Vulkaner o sånt...

Nu sitter jag på geografin och tanken är att man ska jobba med Endogena Krafter-arbetet. Jag ska skriva om Etna på Siclien. Men det är mycket roligare att sitta och prata med Nattis och baskien-storebrorn på msn...
Nu har jag kommit igång lite grann iallafall.


15 min senare: Nu har brandlarmet gått! Jippie! Flockas med andra för att gå ut i det iskalla vädret. För att sedan få gå in efter några hemska kalla minuter. Vidrigt. Usch.

Nu har jag lunch, sen matte, sen kör
Sen ska jag in till stan med Nattis och äta middag samt hämta ut stadsteatern-biljetter. Sedan är det kör i Matteus. Ska bli skoj.

So long


skönaste dagen

Onsdagar är verkligen min favoritdag! Dubbeltimme spanska, en timme italienska och sedan finito. Helt underbart.

"hoy es noche de sexo.. voy a devorarte nena linda"

Idag var det en riktigt konstig dag måste jag säga. Det gick upp och ner hela tiden, men ändå mest upp. Trots att den började med geografiprov. Jag tror att det gick bra. Sen var det engelska, där man skulle jobba själv. Jag och Karro gick till bibblan och läste tills det var dags att gå till italien-mötet, dit jag kommer försent såklart. Det gör ju inte saken bättre direkt att jag känner 3 pers totalt av alla svenskarna... Det var iallafall roligt och som jag skrev om innan så fick jag reda på vem det är jag ska bo med i två veckor.
Åt lunch med kompisarna och sen var det engelska-prov. Läs-och hörförståelse och det gick väl hyfsat. Gick till en dator för att skriva ett mail till italienaren. Jessie dök upp och vi tog 627:an från edsbacka. Kom hem, redan fått svar från italienarn och pratade lite med honom på msn. Gjorde spanskaläxan, försökte öva på sångläxan men jag är så hes att det knappast var någon idé. Åt middag, satt längre på msn, snackade med miriam i telefon och nu ska jag gå och sova...

Har fått en Aventura-reggeaton-låt på hjärnan ända sen min spanskalärare spelade den på spanskalektionen igår... Jag vet inte vad det är, men den är bra! Jag lyssnar på den hela tiden. Den heter "Noche de sexo" och ni förstår nog vad den handlar om. Be mig inte om någon översättning är ni snälla...


Godnatt!


italiano!

Nu har jag fått reda på vem det är jag ska bo med under hela Italien-utbytet! Trots att det inte fanns så många killar så fick jag en av dem! En av lärarna som ska med började med att ropa upp mitt namn och jag fick en kille eftersom 1, båda var allergiska mot katter och 2, han hade önskat att få bo med en tjej... Han spelar fotboll och hans mamma är hemmafru.. mina fördomar om italien bara skuttade av glädje!

Det som förvånade mig med breven från de andra italienska eleverna var att många skrev "I'm very shy, insecure and timid, but once I get to know a person.." - vem skriver så egentligen? Vår lärare påpekade dock att det var ju med italienska mått mätt. Då kan man undra hur min italienare är när han skrev: "I am generally considered to be sociable, outgoing and polite"....låter bättre än shy och insecure i varje fall!


Update: Har pratat på msn, han var jättetrevlig! OCH så pratar han spanska - skitbra!

image108


HEJ!

Nu ska jag skriva om en grej som jag irriterar mig på väldigt mycket. Personer som man känner lite halft, har pratat med förut och kommer bra överens med. Man behöver inte vara värsta kompisarna, men man känner ändå personen. Då tycker jag att man ialllafall ska säga hej när man möter varandra. Ett litet "hej" är väl inte så svårt att klämma fram? Vissa personer har jag bara pratat med någon gång ibland och skulle inte ens säga att jag känner dem - men "hej" säger de iallafall! Sådana människor vill vi ha fler av...

