alfabetet

Hittade en sån här lista i arkivet från juli 2007 och tänkte att det kan ju vara kul att se om nåt hade ändrats...

A Aventura, Alex Ubago, Antonello Venditti
B  Billie the vision and the dancers Bacilos
C Cristian Castro
D Dolly Parton
E Enrique Iglesias, Eros Ramazotti
F Fanny Lú
G Gwen Stefani, Gianna Nannini
H Helen Sjöholm, Hellogoodbyes, Håkan Hellström
I Imogen Heap, India. Arie,
J Juan Luis Guerra, Juanes, Jack Johnson, James Morrison, Jason Mraz, Jeff Buckley, Jay Brannan, John Denver, Johnossi, Julieta Venegas, Justin Timberlake, John Mayer, Josh Groban
K Kevin Michaels
L Laleh, Lars Winnerbäck,  Lucas Arnau, Lisa Nilsson, La Oreja De Van Gogh, Laura Pausini
M Maná, Manu Chao, Michael Bublé, Mika, Mindy Smith
N Norah Jones, No Doubt, Nelly Furtado
O Oasis
P Peter Jöback, Pink, Paolo Meneguzzi, Phil Collins
Q
R Regina Spektor, the real group, Ricky Martin
S Savage Garden, Shakira, Sigur Rós, Selelna
T Tiziano Ferro, Toby Love, Timo Räisinen, Tingsek, Tomas Järvheden
 
U Umberto Tozzi
V Veronica Maggio
W Wisin y Yandel, Will Young
X Xtreme
Z Zero Assoluto

rockbrud

Imorgon ska jag, Frida och Linnea ut! Temat för kvällen är, halloween till ära, "byt stil för en kväll". Jag ska då vara rock-brud. Vi får se hur det blir... jag har en någorlunda plan över vad jag ska ha på mig iallafall... det kommer bli så grymt kul!


vila INTE i frid, Sterling.

Sterling i konkurs. Har det undgått någon?

Resan till kusinerna på Gran Canaria som skulle vara ljuspunkten i vinter är kaputt väck. 4500 kr som ramlade ner i ett svart hål (så känns det iallafall). Jag blev så otroligt ledsen, även om jag förmodligen hade blivit argare om jag bokat resan nyligen, som många andra har gjort.
Jag riktigt kokade inombords när jag läste tidningen. Hur är det möjligt? Allt var ju klappat och klart, bokat och betalt. Ingenting kunde hindra att jag fick åka till släktingar och solen i  3 veckor. Konkurs fanns ju inte på kartan, hur ofta händer det en själv liksom? Kanske händer andra, ibland, men inte mig. Men just det lilla som absolut inte fick hända har hänt.

Kokar inombords gör jag inte längre, men kvar finns en kämparglöd iallafall. För jag ska banne mig ner dit har jag och Micaela bestämt!!

:D

Lovisa = nu officiellt översättare för Plan Sverige!


den här måndagen gillar jag

Nu är jag verkligen helt slut och ska väl snart gå och lägga mig och läsa "Disgrace" av Coetzee som är till Engelska C. Den är väldigt bra, men hemsk också.

Så vad har hänt idag? Vaknade halv 11 och kollade lite snabbt in på friskis hemsida innan jag åt frukost. Räknade ut att jag skulle hinna med halv 12-passet om jag skyndade mig, vilket jag gjorde. Det var jätteskönt och jag känner verkligen att det går framåt med träningen.
Efter det ansökte jag om nytt pass hos polisen. När de tar passfotot så frågar de: - Är du nöjd med bilden? Nöjd? När är man någonsin nöjd med sitt passfoto?! - Så nöjd man kan vara med ett passfoto svarade jag och hon i luckan skrattade haha.

Tog en sväng i centrum och köpte mig ett par välbehövda mysiga höst/vinter-skor. Jättesköna, helt pälsiga inuti!

Nu på kvällen var jag och syskonen nere och skulle hyra film... det blev rena rama tredje världskriget. Till slut allierade jag mig med Martin, och vi ville ha "Morgan Pålsson" vilket inte Viktoria ville. Det slutade med att Martin höll fast henne och sa: - Spring och hyr! Spring och hyr!
Och så var det löst!
;)
Väldigt rolig film måste jag säga. Skrattade så jag fick ont i magen.

Imorgon blir det att ta itu med naturkunskapen och fixa andra nödvändiga saker... mamma och min bror åker till London på fotbollsresa (!) med en annan mamma och son. De ska se Arsenal - Tottenham och ska bo vid Hyde Park. Jag är lite avundsjuk faktiskt. Det är tur att min lillebror inte är en sådan som blir överdrivet uppspelt över saker - som jag blir, han har knappt nämnt något om resan vilket har underlättat tillvaron för oss som inte får följa med hehe..

Nej nu ska jag sova. Baci

vacanze

Lov lov lov. Det är det som snurrar i mitt huvud just nu. Det är så himla skönt!

