i och för sig inte är så orolig för, men känner ändå att jag måste plugga en del till det också.. Jaja.. det är bara två skoldagar kvar att kämpa sig igenom och sen är det lördag med baskien-gänget och teater med Nathalie på söndagen, sen är det slapp-och packmåndag och på tisdag sitter jag på flygplanet över atlanten :D

Nä jag ska inte sitta här alltför länge.. har som sagt plugg att göra...
hoppas ni har haft en bra z-dag!

Det regnar i paradiset

Sitter och lyssnar på Manu Chao som inte riktigt kan det här med verbböjning på engelska, det låter i och för sig bara roligt.

Den här dagen började med en oerhört traumatisk upplevelse. Just när jag ätit klart frukosten och ställer mig upp för att duka ut så ser jag något svart på vårt ljusa trägolv i ögonvrån. En stor husspindel rusar över golvet och jag springer förtvivlat ut ur rummet. När jag äntligen intalat mig själv att jag vågar ta en tidning och ta ut varelsen så hittar jag den inte!!! Obehagliga känsla!!!

Jag hade engelska första lektionen och vi fick äntligen tillbaka uppsatsen på "To kill a mockingbird". Det gick bra, högsta betyg fast det var några småfel.

Efter mentorstiden åkte jag till Kista och inhandlade en vit t-shirt på HM till Micaelas kompis i Spanien som jag ska göra en tröja åt, gjorde en till Micela i julklapp förra året som det stod "håkanist" på. Och nu vill kompisen ha en likadan fast med my chemical romance:P ska bli intressant o se hur det blir...:P Träffade Frudden och hennes pappa på Vero Moda. Letade även efter höst/vinterkappa, men fann ingen. Växlade överblivna euro från Baskien-resan till dollar. Det var coolt.:P

Jag kom hem och åt lunch. Nu sitter jag och njuter vid tanken på att vara ledig imorgon :D Skönt!
hejdå

allt bara rullar på

Går tiden verkligen såhär fort? Kan de verkligen stämma att alla resor jag sett fram emot så länge har gått såhär fort, har jag verkligen upplevt såhär mycket på såhär kort tid? Så känner jag om de senaste månaderna.
Det känns helt skruvat egentligen. Det är så mycket som har förändrats.
Jag har tänkt för mycket, tänkt för lite, haft stora och små problem, kommit närmre vissa människor, kommit längre bort från andra människor, träffat fler personer.. jag kan bli alldeles matt av att tänka på det. Det har både varit positivt och negativt, men allra mest positivt - det väger över helt och hållet. Det har varit så roligt och jag tycker om och saknar  vissa personer så jag blir helt rörd och tårarna bränner i ögonen ibland.

November kommer närmre, och november för mig är regn, rusk och höstmys - men framförallt nedräkning till julen. Jag blir glad när jag tänker på det :D

Men innan dess väntar en the big apple på att jag ska komma dit (eller inte haha). Det är både läskigt och häftigt när jag tänker på att jag kommer vara en person bland miljontals människor, jag kommer inte alls märkas av, inte göra någon skillnad över huvudtaget. Jag har aldrig förut varit i en så stor stad. Men det gör ingenting. Jag nöjer mig med att beundra och förundras av musikalerna, Times Square, trafiken, skyskraporna och gator som myllrar av människor.

Det blev ett väldigt djupt inlägg, men just idag känner jag mig väldigt filosofisk.
Ha en trevlig måndagskväll!

Leona Lewis - Bleeding love

Jättebra låt som jag kan rekommendera!

Har precis pratat med "min baskiske storebror" och fått glass och chokladsås av lillasyrran :D
Idag har jag köpt ett par apsnygga stövlar förresten :D



T.h, mitt rum nu när jag äntligen städat och satt upp lampan från Istanbul (nästa bild). Till vänster min säng och Jack Sparrow - affisch från england:D


Här är stövlarna :)

Imorrn ska jag plugga lite o sen är det "la vie en rose" hemma hos miriam som gäller på kvällen:)
hoppas alla har en trevlig fredagkväll!

imorgon blir det jul - nästan

Japp, för imorgon ska vi börja med julrepertoaren på musiken:D

Idag var det lektioner som vanligt och vi hade spanska först. Jag översatte en del av en Maná-låt och så kollade vi klart på en Manu Chao-dokumentär. Sen var det italienska och det gick väl bra:)
Lunch, religion och sen började det man sett fram emot. En operasångerska som spelar i "Zarah" som går på folkoperan, kom på besök idag. Hon var superbra på att prata, hon sa dessutom roliga och bra saker vilket var superkul att lyssna på - och så sjöng hon lite också. Jag fick rysningar i hela kroppen - jag visste inte att man kunde sjunga så höga toner på det där sättet! Det var helt otroligt - blev jätteinspirerad och verkligen sugen på att sjunga sådan musik.
Sedan repade jag och Jonte sound the trumpet än en gång och den här gången gick det bra i början och sen bara rätt åt helvete - iallafall med koncentrationen. Jag vet inte vad som hände, men jag började skratta och kunde bara inte sluta haha .. jaja så kan det gå:)
Kom hem, gjorde ingenting, har gjort samma sak sen dess

Imorgon är det engelskauppsats, julsånger på kören och sen kör i Matteus på kvällen :)
hejdå


sooooooound thee trumpet

Idag hade jag bara en lektion och den slutade tidigare, vi hade engelskaprov. Sen pluggade jag lite och sen övade jag och Jonte "sound the trumpet"-duetten. Det gick väl inte helt felfritt i början XD.. vi började mest skratta... men sen gick det bättre när musikläraren helena kom och spelade med oss:)
Efter skolan åkte jag direkt hem och gjorde italienska-läxan till imorgon, och fortsatte att skriva på en recension på spanska.
Nu ska jag äta middag! hoppas alla haft en bra dag! hejdå

effektivt

Klockan är inte ens 13:00 och jag har redan hunnit med att baka scones och rensa ut garderoben!:D underbara känsla!

tröttnat

nej dags för att ändra på utseendet. vänta er en snyggare blogg inom kort!

torsdag

Nu har jag precis haft dubbeltimme engelska b, den lektionen känns alltid som en hel skoldag av någon anledning. Nu har jag iallafall ett hål och sen lunch  - skiitlångt hål! Då tänkte jag plugga italienska, eftersom jag har prov imorgon, men smarta jag lämnade grejorna hemma. Skulle iochförsig behöva öva lite på kör- och sånggruppsläxan...

Åt filmjölk idag för första gången sen baskien.. ååååååhh vad gott!!! det är en sak jag saknade därborta!

hejdå