Dagens uppmaning: Säg hej för guds skull!!

amen visst

Idag satt vi på italienskan och jag och Elin började prata om Aventura. Vi skrev upp de bästa låtarna på Julias block för att hon skulle ladda ner dem. Elin tar tillbaka blocket och börjar skriva något annat med ett hemlighetsfullt leende. Blir såklart nyfiken och vad får jag se? jo:  LOVISA <3 ROMEO !
ha-ha-ha


image107
 Klicka för stor bild


mobilproblem

Innan jul funderade jag på att skriva upp "ny mobil" på önskelistan. Men, jag gjorde till slut inte det och tänkte att jag ändå har en som fungerar och att jag klarar mig på den ett tag till. Det där taget har gått nu tack vare att något gått sönder så att den inte går att ladda. Typiskt. Därför blev jag tvungen att ta sim-kortet och sätta in det i en uråldrig mobil - nämligen den första jag fick! En Nokia 3310..  Det var den tiden då jag avgudade David Beckham. Därför har jag det som bakgrundsbild: Beckham23. Hemskt. Och jag vet inte hur man får bort det! Mina vänner på italienskan blev väldigt roade när de fick spela snake 2 på den.. så nu ska jag försöka hitta en mobil, ta reda på av mamma hur mycket jag ska betala själv och önska mig den i födelsedagspresent... gärna en tidig en...


bil i Istanbul? nja....

image104

Satt och kollade igenom bilder när jag hittade den här från istanbul i våras. Rolig trafik :P


Väx upp

Jag och Annie har precis satt oss tillrätta i biosalongen, efter att vi snällt fått köra bort några tjejer som satt på våra platser. De flyttade snällt på sig, no hard feelings. Tagit av sig ytterkladerna, fram med godispåsen och vattenflaskan och stängt av mobilen. Någonting kastas på mig. En godis. En sockerbit. Måste vara barn, säkert några småkillar som bara tycker att det är kul när man blir sur. Tar sockerbiten och slänger den på golvet, orkar inte tjafsa. Hela filmen går och ingenting mer händer. Skönt. Det kanske var ett misstag. De kanske "tappade" godisen. Ska precis ta på mig kappan och känner något mot mitt huvud. Tjejen ovanför mig dunkar sin godis-plastkartong i huvudet på mig. Visserligen inte hårt, men verkligen inte av misstag. De var tyvärr snabba ut och jag hann bara ge henne en arg blick innan hon och hennes kompis försvann. Den här tjejen var i min ålder  - vem håller på så? Jag förstår verkligen inte, hur kan man vara så barnslig? Idiot!!


Bio

Ikväll ska jag äntligen gå utanför dörren för första gången på två dygn... jag har inte ens gått ut för att hämta tidningen på morgonen!
 
Jag och
Annie ska äta middag i Kista och se "Good Luck Chuck", den verkade rolig. Den är säkert jättetöntig och ytlig, men ibland behöver man se såna filmer också.


Matte är mitt värsta ämne.. vad ska jag hitta på?

"När det blir fullmåne händer något märkligt med djuren i Katthult. 10 % av alla katter tror att de är hundar och 10 % av hundarna tror att de är katter. En natt med fullmåne räknade man ut att 20 % av alla djuren trodde att de var katter. Hur många procent var katter på riktigt?"

va???


la republica dominicana, por favor?

Sjuk idag igen, usch och fy. Har precis skrivit en engelska-book report typ, och jag måste gå och plugga matte... Tur att jag har Aventura och som gör mig sällskap  ;) Just nu lyssnar jag på "Pueblo por Pueblo" - "by för by", som handlar om Dominikanska Republiken, den är helt underbar och får mig att vilja åka dit...





uppsatsskrivning

Klockan tickar. Stolen är hård och det finns inget sätt att sitta på som är bekvämt. Rakt framför mig sitter tre engelskalärare och blickar ut över havet av elever som alla försöker komma på något bra att skriva. Ljudet av blyertspennor mot papper ökar stressen då jag bara skrivit ungefär hälften så mycket som grannen. Personen framför mig luktar förfärligt. Koncentration. De första börjar bli klara och paniken smyger sig närmre. Jackor som prasslar och dörrar som smälls igen. Till slut är det fem minuter kvar. "In conclusion...". Hinner precis läsa igenom innan en lärare säger på snobbig brittisk engelska :"The exam time is now over".