"Och tänk att äntligen få vila.."





Jag minns en dag på oceanen
emot oss kom ett ensamt skepp
Jag stod och tittade vid relingen
i skeppets akterstäv
fladdrade en fana

Där vinkade den svenska flaggan
Då tänkte jag att dessa män
och kvinnor där på skeppet
far vår väg tillbaks
Vi seglar bort 
De seglar hem

Hemma var ligger det någonstans?
Kan någon ge svar?
Nu är det midsommar och dans
hos mor och far

En plats där jag får vara stilla
där ingen tränger sig inpå
Jag vill få skapa mig ett eget bo
för mig och för min man
och för våra ungar

Och tänk att äntligen få vila
Få sova i sin egen säng
Ja, vi ska ta dig till en plats där du får stanna
Du ska snart få komma hem

Hemma var ligger det någonstans?
Kan någon ge svar?
Nu är det midsommar och dans
hos mor och far
Vägen vi färdas den bär bort
aldrig tillbaka
Hemma var ligger det någonstans?
Vem kan ge svar?

Ja, vi ska ta dig till en plats där du får stanna
Du ska snart få komma hem

- "Hemma" ur Kristina från Duvemåla

Den här låten är för mig omöjlig att nynna, lyssna, än mindre sjunga på, utan att tårarna strömmar. Den betyder så mycket. Och Helen Sjöholm sjunger den så underbart.
Det är en dröm är att kunna sjunga den här för publik utan att rösten storknar och snyftingarna tar över. För det har jag inte lyckats med hittills, ens ensam för mig själv.


the högskoleprov

Nu är det avklarat. Efter 8 timmar på stockholms universitet i det största "klassrummet" jag varit i, var huvudet helt slut. Det var svårt, men jag tror inte det gick dåligt. I vanliga fall efter prov har man ju någon sorts känsla för hur det har gått. Men inte idag. Jag försöker intala mig själv att det gick bra iallafall. 

När jag kom hem skulle lillasyrran på maskerad och temat var "klä ut dig till någon kändis som är med i en film". Hon var Gwen Stefani, så jag fick hjälpa henne och hennes kompis Lindsay Lohan med smink.
Hämtade thai-mat med mamma och sedan kollade vi på "Inga Lindström" haha. En tysk tv-serie, om Sverige, men alla som är med är tyskar och de pratar bara på tyska. Rätt intressant. Svenskar skulle ju aldrig åka till något annat land för att en tv-serie ska utspela sig där, och dessutom spela alla rollerna själva - på svenska! Men det gör tydligen tyskarna...  haha.

Har precis spelat singstar och snart är det dags att gå och lägga sig...
Buon weekend tutti

/Lovisa

Pelle

iPod nano
Den här snyggingen blev min i måndags!
Underbart!

John Denver - Annie's song

tänkte passa på att lägga upp en sång som jag tycker är den finaste någonsin. Haha lillebrorsan har redan lovat att sjunga den på mitt bröllop och begravning.


Följ min blogg med bloggkoll

the moon illusion

Kolla här!

Min lillebror har hittat en hemsida med typ "dagens blid från rymden". Jättecoola bilder finns det där! Bland annat den här. Jag läste på lite om varför månen blir /varför vi ser den så stor. Fast jag förstod inte riktigt ändå. Den ser alltså såhär stor ut när den är nära horisonten och varför vet man inte riktigt. En teori som de visar med en bild i artikeln är att om man tänker sig en tågräls rakt framför sig, så blir den ju smalare ju längre bort man tittar. Om man då sätter upp två lika långa pinnar horisontellt ovanför varandra, så kommer den pinnen som är högre upp verka längre eftersom i den är längre i proportion till rälsen än vad den lägre pinnen är.
(här är bilden för er som inte orkar klicka er in på länken)
see caption











Då skulle alltså träd och hus i förgrunden motsvara "rälsen".  Men ett problem skulle då vara att piloter också upplever månen som stor, och de har inga saker i förgrunden.


Den här bilden har de också som exempel. Att vi människor uppfattar himlen som lite platt och att horisonten är längre bort än zenit. Att det är bara när månen är närmast horisonten som den månen vi ser och den "ritkiga" månen är samma.
Om det är någon som fullständigt förstår det här haha, så kan väl den lämna ett litet försök i kommentarerna att förklara?


you are sunlight and I moon

See Explanation.  Clicking on the picture will download  the highest resolution version available.

party party

I fredags var jag ju ute med tjejerna på 80's. Kom  hem vid 3, sov till 12. Dagen gick åt till att hämta cykeln jag inte cyklat tillbaka från stationen och fixa naglar och allt annat inför nästa fest haha. Klockan 6 befann vi oss på östra station för mammas 50-årsfest. En restaurang som ligger mitt ovanför tunnelbanestationen, så från där man sitter kan man se ner på folk som går. Ganska coolt.
Det var en jätterolig kväll. Jag, Martin och Vickan sjöng "Kom änglar" av Lars Winnerbäck. Gick och lade mig vid 3.

