Sibuenosesentó

Nu sitter jag här helt proppmätt efter en stor supergod kalkonmiddag hemma hos mina kusiners gudmor som bor tvärs över gatan.

Julen firades här med mat ute på gården och julklappsutdelning vid ca 10. Jag fick en bok på spanska och pengar från farmor, bland annat. Dagen före dopparedan var en riktig sommardag. Vi åkte ner till södern till några kompisar till min faster och badade i havet och i hotellpoolen där. Det var underbart. Vi har också solat lite och jag har väl bränt mig lite sådär lagom som man ska.

En vanlig dag är ungefär såhär:
Man vaknar klockan 10, äter frukost vid 11 med utsikt mot atlanten från fönstret. Underbart goda apelsiner, som inte går att jämföras med dem i Sverige. Man läser dagstidningen "La provincia" i solen, kanske lägger sig och solar med iPoden, går till Lisela, eller åker in till Las Palmas. Lunch vid 3, t.ex urgod gazpacho. Och sen är det typ kvällsmat vid 10. Tv-stund då spanskan verkligen övas! Ibland är det filmer. Hittills har vi sett Ice Age 2, och sagan om ringen. Jag förstår rätt mycket, och det blir bättre hela tiden.

"Det här är vad jag kallar jullov" sa Micaela häromdagen när vi satt och solade i 25 grader haha. Sant, så sant!


Frammeee

... eller okej, jag har varit framme i några dagar nu hehe. Har har det varit sol och varmt. Faktiskt upp mot 25 grader. Har gatt runt i Las Palmas, varit och sett pa fotboll (Las palmas - Albacete pa stadion har med micaela och lisela),, hoppat i vagorna pa stranden harborta, atit gazpacho och pulpo en salsa rosa som var jattegott (blackfisk i rosa sas,  jag var lite nervos, bilder kommer sen haha). Har ocksa varit pa marknad, solat och saklart fotat en himla massa!
Haha en gubbe pa fotbollsmatchen trodde att vi var tyskor! Han skrev ett sms (jag tjuvkikade) dar stod det: har ar det 3 tyska blondiner. Micaela ar verkligen inte blond haha och tyskor? Nae, inte okej :P

Julstamning da? Njae, inte traditionell svensk haha. Jag brukar ga runt och sjunga pa "heej mitt vinterlaand" bara for att det ar sa fel haha.

 Imorgon blir det stranden for mig, om det ar lika fint vader som idag. Da minsann ska det bli farg pa albinon fran sollentuna :P
(Jag vet att det ar jatteirriterande att lasa utan de sista bokstaverna i alfabetet, jorgito larde mig att skriva å, men det tar sa lang tid for mig haha)
Hoppas att alla darhemma (eller var ni nu ar) har det jattebra.
¡Agur!


säg något jag kan ha glömt

Nu har jag packat nästan allt. Pass, pengar och biljett ligger redan i handbagaget och kameran och iPoden är på laddning. Badkläder med. Det mesta är med förutom några saker jag inte kan packa förrän imorgon, till exempel tvätt som håller på att torka.
Till min  fasa upptäckte jag dock att jag har akut brist på underkläder... så innan Arlanda imorgon blir det ett stopp i Sollentuna för att köpa. Finns det något tråkigare att lägga pengar på än sånt som är absolut nödvändigt? Jag tror inte det...

Förresten så har jag haft en supermysig dag idag. Varm choklad med Annie, och sedan julfika hemma hos Sandra med allt gott man kan tänka sig. Man rullade hem nästan. Perfekt avslutning på höstterminen med tjejorna :) tack för det hörrni

Jag tror inte jag bloggar imorgon bitti så nästa gång blir nog därnerifrån. En stor kram till alla kompisar!

finito

Nu är allting avslutat :) Har precis haft bokdiskussion med svenskan och ska snart ha lite avslutningsfika med Annie i Sollentuna. Sedan ska jag hem och tvätta o fixa lite inför imorgon, och ta med chokladgodiset jag gjorde igår till Sandra för ännu mer julfika med fler kompisar. Det blir en skön avslutning och en bra uppladdning inför resan imorgon. Jag har svårt att föreställa mig de här tre veckorna framför mig som är helt fria från skolarbete. Jag får nästan tårar i ögonen av lättnad, efter den här stressiga höstterminen. Nu väntar en belöning som heter duga.

/världens lyckligaste lovisa

1 lektion kvar!!