the value of language

Nu ska jag gå till skolan och skriva uppsats om ämnet ovan... hejdå!


men bravo

Bli sjuk just i veckan när vi har som mest ledigt, bara 3 skoldagar! Dessutom på dagen när det  är en stor engelskauppsats som ska skrivas. Ska pallra mig iväg till skolan om ungefär en timme för att få den gjord, hoppas på att två echinachea (eller hur det stavas) och en alvedon ska göra susen.
Imorgon är en lång dag dessutom, föst skola till ca 4, sen har Nattis öppet hus på sin skola som jag hade planerat att åka till direkt efter skolan. Och efter det är det kör från 19:00-20:30.... vi får se hur det blir med det.


Heath Ledger

Heath Ledger hittades död i sin lägenhet i New York, dödsorsaken var  antagligen en överdos. Jag fick en chock imorse när pappa berättade vad han läste i tidningen. Egentligen känns det ju lite konstigt att sörja någon man inte känner, men på ett sätt känner man ju faktiskt skådespelaren och rollerna. Och man blir ju ledsen vid  tanken på att man aldrig mer kommer få se en av sina favoritskådespelare i någon mer film.

hurra hurra

Igår var det besöksrekord  på bloggen, 33 besökare!



Hjälp

Det är verkligen iskallt på sina håll i skolan! 13 grader var det för några dagar sedan i en del av skolan. Som tur är finns ett fungerande element inte långt ifrån mitt skåp som man kan luta sig mot mellan lektionerna i de iskalla klassrummen. Man huttrar sig igenom lektionerna och i värsta fall köper man en varm choklad/kaffe/te i kafeterian i hopp om att det ska hjälpa... men det brukar oftast sluta med att man bränner tungan, iallafall jag.
Mina naglar var blå idag!


nu kan det bara bli bättre

Ja, dagen började ju inte ultimat kan man säga. Hade lite problem med att somna. Vaknade på morgonen. Tänkte att nu ska jag vara duktig, gå upp, duscha och äta en bra frukost. Allt gick bra tills jag stod helt iordninggjord och redo för frukosten, då jag upptäckte att klockan inte var halv 7 utan halv 6... la mig i sängen och pluggade geografi eftersom vi skulle ha prov idag.
Men, läraren kom inte när lektionen skulle börja. Så det blev inget prov. Härligt... jag hade kunnat sova då! Sen var det iallafall engelska. Värdelös lektion det också. Satt bara och läste i min bok. Sen var det information i ungefär en kvart om den kommande livslust-dagen. Det var det enda positiva kan man säga :

Magnus Betnér kommer till oss och ska ha stå-upp-show!! Ska bli skitkul!
 


drama drama

Ja hörrni, det var minsann lite dramatik på bloggen idag! (Ja, jag inser att jag ger det mer uppmärksamhet nu, men vafan)

Ibland undrar man ju bara vad som är syftet med sådana kommentarer som i förra inlägget (den första kommentaren alltså) Är det för att man vill bråka med någon, man kanske har aggressioner inom sig som man inte vill ta ut  på folk i sin omgivning så man gör det framför datorskärmen istället? Är det för att man vill ha lite drama i vardagen, om man är en rätt fredlig person i vanliga fall? Eller är det för att man helt enkelt vill få någon annan att känna sig sämre? (verkar lite konstigt eftersom denna person inte känner mig)

Ska jag vara ärlig, så blir jag glad för varje kommentar som trillar in. Kommentarerna växer inte på träd, i allafall inte på min blogg. Och läsarantalet håller på att öka, även om det fortfarande inte är så många.

