Iih!

Rubriken ovan beskrev ungefär min känsla igår när jag och mamma gick hem från Volontärresors föreläsning på söder igår. Jag blir mer och mer säker på att det blir volontär i latinamerika, 6 månader och antagligen Peru, efter studenten. Jag fick projektbeskrviningen för just Peru och ett alternativ var att jobba på ett center för gatubarn, vilket jag jättegärna vill göra. Ska ringa en kille på volontärresor imorgon som kan mer om deras projekt i Peru... det verkar  jättebra!


Malagueños

I måndags var jag hemma hos S på middag och träffade det spanska paret vi ska bo hos. Deras dotter och barnbarn var också med.

Det är en underdrift att säga att jag längtar jättemycket. P och M, ett malaganskt (?) par i kanske 60-årsåldern är hur trevliga som helst. De kan ingen engelska (skitbra :D) och pappan  P är hur pratglad som helst. De bor på ett berg 200 meter upp, men hade ändå jättenära till stranden sa de. P är från en liten andalusisk by, han sa att han skulle ta med oss dit vare sig vi ville eller inte. När dottern tillade att det var en riktig liten byhåla med kossor så hoppade jag och S nästan av glädje.

Det är lite utbyteskänsla igen nu, speciellt när jag var påväg hem till S för att träffa dem. Fjärilar i magen liksom. Det kommer bli en helt underbar vecka!

Granada

Ibland känns livet lite som en Almodóvarfilm när sammanträffanden bara klaffar perfekt. Idag tog jag upp kontakten med en vän i Mexiko som var min (och fridas också för den delen) "huskamrat" i Brighton sommaren 06. Det visade sig att hon pluggar i Granada nu!! Och vem ska till Granada i påsk om inte...  ? Just det! :D Då ska vi antagligen träffas!

Ett jättebra sammanträffande.


veckoslutet

Det känns ju lite knäppt när man börjar längta efter måndagen för att få slippa vara hemma och plugga. "Men man pluggar ju i skolan också?" Jo det är sant, men då är det ändå socialt. Bättre än att vara hemma och sitta som en isolerad liten uggla.
Detta kan jag pricka av på min att göra-lista:

- Göra klart musikteorin
- Göra klart gympapasset till idrotten
- Skriva klart ett arbete om barns språkutveckling
- Förbereda redovisningen av barns språkutveckling

Självklart hann jag med att se melodifestivalen också! Fel låt vann tycker jag. Vad är det med Sveriges konstiga smak egentligen? Emilia skulle ha vunnit, eller vad tycker ni?

Nu är det iallafall ny vecka och nya tag. Hoppas hoppas hoppas att det inte blir lika mycket att göra nästa helg.
Detta är min vecka:

Måndag: Hålla i ett mini-gympapass på idrotten, redovisning på svenskan.
Tisdag: Lektioner och barnvakt på kvällen
Onsdag: Vanliga lektioner, simma på håltimmen
Torsdag: Lektioner till 16.20, sedan kör
Fredag: Lektioner, kanske träffa spanska paret som jag och S ska bo hos i Málaga
Lördag:
Söndag:


Förvirrade funderingar....

Det är så otroligt mycket man vill göra efter studenten. Och även fast folk säger att det inte är bråttom så känner man (iallafall jag) ändå en viss press att det är precis nu man ska göra alla saker man har sagt att man ska göra någon gång i sitt liv. Som att man bara skulle ha det här kommande året att leva, sen ska man plugga vidare och sen jobba. Och sen är det försent. Fel fel fel.

Jag har ju haft ganska klart för mig att jag vill åka som volontär till latinamerika. Men pga lite negativa nyheter (som kanske inte är så negativa trots allt eftersom jag då inte skulle börja tänka som jag gör nu) så har jag insett att jag behöver ju faktiskt inte göra det precis just nu. Om en månad fyller jag 19, jag behöver inte stressa.

Mina funderingar just nu ligger på två platser.

1. Spanien. Åka dit ett år, plugga något språk/lingvistik-relaterat och bo på studenthem/ i lägenhet. 

eller

2. Jag åker som volontär nu iallafall. Lämna in ansökningar, och betala den skyhöga deltagaravgiften och söker de stipendier som går. Hoppas på att man får något bidrag, eller helt enkelt betala supermycket, och sedan kanske jobba när man kommer hem.



 

I'm a survivor, I'm gonna make it...

phhhiiuuuuu
jag överlevde torsdagen. Utan att ta någon huvudvärkstablett. Jag hade lektioner + körrep, nästan non stop i 13 timmar.

Hade lite paus mellan skolan och kören, då åkte jag till stadsbiblioteket och lånade en dator samt lånade en bok på italienska!! Notte prima degli esami (natten före slutproven), som vi har sett på film på italienskalektionen. Jag är riktigt taggad inför att börja läsa haha... vill inte glömma italienskan ju.

Hade körrep i Matteus också. Förlängt med en halvtimme, men det var väldigt roligt. Mycket skratt som vanligt. Sen övade vi "In heavn'ly love abiding" som jag ska sjunga solo på.

Nu kommer reklam!

Nu på söndag kan man höra ljuv musik av Mendelssohn i Matteus kyrka, vid Vanadisplan, kl 18. Biljetterna kostar 50 kr och de köps på plats! Det kommer bli hur bra som helst!