Ni läste rätt! 1 lektion kvar och sedan väntar 3 veckor i Spanien på mig (med risk för att låta tjatig, men jag måste få upprepa det några gånger :D)

Imorgon ska jag bara ha ett boksamtal, tvätta, packa, och fika med kompisar :) Har redan tagit ut de pengar jag ska, så det är bara att slå in lite klappar och fylla väskan som är kvar. Min kusin har berättat att det är ganska kallt så jag "måste ta med jacka  och sånt!!" (ca 16 grader, man har ju varit med om värre)

Nu ska jag nog förbereda mig inför att sova... ci vediamo domani!

Sista konserterna

Idag är det sista konsertdagen för i jul, efter totalt 6 konserter och en dags företagslussande. Det ska bli obeskrivligt skönt, men lite tråkigt också såklart. Nu får man verkligen passa på att njuta av:

 - ljudet av symfoniorkestern
 - alla underbara julsånger
 - att krampaktigt hålla med en  nervös hand i kanalljuset (där stearin ändå rinner över på manschietten) medan man försöker sjunga så att inte luciasången sänks en ters
- de stressiga ombytena
- Julkantaten med de höga tonerna där det inte går att sjunga på text
- smärtan i fötterna när orkestern spelar det långa efterspelet i samma stycke
- O helga natt framförd av mezzosopranen med det otroliga vibratot

...och en mängd andra saker!

Nu har jag precis pluggat naturkunskap, men bryter nu eftersom jag ska iväg snart. Har en del kvar till ikväll, har nämligen prov imorgon.
Nu sticker jag. Ciao!


Dagens!

DAGENS VILL HA: Mer energi. Och julstämning!
DAGENS KLÄDSEL: Lucialinne, rött band, lingonkrans, svart kjol, tubtopp, kofta samt röda band i håret :)
DAGENS SMINK: rött läppglans, lite ljus ögonskugga (oj vad intressant!)
DAGENS FRISYR: utsläppt och två tofsar
DAGENS HÄNDELSE: Julkonserterna i Matteus såklart!
DAGENS LÅT: Une cantate de Noel - Arthur Honegger (om man nu ska kalla det för låt haha)
DAGENS PLANER: Upp vid 9.30, iväg för att repa och ha konsert med Matteus
DAGENS SAKNAD: Lite mer ork hade suttit fint...
DAGENS DUMMASTE: Att inte kören fick tacka för applåderna på konserterna, så ingen i publiken fattade att det var slut
DAGENS SJUKA: lite förkylt
DAGENS DROG: Te och mackor som kyrkan bjuder på haha
DAGENS ROLIGASTE: "Inte till dig Sonny!"
DAGENS FAVORIT: Hej mitt vinterlaand nu är jag häär!
DAGENS KÖP: En godispåse på coop vid St: Eriksplan
DAGENS GODIS: se ovan
DAGENS HUMÖR: Väldigt bra!
DAGENS ORD: Laudate


Luciatåg och hårklippning

Det har varit en otroligt lång dag... Den började med uppstigning vid halv 6. Klockan halv 8 var det luciatåg på 3M i Rotebro, där alla fick varsin liten goodie-bag (haha!) med tejp, post-its, små klisterflikar, en penna, limstift m.m. Jag blev löjligt glad! Det är ju perfekt till skolan!
Luciatåget gick bra och på bussresan därifrån sjöng vi i äkta musikaranda en massa sånger för busschauffören och irländaren som var med, busschaffören uppskattade det mycket fick vi höra sen!:D
Nästa Luciatåg var i skolan och jag hade aldrig kunnat föreställa mig att så mycket folk skulle trängas i cafeterian för att se  oss. Jättekul! Vi gick runt i korridorerna och det gick väldigt bra, men man blir lite skakig på rösten när man har ett ljus att hålla reda på och går upp och ner för trappor...

Sen  hade vi en liten rast så då träffade jag Annie :) Hon följde med oss till Rotebro station, där vi skildes åt. Vi lussade på MSD, och hade sedan lunchrast. Några  musikare inklusive Peter åt sushi i Sollentuna och sedan kollade vi på Wedins utförsäljning av skor. Köpte två par tygskor att ha i Spanien, de kostade 98 tillsammans, 49 kr/par! Självklart köptes det "kvalitetsgodis" också (dock inte av mig)  haha.
Sista luciatåget var på PEAB. Där var Daniel Westling närvarande, hör och häpna! Slut på  den långa luciadagen.