Sen är det ju en annan sak huruvida man tar åt sig eller inte. Konstruktiv kritig gällande bloggen är det klart att jag tänker på, men det här är en persons åsikt. Och jag tror nog att den åsikten säger mer om den personen än om mig.

Därför får dagens uppmaning bli: Spread the love yao!



Extra lång helg...

...och det känns hur skönt som helst. Imorgon ska jag bara vara hemma, ta det lugnt och plugga. Jag ska göra klart sista biten på geografin och börja plugga matte också. Och läsa lite till i Persuasion.
Det har faktiskt gått riktigt bra med plugget idag måste jag säga, ovanligt bra. Läste igenom alla 27 sidor på förmiddagen. Sedan kollade jag igenom allt vi skulle kunna, bit för bit, och gjorde anteckningar. Det gick bättre på avdelningen om vulkaner, plattektonik, jordskalv och sånt för det tycker jag är intressant. Men nu är det inne på bergarter... vilket inte är så roande.
Nu ska jag gå och sova... buenas noches

image103
Papegoja på Gran Canaria

ge mig din luft

Sitter och lyssnar på Alex Ubago - Dame tu aire (därav rubriken). Väldigt bra låt.
Igår gick jag och lade mig väldigt tidigt för att vara en lördag och läste 1 ½ kapitel i Persuasion som faktiskt har blivit bättre nu. Och nu efter frukosten läste jag de 27 sidor i geografiboken som jag har prov på på tisdag. Vilket flyt jag har!
Nu ska jag nog gå ner och fortsätta att vara duktig...
ha det bra

Öppet Hus

Så har det varit öppet hus också. Det var helt okej, började med spanska som var roligt med Alex Ubago, sång och känslomässiga sms. Efter det kom Nattis och Miriam på min italienska, som var stel som aldrig förr. Det är tur att  min italienska-lärare från spanien är lite galen och bryter isen...De lärde sig iallafall lite italienska.
"L'estate é benissimo!"

Tittade lite på Olas sånggrupp innan det var dags för att uppträda i kafeterian. Först sjöng vi It don't make any difference to me, och det gick bra. Inte bästa stället att uppträda på kanske med tanke på "aukustiken" och oljudet runtomkring, men jag är ändå nöjd. Efter det var det den spanska låten och den gick också bra. Fick mycket beröm och det är alltid roligt, synd bara att man alltid är bättre på att ta åt sig dålig kritik än bra. Någon som känner igen sig?

Jag kom hem, läste ett kapitel i Persuasion och sen var det sushi med mamma och syrran. Mums. Tog ett bad och sen slappade jag bara... vid halv 9 fick jag för mig att jag skulle göra något så jag satte igång att baka kladdiga chokladmuffins.. alltid en succé!
Var nära att träffa en speciell person, men det blev inte så till slut. Hoppas det blir någon annan gång...

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Försökte ladda in filmen från kafeterian nyss, men vår dator var inte riktigt med på noterna. Så tyvärr Julia, men det funkar säkert imorgon.

Tror faktiskt att jag ska gå och sova nu... imorgon ska jag vara pigg! Det blir pluggdag imorgon. Geografi, matte och 2 kapitel i Persuasion.

Slutligen säger jag gonatt och uppmanar er alla att ta åt sig allt beröm ni får. Sov sött.

Did you give the world som love to day, baby?


Den här ska jag sjunga på cover-konserten! Skitkul!
Jag ska även spela trummor (??) på Jolene... jag på trummor ska bli spännade att se hur det går.... men roligt ska det bli! :D

Läskig hund

Jag är verkligen inte rädd för hundar, jag älskar hundar!
Men
Det som hände idag på bussen var verkligen läskigt, jag var rädd på riktigt. En gubbe som såg något opålitlig ut kliver på bussen vid Sollentuna station med en ganska stor svart hund. Han sätter sig bakom mig och framför sitter ett gäng invandrarkillar. När några av killarna går av börjar hunden skälla och försöka få tag killarna när de går ut genom dörren, precis bredvid mitt säte. Gubben försöker hindra hunden genom att skrika:
- Håll käften!! Håll käften sa jag!! Hundjävel!
Hunden fortsätter skälla ett tag men tystnar efter några stationer.  Då börjar gubben säga Jävla turkar! och andra elakheter riktat till killarna som gått av tidigare. Jag satt helt panikslagen, men väl medveten om att hundar känner rädsla. Tyvärr är det är inte så lätt att övertala sig själv om att man inte är rädd när det är en stor hund och en galen gubbe som inte ens har koll på den bakom en.
Som tur var gick de av stationen innan jag skulle av.... det var dagens trauma det...

