un giorno

Idag började dagen med att min engelska var inställd vilken innebar 4 timmar hål tills nästa lektion. (Jag kom till skolan innan vi fick reda på det). Så jag handlade i kafeterian, utnyttjade datorerna och började läsa en bok på spanska i bibblan. Någon slags ungdomsbok. Väldigt udda bok alltså. I varannan mening fanns "hijoputa", "puta" eller "joder". Tänker inte översätta:P
Åt lunch innan det var dags för naturkunskap. Lektionen var faktiskt väldigt rolig. Naturkunskapen blir bättre och bättre. Till sist var det ensemble och sånggrupp för första gången på terminen och vi spelade "Drive my car". På sånggruppen sjunger jag och Simon "You and I" ur Chess. Den är väldigt fin:)
Åkte direkt in till stan efter skolan, sällskapade lite med min sånglärare innan jag promenerade till stadsbiblioteket för att köpa grejer till min filofax på svanströms. Köpte ta med-mat från donken och fixade present till min kära mor som fyller 50 imorgon!
Sen var det kör och det var kul som vanligt. Bara två veckor kvar till Paris!!

Åkte hem med Elisabet och märkte att det pågår någon slags filminspelning på bensinmacken precis ovanför mig. Tror det är reklamfilm för Acne Jeans eller något. Måste undersökas närmre.
Nu måste jag packa... Flen imorgon!

Hasta luego!

Martes

Ska snart äta frukost och sen ha Engelska C och mentorstid.

Igår kom ju lönen (woho!) så jag var snabb med att köpa saker jag behövde:

nya ballerinaskor  -
(RIP mina gamla, de förtjänar en eloge för att de klarade sig igenom en helg med ett antal timmar promenad i Istanbul för ca 1 ½ år sedan)
 pärmar till skolan -
Nu ska jag bli superduperorganiserad
ny plånbok

Efter skolan har jag en hel ledig eftermiddag, har verkligen ingen aning om vad  jag ska ägna den till, och sedan vid 4 ska jag hämta barn på dagis med Jessika. Tänkte ta ett friskis-pass sen också.
Nu ska jag ner och äta frulle!


flygplan?

Först kom flygkraschen i Madrid. Så otroligt hemskt.. blir ledsen bara av att tänka på det. Och lättad, den skedde en dag innan mina kusiner åkte hem från Sverige.

Idag läser jag om ännu en flygkrasch. Vad ska man tro? Jag vill ändå tänka att sådana här saker är det minsta man ska vara rädd för och att oddsen är väldigt låga. Men är de det? Jag börjar tvivla efter att ha sett det här:
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3178879.ab


a scuola

Står i datorsalen på skolan och har hål. Har precis bokat biljetter till Juan Luis Guerra på Annexet den 4 september som Sara och jag ska på :D Ska bli såååå kul!

Nu ska jag gå o köpa nåt i cafeterian och sätta mig och läsa i Snabba Cash.

Förresten är det bara 2 personer idag som gratulerat mig på namnsdagen. Nathalie och pappa. Och pappa fick jag påminna. Credd till Nattis. 

kul kul kul

Helgen har gått i raketfart. Kan i och för sig bero på att jag har gjort nada. Faktiskt, jag har inte gjort någonting alls. Läst och spelat piano. Knappt gått utanför dörren. Det är nästan så att jag längtar till imorgon och skolveckan - ska det vara så?

Ja självklart. För det händer så mycket roliga saker nu så det är helt otroligt. Förutom den stora nedräkningen till den 18 dec, så väntar diverse andra småresor runt hörnet. 

Nästa helg är det Flen som gäller. För er som inte vet vad det är så är det när Rudbecks musikare packar sunkkläder, hoppar in i en buss, kör i 2 timmar till Ansgarsgården i Flen där vi under en helg sjunger, leker, busar, spelar instrument, paddlar, volleybollar och blir förkylda. Det är väldigt roligt! Kan inte förstå att det är tredje och sista gången nu.

Och om 3 veckor åker jag med kören till Paris! Vi ska sjunga på en populär kvällsmässa i en fransk kyrka dit ca 100 fransmän kommer varje kväll, och ha konsert i svenska kyrkan. Kollade upp vårt hotell på Google Earth och det var väldigt centralt! Kanske slänger in en bild sen.

Nä nu orkar jag inte sitta här längre. Ciao belli.

renovering

Gjorde om lite här i bloggen.. vad tycer ni?

MUSIKAL!