Jag hade bestämt mig för att klippa mig i Kista. Så jag tog tjuren vid hornen och lät äntligen någon sätta saxen i mitt fågelbo till hår haha. Han som klippte mig var jätteduktig och jag blev supernöjd. Det blev ganska mycket kortare, men det känns mycket fräschare nu.

Borde gå och sova ganska tidigt eftersom det är en lång konsertdag imorgon. Börjar med repetition kl 11.30 och sista konserten börjar 18.00... sista konsert-ansträngningen nu.. sen är det bara skola i tre dagar.. och sen sticker jag!!:D


Hahahaha galna italienare

haha den här italienaren flyr ut genom fönstret när läraren ropar upp honom till förhör

Laudate dominum omnes gentes

Jag har haft musikrepetition i ungefär 6 timmar totalt idag. Då är man ganska slut. Men än är det inte slut. Imorogn är det lussande hela dagen, och på lördag är det två julkonserter, likaså på söndagen. Det är riktigt roligt och det är verkligen julstämning när vi sjunger Une Cantate de Noel av Honegger, med hela symfoniorkestern och alla Matteus körer. Från små 5-åriga änglaröster till stora vuxenkören. Och så vi i ungdomskören i mitten förstås. Det är ganska mäktigt faktiskt.

Som sagt, så är det luciatåg imorgon på företag och i skolan. Du som går Rudbeck och läser detta, kom till cafeterian kl 8.30 för garanterad julstämning och skönsång.

Imorgon måste jag gå upp halv 6, därför är det nog klokt att lämna datorn nu...

en lista, det var längesen!

Hehe snor den här från Linnea

DAGENS VILL HA VAR: 
En fin hårklippning
DAGENS KLÄDSEL VAR: Jeans, vitt  linne och grå kofta
DAGENS FRISYR VAR: superlockigt
DAGENS LÅT VAR: "Notte prima degli esami"
DAGENS PLANER VAR: Skola, plugga, bli fotad av Annie 
DAGENS SAKNAD VAR: En röd klänning som har fått en konstig fläck :(
DAGENS BÄSTA VAR: Novellseminariet som gick skitbra
DAGENS ROLIGASTE VAR: Fotande hemma hos Annie
DAGENS DUMMASTE VAR: Att det är försening på boken jag vill låna på bibblan
DAGENS MISSLYCKANDE VAR: Att jag inte simmade på hålet
DAGENS DROG VAR: Ipren
DAGENS KÖP VAR: en påse med torkad frukt och nötter
DAGENS GODIS VAR:  läs ovan
DAGENS HUMÖR VAR: Trött, men glad

Pluggiplugg

Jag börjar se ljuset i tunneln nu. Jag har på något sätt liksom kontroll över allt som ska göras innan det bär av till Las Canarias, och det känns ju skönt. Det som är kvar att göras är:

- Novellseminarium i Svenska B
- Bokseminarium på Singoalla i Svenska B
- Muntligt naturkunskapsprov om hjärnan och nervsystemet i Naturkunskap B
- Engelskaredovisning om hur alkohol påverkar Sydafrika i Engelska C

Förberedde mig klart inför novellseminariet idag, har nästan läst klart Singoalla och skrivit ihop det jag ska göra i gruppen på engelskan.

Tänk när det är över! :D


Imorgon ska jag och Annie ha en liten "jul-plåtning" hemma hos henne. Tomteluva och lingonkrans ska med!

El Orfanato!

Grymmaste pepparkakshuset jag har gjort! Jag funderade på vad jag skulle göra för något och så kom jag fram till att jag ville göra huset i filmen Barnhemmet hehe, så det blev det! Förenklade det lite såklart, går ju inte att göra alla detaljer, men i stort sett är det samma hus :D

Är mäkta stolt eftersom mamma och pappa trodde att det inte skulle gå.. men nu är det ihop"limmat" och klart. Det roligaste är kvar, nämligen att dekorera så jag ska snart ner till ICA och handla lite godis som kan passa. Bilder kommer!





Update! Här kommer bilder.




Konsert och julbak

Så var den sista konserten med Rudbecks musikklasser över. Lite sorgligt såklart, men det var inga ledsna miner igår inte. Allt gick bra förutom första delen på första konserten... jag skämdes ihjäl haha... vi förstod inte riktigt vilka toner vi skulle börja på så det lät verkligen hemskt, jag undrade om allt inte bara var en hemsk mardröm..., men senare i konserten gick det bättre och andra konserten gick superbra.