Bra jobbat

Jag upptäckte precis att 237 låtar av alla på datorn är på spanska, 15,4 timmar. Joder!


hahaha

http://youtube.com/watch?v=LI_HRsnba2c&feature=related

såhär gör inte vi den på lördag va, julia?

Nästa vecka

Saker att göra nästa vecka:

- Ringa Ica om helgjobb
- läsa  "Persuasion" av Jane Austen (mkt viktigt, men ack så tråkigt)
- Repa "Te Quiero" med Sara och Frida inför Öppet hus
- Träna på Friskis onsdag + fredag
- Översätta engelska-ord
- Träna på italienska-verb

Saker att se fram emot nästa vecka:

- Dansen börjar igen!
- Öppet Hus på lördag
- Kör på torsdag


Nu ska jag gå och städa lite... ciao ciao


kanske det

När nuläget är förvirrande och framtiden oviss
Då kanske det är bäst att se tillbaka till början igen
Och blunda för det som kom emellan?


torsdag

Engelskaläraren, som alltid har sjuka barn, var inte i skolan idag. Så det kom en vikarie och sa vad vi skulle göra, jag skrev uppgiften, och nu har man hål till 10:25.
Sen är det geografi, matte och till sist kör. Ska bli kul att se vad vi ska sjunga nu.
Imorgon ska vi börja med cover-projektet på ensemblen, vi ska alltså göra en cover-konsert på skolan. Har precis skrivit ut Dolly Partons "Jolene" för att ta med imorgon.

Ikväll är det kör i Matteus för första gången sen jullovet också, längtar :)

              

- hit ska jag i april! :D

hejdå!


Syster

Här kommer en Aventura-låt. Översatt till svenska, riktigt bra och rörande text tycker jag:


Vad fort åren går, igår var vi små
Mamma och pappa kämpade för vår framtid
Du såg efter mig, nu är det jag som vakar över dig
Syster, jag älskar dig och jag vet att du inte är lycklig

Ett till slag i ansiktet, som det är varje vecka
Och som alltid en ursäkt som du vinner till slut
Han lurar dig, vad gör jag här
Fastän jag vill hjälpa dig accepterar du allt som det är

Du är mitt blod och mitt mål är att rädda dig
Jag ber för dig

Syster, han älskar dig inte
han vill ha 20 kvinnor och du ser det
Han misshandlar dig och sen försvarar du honom
Det syns klart att han inte accepterar dig
att du inte ser

Du gråter - varje gång han slår dig
Du gråter - sorg och ilska
Du gråter - Jag känner din rädsla
Du gråter - I hans händer kan du dö
Du gråter - den mannen som får dig att lida
Du gråter - han gav dig det här blåmärket
Du gråter - när han spottar dig i ansiktet
Du gråter - och med hemska ord
Du gråter - Känner han sig överlägsen

Den här mannen är ett fegt djur
Utan värdighet som slår en kvinna

Det är inte rättvist hur mycket du älskar honom
Tänk noga, det är du skyldig till
och du ser det

Mina systerbarn borde inte se sin mamma springa
I ditt hus finns ett monster och du sover med honom
Räkna upp timmarna han gjort dig lycklig
och sedan åren han orsakat lidande

Jag tål inte att se min syster gråtande
Mannen är en råtta
Ingen kan tvinga dig att stanna
Du kan gå din väg, att du inte ser det
Det är inte respekt det jag ser, det är rädsla
du fruktar honom
Den hunden du inte ser

