En liten rolig grej..

...hände mig och Annie på vår promenad genom Stockholm idag. Vi hade varit i gamla stan och 5 minuter tidigare hade jag sagt: - Haha ska vi se om vi hittar några baskier?

Vi går på bron från slottet och jag pladdrar på när Annie plötsligt säger: Lovisa! Lovisa! Jag tittar upp och därframme möter oss två bekanta ansikten. Inte vilka som helst utan rektorn och läraren från skolan i Baskien!! Jag och Annie blev hur förvånade som helst!! De var tydligen på semester.
 Det blev kramar och kindpussar, spanskprat  och fotografering. Rektorn frågade när vi skulle komma tillbaka och hälsa på.

Senare på dagen när jag klagade över min fruktansvärda tandvärk (visdomstand) så försökte Annie muntra upp mig.
- Lovisa, kom ihåg att du träffade baskier idag! Och du fick prata spanska!


Hihi. Det var faktiskt en himla rolig händelse.

vilken dag är det nuigen..?

idag har jag:

- Mejlat runt och gjort en himla massa Málaga-research om studentrabatter och sånt inför resan i april
- Börjat läsa "ett öga rött"


och nu ska jag iväg för att byta ett par skor och sen gå på friskis =) invigning för mina nya träningsskor :D!

Hasta luego


Kvällen igår...

...var hur rolig som helst! Jag och Annie åkte in till stan och åt middag på donken innan vi begav oss mot Lava där ett sollentunaband spelade där några i vårt lilla gäng kände killen på trummor :) Det hela var en välgörenhetskonsert så IKU fanns där också (jag har funderat på att åka som volontär med dem).

En kille från Nigeria som är volontär i Sverige nu var där och lite efter att jag varit vid deras bord och samlat lite information så frågade han "can I have a minute?" (vilket tog mig ca 5 minuter att förstå pga lite halvdan engelska från hans sida och hög musik). Sen började han fråga varför svenskar är så blyga, ifall han skulle träffa mig på tunnelbanan ifall "that smile would be there", och lite allmänt varför svenskar är rädda för utlänningar... snacka om ställd mot väggen!

Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara... men jag ser mig ju inte som rädd för utlänningar... är det spansktalande älskar jag att prata ju:P Men jag försökte förklara att om någon börjar prata på tunnelbanan så skulle inte det leendet vara där även om det var en svensk som började prata, för man brukar inte bara börja prata med någon på tunnelbanan... och så frågade han om jag varit i Afrika och varför inte, men det är ju för att det inte är så många ställen i Afrika som är charterresmål. På bussen därifrån kom William på att många åker till Egypten, och det borde jag ju egentligen ha sagt...

Vi gick till Bolero och tog en cider. Sen blev det lite otippat. Först var det tänkt att de flesta skulle vidare till sollentunatrummisen i kärrdal men till slut blev det bara tre pigga tjejer; frida, linnea och jag. Vi åkte dit och hade verkligen jätteroligt. Tre killar, tre tjejer, guitar hero och singstar. Vi sjöng för kung och fosterland, allihopa och skrattade så vi fick ont i magen. Vi sjöng hur många låtar som helst och jag tänkte att jag inte skulle vara ute så länge.. kanske till 11. Klockan 4 kom jag insmygande genom dörren hemma.


Fridas bild, från Bolero


 


Annie 19 år!

Idag fyller söta Annie hela 19 år! Det är en riktigt härlig tjej som jag är väldigt glad över att ha som vän. Grattis!!


the språknörds

Jag och S är påväg att köpa något i kafeterian till rasten på spanskalektionen då några tjejer frågar om de får intervjua oss till Vevax-galan (det är en filmgala på skolan) Med ett väldigt tveksamt "öööh... visst... " svarar vi ja men säger också att vi inte vet någonting om Vevax-galan. "Nej men det gör inget" får vi till svar. Okidoki.

tjej:  Hej vad heter du?

Jag säger mitt namn

tjej: Öh.. hej vad heter du? (vänder sig till S)

Hon säger sitt namn

tjej:(till mig) vad vet du om Vevax?

Jag: absolut ingenting.

S: Jag måste säga detsamma.

tjej: okej... vad säger du om jag säger att temat i år är "mojlin roische"?

Jag: (gissar på att hon menar Moulin Rouge,  men vågar inte chansa och har ingen aning om vad jag ska svara) ööh..

S: Röd kvarn!

Alla tjejerna ser förvirrade ut och jag skrattar lite åt alltihop.

tjej: jaha... varför då?

S: För att det betyder det på franska!

tjej:  Jaha okej. Tack så mycket.

hahah vi måste ju ha verkat som världens stenåldersmänniskor, som inte har något mer att säga om Moulin Rouge än att det betyder röd kvarn på franska

 

ljuspunkt

Spanskalektionerna kan verkligen vara små oaser när resten av skolan känns som en öken. Idag skrev vi en liten uppsats och på rasten fikade allihop tillsammans i rummet bredvid. Läraren hade förberett te och så satt vi där och pratade och skrattade och planerade tapas-ätning och spansk middag. Sådana lektioner gör mig glad. =) 

il mio giovedì

Ibland blir bloggen som ett anteckningsblock.. jag måste skriva upp saker (t.ex vad jag ska göra imorgon) för att allt ska vara under kontroll. Detta är ett sånt inlägg. Så egentligen skulle jag kunna bara kladda ner på ett papper.. men det här är roilgare!