Idag ska vi baka pepparkakshus här hemma, på mitt initiativ. Detta är en uråldrig (läs: typ 3-årig) tradition hos oss. Var och en av barnen ritar ett pepparkakshus och sedan bakar vi dem och dekorerar såklart. Inga färdigköpta hus på ICA här inte. Jag undrar vad jag ska göra för något i år.... är lite trött på vanliga fyrkantiga hus... någon som har en idé?

Harry

Hahaha gud vad jag älskar våra fåglar. Just nu sitter jag och Harry och sjunger tillsammans, Harry i sin bur på nedervåningen och jag här uppe. Nu övar han busvisslingar hahah

sista rushen

Nu känns det precis som att man skulle åka i en fors och närmar sig vattenfallet. Det finns ingenting man kan göra för att stoppa det, det är bara att följa med och  bli nerkastad. (Inte för att ha varit med om detta någongång, men jag föreställer mig att det känns ungefär sådär)

Igår var det begravning för morfar och jag och mina syskon samt pappa sjöng "Annie's song" i stämmor. Det gick lättare än jag trodde, vi sjöng nästan först i programmet och stod uppe på läktaren. Pappa sjöng "Lascia ch'io pianga" och jag var inte nådig med italienska-uttalet haha... "pappa du ska säga mer 'lasha' och inte 'lashia', och det heter 'duoloin' och inte 'duolong'!"
Begravningen var fin och trots de tråkiga omständigheterna var det roligt att träffa sina kusiner. Lilla E var det första gången jag träffade!

Idag var en ledig dag, de kommande 2 veckorna kommer verkligen inte vara lika lyxiga som denna. Det är julkonserter hit och dit (6 stycken + luciatåg), naturkunskapsprov, bokseminarium, novellseminarium m.m. Det är faktiskt så illa att den första stunden jag helt  kommer kunna slappna av, kommer vara när jag sitter på flyget från Madrid till Las Palmas (då jag har lyckats byta plan i madrid på 1 ½ timme) Men såklart kommer det bli två roliga veckor också, det är ju faktiskt underbart att sjunga.

Medan många just nu sjunger "NT-fest shalalalalala" så sitter jag här hemma och ska snart börja vira rött band runt min lingonkrans haha. Lite trist att jag inte går på NT-festen, men jag orkar inte riktigt.

Nu ska jag gå, ciao!

blogg-utmärkelse

Jag har fått en liten award från Annie :D trevligt trevligt...



Nu ska jag också utse 7 andra bloggar som jag tycker förtjänar denna utmärkelse enligt dessa regler:

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare  & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

1.http://italienliv.blogg.se  - för sina inlägg om en italiensk vardag, behöver jag säga mer?
2.Julia - ännu en "italienblogg" kan man säga ,molto brava!
3.Fia - för sina inlägg om aventura och annan latino-musik ;)
4.Frida - för sina roliga och originella inlägg
5.Tove - för intressanta inlägg om situationen i latinamerika och från sin resa
6.Sandra - för inlägg som tar upp allt mellan himmel och jord
7.Martin - min lillebror, för att han bloggar med mycket humor


2 veckor kvar!

Queridos amigos, tiden bara rusar iväg. Om 14 dagar har jag (förhoppningsvis) börjat packa. Jag kommer säkert inte kunna somna, brukar aldrig kunna det när jag ska åka någonstans. Speciellt inte nu när jag åker på egen hand, och ska byta två gånger!
Jag längtar ju såklart, men det känns så overkligt. Just nu är jag så mitt uppe i allting att det känns superkonstigt (på ett bra sätt) att det är så snart som jag ska iväg.
Nåja.. det är lite novell-och bokseminarier, personporträtt och naturkunskapsprov kvar...

hang the shining star upon the highest bough

Have yourself a merry little chrismas..... dudududuaaah! haha jag går runt och sjunger på den hela tiden. Ska bli kul att sjunga den på lördag. Har övat min lilla solo-del för mig själv typ 100 gånger... det kommer nog  gå bra :)

Lång dag idag. Lektioner på förmiddagen och körrep på eftermiddagen i stan. Snart kommer slutspurten, Elisabet lyckades nämligen få mig att tacka ja till medel ikväll på friskis. Skitbra.

språkbordet

Dagens lunch blev ett enda virrvarr av språk haha.  Det var engelska, portugisiska, spanska och "grottmännisko-svenska" . En brasilianska, en svensk som bott i brasilien, en amerikan, en argentinska, en latinamerikan (vet inte varifrån) och så jag och sara.
Vi skrattar fortfarande åt när stackars B från Brasilien skulle säga "sex laxar i en lax-ask" - "Sexy laask" haha!