Du gråter - När han kommer hem
Du gråter  - för han är full
Du gråter - och han slår dig utan anledning
Du gråter - och barnen bara ser
Du gråter - och de skriker: pappa nej!
Du gråter - slå henne inte igen!
Du gråter - han förudmjukar dig
Du gråter - och ljuger
Du gråter - han har inget hjärta

Vi borde byta plats
Om han kommer för att slå mig
kan jag sätta honom på plats

skola, Italien och friskis

Idag var en riktigt bra dag. En sån där dag som inte innehållit något speciellt, den har bara varit bra ändå. Sådana dagar vill jag ha fler av.

Jag började med dubbeltimme spanska och vi skrev små sagor. Det var roligt. Sen var det italienska och efter det lunch.

Tyvärr är det så att jag har matte varje dag, och det förstör lite dagen liksom, varenda dag vet man att man har en timmes, ibland 50 minuters, hemsk mattelektion. Gick in i lektionssalen, inte så många var där. Satte mig vid bänken och skulle precis slå upp boken när min mattelärare sa: - En frivillig! Du vet att du inte behöver vara här. Det här är bara stödmatte, så du får gå om du vill. Hallelujah!

I väntan på möte om utbytesresan till Italien satt jag med Karro, Elin och Julia i biblioteket. Sen var det Italien-mötet. Ska bli sjukt kul att åka dit. Sommarvärme, underbar glass, pasta, Venedig, Florens - men framför allt Bologna - Ja tack!

De tog en bild på oss som de ska skicka till italienarna... snart ska vi få se en bild på dem. Ska bli spännande.

Efter skolan åkte jag hem, tog det lugnt för att sedan gå ett medelpass på Friskis och Svettis. Det känns att jag har gått där ett tag nu, inte alls lika jobbigt som det första passet utan riktigt roligt! Kom hem, åt middag och duschade. Nu sitter jag här och lyssnar såklart på Aventura.

Ciao!

lycka

Jag har hittat Aventura's Live-DVD från Madison Square Garden. Jag hade inte så höga förväntningar, eller rättare sagt, jag ville inte bli besviken. Besvikelse fanns inte ens i mitt ordföråd när jag såg konserten. Det var glädje rakt igenom. Helt underbart! Sångaren Anthony "Romeo" Santos sjunger helt underbart live - nästan bättre än på skiva. Dessutom vet han hur man charmar publiken... Jag är helt såld. Han skriver så bra låtar också! Vissa är sorgliga och när man hör vissa vill man bara dansa av glädje. Får jag inte se dem live någon gång i mitt liv kan jag lika gärna gå och dö nu. Por favor.

Någon gång ska jag se dem, jag vet det bara.

Någon som har lust att ge mig en New York-resa med Aventura - biljetter i 18-årspresent?

Inte?

Jag fortsätter väl att drömma då.

el primer día

Idag var det första skoldagen. Klockan halv 7 var jag uppe. Men redan runt 3 vaknade jag flera gånger av att någon i familjen hade ett alarm på. Inte trevligt.
Började med italienska, som är roligt. Sen var det spanska, där vi målade med vattenfärg. Molto divertente. Min lärare N pratade italienska nästan hela lektionen, hon hade nämligen varit i Italien på lovet. När hon skulle börja prata spanska var det jättesvårt att växla, jag och Elin kunde säga att det går vi igenom varje måndagsmorgon.
Efter pytt i panna som lunch var det matte. Gick segt, men bra ändå. Sen var det geografi. Mycket mer intressant och till sist engelska. Inte riktigt lika intressant, men nödvändig information om nationella proven som kommer snart.
Åkte till centrum och kollade runt lite innan det var Friskis och Svettis som gällde. Bas-pass den här gången. Roligt och jätteskönt efteråt. Jag blev förvånad över instruktörens låtval. Vid nervarvningen hade hon Peter Jöbacks "En sång om oss". Jag älskar den låten! Dessutom kom "Bridge over troubled waters" på avslappningen, den som jag sjöng på bröllopet på Sicilien i somras... åh :)


söt!