Ja juste, det glömde jag skriva. Igår fick vi reda på sånggruppsindelningar, och jag ska sjunga musikal iår! :D


Kristina från Duvemåla, Rent, Evita

soy pobre

Så skönt med helg! De 3 första skoldagarna har gått väldigt snabbt trots alla nya ämnen. Nu har jag Engelska C, Idrott och Naturkunskap B, och fortsätter med italienska steg 2 såklart. Naturkunskapen verkar bli jätterolig, hör och häpna. Det brukar inte vara mitt favoritämne, men det är en bra grupp och läraren är rolig.

Vad ska man hitta på nu då? Jag är i stort sett pank tills på måndag så det blir en fattig helg...:P


TRES SEMANAS!

Det underbara har hänt, drömmarna har slagit i uppfyllelse.
BIljetten är säkrad!

3 veckor med värme, sol, kusiner, spanien och spanska!

Iiiiiihhhhh jag blir helt galen när jag tänker på det  :D



Gran Canaria 18/12 - 8/1


myskväll

Sitter och kollar på resor till i vinter. Det är ju helt sjukt vad folk verkar boka, så det gäller att passa på snart.
Sen ska jag ta ett bad och läsa någon av böckerna på spanska jag lånade idag :D


Mojito madness

Haha jag och Frida sitter på Fridays och försöker acceptera det faktumet att våra mojitos är slut. Men det är en massa is kvar.
Jag:

- Är det här is som typ inte smälter?

Hahahhaha


Medivlos? Medivles?

Hahah det var jättekul på väg till jobbet idag. Satt på tåget och lite längre bort i vagnen sitter en kille och pratar spanska (sydamerikansk), med en svensk tjej. Såklart tjuvlyssnar jag lite. Hon lär honom att säga mössa och jag tänker: hahah skulle vara typiskt sara. Då inser jag.. det är sara!! 
 - SARA!!

Så det blev en uppvärmning i spanskan på tåget, jättetrevligt!! :D Han var från Peru, fast det var inte nån random spansktalande hon hade raggat upp, utan en från hennes kyrka. Jag berättade om mina kusiners kusiner och han bodde typ 2 timmar ifrån deras stad. Det var en bra start på dagen :)

Y tu te me vas de las manos...

Hahahahaha jag sitter här och hindrar mig från att väcka de andra med mitt skratt. Enrique Iglesias sjunger: Y tu te me vas de las manos, vilket betyder: och du glider ur händerna på mig (typ) Första gången jag hörde låten trodde jag det var: y tu te lavaste las manos ( och du tvättade händerna) hahahha hur dum får man vara.. Nu till det jag vill ha sagt: Denna låt, "Lloro por ti" är väldigt bra! Jag brukar ju inte gilla Enrique så jättemycket, vet inte om det beror på att han turnerar med Aventura just nu men denna låt är så fin! Här har ni den med uunderbara aventura :D

@ work

E här på jobbet och insåg precis den tragiska sanningen att jag tog min rast efter bara 2 ½ timmar, och har därför ca 5 timmar kvar.... styrka tack.

För övrigt hade jag en underbar sommarkväll igår med en viss person, pasta i kungshallen och sedan en lååång promenad förbi kungsträdgården, gustav adolfs torg där det var en massa uppträdanden och till sist förbi gamla stan innan vi sa hejdå vid slussen. :)

Nu måste jag kila tillbaka till mina kära hamburgare. ...


ånger

Uuhhh! ibland känner man sig så dum så dum så dum. Och så vet man att man borde prata med personen men ju längre tiden går ju mer "fel" och "försent" känns det och ju mer växer det dåliga samvetet...

upponer

Vilken dag alltså. Mycket folk på jobbet. Flera irriterande människor och mitt i en rush kommer teamcheferna och ska göra kvalitetstest. Lite spännande eftersom de kollar på bemötandet av kunderna också medan de stod och väntade på sin beställning. Iallafall, dagen gick ganska fort trots min huvudvärk som dunkade till och från. Till slut skulle jag iallafall räkna kassan. Räknade fel, fick hjälp av arbetsledaren, allt blev rätt. Ringde vakten och stämplade ut 40 min senare än enligt schemat. När jag kommer upp till kontoret (fortfarande med huvudvärk, väldigt trött och lite nere pga alla irriterade människor, försening och hela faderuttan) säger en av teamcheferna: - Lovisa, det är så kul, för du är alltid så glad och trevlig mot gästerna! Det är så bra!