Idag var det torsdag och den längsta dagen på hela veckan. Engelska (fick tillbaka engelskaproven, fick precis MVG, är så lättad..), spanska, naturkunskap och musik. Fast naturkunskapen var inte någon lektion utan vi såg en improvisationsteater som spelade upp olika scener/sånger/nummer om evolutionen. Väldigt roligt, men det var väldigt lite som faktiskt handlade om evolutionen.
Sen var det musik och jag och Sara fick spela upp en liten trudelutt från vår låt, som kommer bli stört bra. Vi håller bara tummarna för att en viss klasskompis ska vilja spela trumpet i den... hoppas han vill det. Sen var det sånggrupp och vi sjöng och sjöng och sjöng... rusa till Linneas teater Mulan, som var heeelt underbart rolig. Den kändes verkligen välgjord och jag skrattade hur mycket som helst. Linnea, du är min idol!

På bussen hem kom huvudvärk som ett stort åskmoln och bara förstörde. Var  så otroligt trött och jobbig hela eftermiddagen. Jag blev arg för att pappa lagat köttbullar, som vi fick i skolan. På den nivån var det...
Hela kvällen gjorde jag en liten hemlis... till en person mitt ute i atlanten ;),  som fyller år nästa vecka.

Imorrn är det fredag... lååång dag igen och jag ska till friskis efter skolan har jag bestämt. Lite nervös.. ska nämligen ha uppsjungning i morgon men jag tror att det kommer att gå bra.

Ciao tutti!


:D

De där hemliga Spanien-blogginläggen kommer till ytan nu. Efter mycket letande och fläng hit och dit och lite krångel med bokningar så är flygbiljetterna äntligen våra! För ett utomordentligt bra pris får man faktiskt lov att säga.

Jag och Sara packar väskorna för att flyga iväg den 7 april till Málaga och njuta av livet där i en vecka. Vi bor hos ett spanskt par med hus lite utanför staden uppe i bergen. 7 dagar fyllda med spansktalande, flamenco, tapas, runtresande i Andalusien, museum, Alhambra... oj oj oj... Ni kan ju tänka er hur glad jag är :D

 

Flamenco music in Seville, Spain

att gå ut eller att inte gå ut... det är frågan

Igår var jag, Frida  och Nea på "Sveriges största tjejmiddag". Den bestod av tacos. Vi delade på en flaska vin med tre andra tjejer och köpte varsin drink. Dock var det inte så många som dansade (typ ingen) så vi gick ganska tidigt. Pappa  (som var på väg hem från jobbet!) väntade  på mig vid helenelund så vi tog sällskap hem. 
Idag har jag egentligen sagt att jag  ska ut till Ace med Annie och några till, men jag är inte säker på att jag orkar... och min plånbok känner sig heller inte så säker. Stannar kanske hemma med en godispåse och ser melodifestivalen tror jag...
.... för på söndag är det nämligen karaokekväll borta vid Therese. Det ska bli jättekul!

Tankar

Tänkte skriva av mig lite...Jag brukar vara lite försiktig av mig med egna tankar men ibland behövs det. Kanske publicerar jag det, kanske inte.


Är det något jag ogillar är det den där mörka klumpen i magen som kan komma ibland. Man  kan till exempel få den vid chock  eller stor förvåning. Jag hade nästan glömt hur den kändes men helt plötsligt blir man påmind om den, vare sig man vill eller inte. Som en blixt från klar himmel.

Klumpen består av lite olika saker.

Ovisshet. Som när man inte riktigt vet var man har människor.
Ilska. Orättvisa.
Besvikelse. Det kanske inte går att lappa ihop allting. 
Utsatthet.

En sak jag lärt mig från tidigare klumpar är dock att ord får stå för personen som säger dem. Jag behöver inte bevisa någonting.


Det spökar mynt

´GAJSADFUSDFNBCXJUFDSH!½!½!!!!!!!

Det är så himla läskigt här nu. Både jag och brorsan sitter vid datorerna  bredvid varandra, ingen annan på övervåningen. Men det ramlar ner  mynt någonstansifrån längre in mot  hans rum. Hela tiden. Klirr klirr klirr. AH!



Nu gick han dit och kollade. "Var fan kommer dom här ifrån?" HAHA. Vad ska man tro? Creepy.


update: HAHA jag dör! pappa stod utanför huset därnere och kastade in mynt i martins fönster, som stod öppet.


The helg

Det var en jätterolig kväll igår! Vi var hemma hos Annie; jag, Johan, Frida, Sofia, Jonas, Therese och David. Vi spelade singstar nästan hela kvällen, kollade på Annies skräckfilm "morden i midsommar" också haha. Kom hem någon gång vid två och sov som en stock.

Idag har jag inte gjort så mycket, bara pluggat lite och ätit semlor. Samt prövat familjens nya datorspel "Spore", som går ut på att man går från en liten cell till att bygga civilisationer:P rätt kul faktiskt!