image101
bild från
http://aventuraworldwide.com

Filmkvällshelg

Har haft en riktigt rolig helg (med min helg räknar jag fredag-nu). I fredags åkte jag och Annie till husdursmässan. Inte så mycket att se faktiskt. Tyckte lite synd om djuren, det var mest en massa annat krafs de stod och sålde.
Vi åkte in till stan istället, gick runt lite och smakade torkad frukt och annat godis på hötorgshallen innan vi tog en promenad. Hittade en kinesisk matvaruaffär, trodde jag inte fanns i Stockholm, men det var som ett litet Chinatown eller nåt. Sen gick vi igenom gallerian och till slut åt vi lunch/middag på mcdonalds. Vi åkte till Rotebro, köpte godis och Annie köpte en massa filmer. Vi gick hem till Annie och dukade upp med vårt godis, tände ljus och tittade på japanska The Ring. Jag hade väntat mig en mycket läskigare film faktiskt. Annie den busungen ringde mig från dolt nummer flera gånger typ varje gång efter att videon visats i filmen. Usch haha.
Nästa film var The Omen från 1976. Den, däremot, var läskig. Med sån där läskig filmmusik med djävulsintervallet hela tiden á la gammal munk-musik - spooky. Då hände något läskigt på riktigt. Filmen handlar om djävulens avkomma, helvetets apostlar och sådant. Alla de onda personerna har ett födelsemärke i form av tre 6:or - som ju är djävulens nummer.
Annie skulle kolla hur mycket pengar hon hade kvar på mobilen.

"Du har - sextiosex kronor - och - sextioett -öre - kvar på ditt kontantkort"

Alltså 66,6 kr om man avrundar!!
Efter den filmen pratade vi ett tag och sedan kollade satte vi på Secret Window, men vi kollade inte så mycket utan pratade mest. Pratade ända tills klockan var halv 5 och då gick vi och la oss.

Vaknade vid halv två ungefär, åt frukost och kollade på nyinspelningen av The Omen, från 2006 i Annies vardagsrum (surround-ljud - skitläskigt). Min erfarenhet är att gamla filmer oftast är lite läskigare, men inte i det här fallet. En scen var nog den läskigaste jag har sett i någon film. Jag säger bara att jag aldrig tänker bada i ett badkar i ett avlångt vitt rum med en spegel rakt framför mig på kortsidan. Usch jag får verkligen rysningar nu bara av att skriva ner det.


                                                             

Vid 20 i 5 gick vi till stationen och jag åkte till Upplands Väsby för ännu en filmkväll med Nattis och Sandra. Vi hyrde Djävulen bär Prada och köpte en massa godis och chips. Åt pizza med nattis familj, kollade på filmen och pratade. Sen fick vi skjuts av Nattis mamma till stationen vid halv 1,  pappa kom och mötte mig vid Helenelund, vi gick hem, och nu sitter jag här.

Imorgon ska jag bara ta det lugnt. Kanske tar en promenad och ett långt bad. Nu ska jag krypa till kojs.
Ciao!


äntligen

Någon har äntligen gjort det! Det jag har gått och väntat på i åratal. Någon har skämtat om Sunnes enda gatljus.
Detta såg jag på TV igår, det var någon ståupp-show. En kille som berättade att han bodde i Munkfors. Han sa ungefär såhär:

" Och om man vill ha det lite roligt så kan man alltid åka till Sunne. Där har de ett rödljus. Men det är klart att man blir lite besviken när man kommer och det är grönt..."

blä

----- säger:

FY va jag inte tycker om sånt här... varför kan man inte bara ha ngt så man ser på andra om dom är intreserade för??!?!?!


----- säger:

:) :P

Lovisa | gott nytt år säger:

jag veeeeeet det är så kompilicerat


Lovisa | gott nytt år säger:

jag tycker det är svårt att ens veta vad man vill liksom...