:D då släppte allt

El Orfanato

I söndags var jag och Annie och såg "Barnhemmet" efter en fika på Bolero när jag slutat jobba. Den var riktigt bra. Riktigt riktigt bra. Och den läskigaste filmen jag har sett.

Folk i biosalongen satt och skrek rakt ut och jag satt och skakade av spänning så jag nästan skrattade.

Det bästa var en kille på raden framför. När alla var på helspänn så skrek han: BUH! Och alla hoppar/skriker till. Hahahah. Ett skratt bröt ut i salongen hahaha. Brukar störa sig på typer som ska hålla på när man e på bio, men det där var riktigt kul. Och det behövdes för att lätta upp stämningen också haha.


sleeping issues

Slutspurten börjar imorrn. Bara 5 dagar kvar på jobbet och sen inget mer förrän en helg i slutet på september (undrar hur mycket jag kommer ihåg då? :P)
Iallafall ska vi ut imorrn med några från jobbet för att en tjej åker hem igen till sin hometown. Ska bli skoj.
Jag vet inte hur jag gör, men dagarna bara passerar. Ingenting händer. På lediga dagar, jag får nästan panik när jag tänker på det för på något sätt måste man utnyttja att man har en ledig dag. INTE sitta inne framför datorn! Har jag gjort något vettigt idag förutom att cykla hem min cykel som stod på stationen sen i söndags? Näe. Fy skäms lovisa.

En grej jag har tänkt på är att när man har en viss tid då man ska gå upp, det spelar ingen roll vilken tid det är, så är det ungefär lika jobbigt som att gå upp till en vanlig skoldag. Exempel. Jag börjar inte förrän vid 12-tiden på dagarna (jättesent ju) och brukar gå upp vid 9-10 sådär. Det gör jag även när jag inte jobbar - men! det blir ändå sååå mycket jobbigare! För man måste ändå ställa alarmet för att vara på den säkra sidan...


en till!

Det finns ett till aventura-fan i Sverige! Woho! :D Så jäkla kul!

http://mrssantos.blogg.se/


los chicos de mi corazon ;)

jobb jobb jobb

Står här vid en av datorerna i "green room" som vår personalmatsal så proffsigt heter :P Ska strax gå tillbaka och ägna mig åt hamburgerbeställningar igen, tänkte bara slänga in några ord här först.
Allt går upp och ner just nu, ena stunden gråter jag för vadsomhelst och andra stunden är jag glad som en lärka. Men, jag tror jag har slagit över på den glada sidan nu iallafall. För ikväll ska jag och Annie på bio nämligen. Ska bli skitmysigt, först fika på stammisstället bolero café, sen köpa godis och sen är det "Barnhemmet" på Sergel som gäller.

Idag kom det några italienare och beställde. Jag vet inte om han visste att jag pratade italienska, men han beställde direkt på italienska "Due di questi.. hamburrrgerrmenooo". De var från Sardinien, och han lärde mig lite italiensk geografi. Mer än det jag redan kan alltså :P

Nu måste jag kila. Ciao.

drömmar behövs dagar som denna

Hej allihopa!

Idag har det varit en riktigt tråkig dag, förutom att min moster med familj kom och hälsade på, samt en familj som utbrast: "Ja! Vi handlar av kassörskan som dansar!" (Vi hade "wake me up before you go-go" på högtalarna och jag stod och smådansade haha)
Men i övrigt var det ju grått och regnigt... så även i stämningen bland alla.. trötta och sura. Inte hela tiden såklart, men det var riktigt segt idag...

...vid dessa dagar är det bara att tänka att lönen kommer. Och med lönen ska en viss resa bokas... en viss Gran Canaria-resa över typ hela jullovet... :D.D iih!


kusiner

Snart är det dags för mina kusiner att åka hem.. det ska bli tråkigt.. men jag träffar dem iallafall i vinter :)
Det är svårt, för det finns många tillfällen under det kommande året som jag vill ner till Gran canaria o hälsa på. 1 - nu i vinter över jullovet, 2 - i februari när den stora karnevalen är :D och när alla tre fyller 18, 3 - när de tar studenten i mitten av juni!

Har iallafall varit väldigt kul att ha dem här i några dagar. Vi har varit här hemma och badat, badat bastu, kollat på pride, gått runt i gamla stan, fikat, spelat singstar, varit på grönan och skojat o skrattat som vanligt :)

los clandestinos ;)
                                                                                            Los clandestinos ;)