----- säger:

jaa...jag har känt så länge nu men nu när jag äntligen kommit fram till ngt så blir de såhär liksom! BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄä


Lovisa | gott nytt år säger:

bläääääääää sammanfattar det verkligen känner jag


panduro hobby är en guldgruva

Idag var jag och lillsyrran i stan. När vi äntligen kommit in och jag står i kön på HM påväg att betala ett par strumpbyxor inser jag en obekväm sanning; jag har glömt plånboken! Viktoria sa tidigare att hon hade några hundralappar, så jag kan ju låna av henne tänkte jag, men det visade sig att de där hundralapparna var i singular.
Som tur var åkte pappa in till stan och mötte oss på centralen med min plånbok. Vi gick och åt på Pizza Hut. Jättegod mat där tycker jag, fast det var ganska fullt och personalen hade inte så mycket koll. Men vi var nöjda ändå.
Jag och Vickan begav oss mot dagens mål; Panduro Hobby. Jag hittade en himla massa scrapbooking-grejer som jag köpte, massa designark och bokstäver. Nu har jag något att pyssla med...
Kom hem för en stund sen och snart ska jag iväg igen. Ska på mitt första Core-pass på Friskis och Svettis. Hoppas det blir roligt.

Ciao!

Gott Nytt År!

Igår var jag med Annie och Sofia hemma hos Annie och hade en riktigt mysig nyårsafton med trerättersmiddag, bestående av toast med en röra, löjrom, avokado och räkor till förrät, inbakad fläskfilé med ädelost, potatisgratäng och granatäppel-sallad till varmrätt och fransk chokladmousse med frukt till efterrätt. Vi kollade på American Pie  och Hot Chick. På tolvslaget gick vi ut och såg alla fina fyrverkerier och tände smällare som Sofia hade med sig. Vi skålade i champagne och sen spelade vi singstar :) 

Här kommer en liten lista, delvis härmad av Annie:

Bästa köpet?

Klänning, smycken och skor till bröllopet på Sicilien


Vad spenderade du mest pengar på?
Måste ha varit fickpengar till resor


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Better - Regina Spektor
Me llaman calle - Manu Chao
Here in your arms - ?
Labios Compartidos - Maná
El rey tiburón - Maná
Gudfadern-temat

När..

var du rädd?
När jag och Sofia skulle få skjuts till stationen i Baskien av en baskisk galning som gjorde allt för att skrämma upp oss och sen säga: Tranquila, Suecas, Tranquila!!! eller när jag och Sofia skulle få skjuts hem på natten och vi klämde in oss hur många som helst i den där lilla bilen..

var du lycklig?
Hur många tillfällen som helst. Men det bästa måste ha varit på Sicilien, hela den resan, men såklart speciellt min systers bröllop.


skrattade du mest?
Antagligen när baskierna skulle försöka prata svenska, eller när vi sjöng och dansade små grodorna för dem - först i Sverige och sen när jag och Sofia sjöng den och nationalsången i en proppfull rökig lokal i Baskien med 15 baskier som satt och klappade och klämde i från tårna på: KOAKAKAKAKA!
Eller under pratstunderna med Iratxe och hennes bror.
Eller när jag och mina kusiner gjorde en viss rolig, men pinsam film...
Eller på någon av Baskien-återträffarna..
 

Vilka länder besökte du?
Spanien (Gran Canaria), Turkiet, England, Italien, Spanien, Frankrike (över en dag:P) och USA

Bästa boken du läste i år?
"Parfymen"

  

De bästa nya människorna du träffade?
De från utbytesgruppen till Baskien, Iratxe med familj, kompisarna från "la lonja", Alba, Amaia och de andra baskerna, Samara, Chie, Seda, Toto!! :D 


Vad var din största framgång 2007?
Blivit mer utåtriktad


Största misstaget?
Att jag inte badade någon gång i Baskien

Hur tillbringade du julen?
Hemma med familjen