Nu på söndagen märker  man hur trött man är... tror att jag håller på att bli sjuk, men det hoppas jag verkligen inte för den här veckan är det engelska nationella prov. Något jobb idag blir det iallafall inte.

Ciao!

let's go ouuuuuuuuut tonight!

Ikväll ska jag och the girls (sandra, jessie, frida, ck) till 80's! Jag har verkligen längtat efter att dansa! :D
Nu ska jag yla med lite till i "out tonight" från Rent innan det är dags att packa handväskan. Hasta luego!


yess

Imorgon ska det bli så skönt... sovmorgon till 12:40. Visserligen ska jag upp innan och fixa några grejer, t.ex arra låten martin, jag och vickan ska sjunga på festen på lördag och gå till banken, men det betyder ändå att jag får sova längre och det är underbart.
Efter den första lektionen är det gympa då vi ska simma, sedan italienska, och sedan ska jag och elisabet på medelpasset på friskis. Skön start på helgen.

en dag i tre delar

Den här dagen kan delas in i 3 delar. Två var bra och en var skit.

Del 1: Går till skolan, glad i hågen, kör med klassen. Väldigt roligt och vi sjunger just nu en underbar isländsk jullåt som är jättehäftig.

Del 2: Lektionen har precis slutat. Aj. Vi kan väl  säga såhär: Det suger att vara tjej ibland (närmare bestämt en gång i månaden). Aj aj aj. Hem. Bussen är försenad kommer, missar 523:an med ungefär två minuter, väntar i 20 minuter på 607:an. Dessa minuter var de längsta minuterna i mitt liv. Bussen kommer och där finns en arg skrikande unge, samt även en arg tant. Vid detta tillfälle var tårarna inte långt borta. Men allt slutade lyckligt med en filt framför am-rom-com-serier :D

Del 3: Bestämmer mig för att pröva på step på friskis. Sagt och gjort, jag pallrade mig dit och det var verkligen superkul! L och Å från klassen var där också :) Det roliga var att det var jobbigt, men samtidigt märkte man knappt det för man var så koncentrerad på koreografin hela tiden. Det ska jag fortsätta med.

Nu sitter min lillebror bredvid och lyssnar på El tango de Roxanne,  och nån som säger: Me dejaste, me dejaste... y no te puedo convencer... que vengas Roxanne!


Klassen!


"Oh happy day!"

ella me levantó

Jag blev helt plötsligt lite.. jag vet inte... nere?

Så nu fyller jag hela huset med Reggeaton.

pies descalzos

Idag har jag varit och fikat med Annie på Café Biblos i centrum, det var mys :) Sen åkte hon vidare till  Solna och jag åkte hem för att sedan lyssna på lillasyrrans konsert i St: Erik. Väldigt bra var det och speciellt en ung herre som sjöng solo på "joyful joyful" (versionen från Sister Act). Han hade verkligen en superbra röst.

Sen var jag på danspasset på Friskis. Ack så roligt. Det är verkligen stressbefriande. Inga situps, armhävningar eller isolations (även om det tränas ändå rejält i passet)  - bara helt kravlöst dansande i en timme.

Nu ska jag snart duscha..

Idag blev allt så tydligt. Sista året och redan nu öppnas möjligheter från andra sidan jorden. Pirr i magen.

google jord

Sitter och google earth:ar. Det är en väldigt bra uppfinning. Det som är bra är också att det finns bilder från alla ställen som man kan klicka på, så ser man inte allt uppifrån.
Jag har kollat en massa på Costa Rica. För om bara ett år kanske jag är där nämligen...;)

A whole new wooorld

Haha den här killen är helt otrolig... sjunger både som kille och som tjej. Det här klippet går på repeeat nu, jag får inte nog!

Jag yearbook-ade mig själv haha

1.2. 3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.

Haha 5:an var ju riktigt snygg! 19 också! haha
20:an är typ jag på en dålig hårdag.


I couldn't be happier

Jag är så glad. Inget jobb i helgen. Inget alarm på mobilen och nästan inget skolarbete. Det enda inplanerade är filmkväll hos Annie imorgon vilket ska bli jättekul.

Jag pratade med Micaela idag om mitt besök i jul. Vi ska eventuellt bo några dagar själva i lägenheten i Las Palmas. Kul eller vad? :D Jag kan ärligt talat inte vänta... fast det måste jag. I 11 veckor. Men det går fort!

Det är så många roliga saker på gång nu...
mammas 50-årsfest, konsert med kören, julkonserter med kören och skolan, Gran Canaria och kusiner, sångkonsert, egna låtar-konsert

Dessutom ska jag på arbetsintervju på måndag! Wish me luck.

Besitos


Såhär glad är jag! :D
Från en födelsedagsfest i Bologna april 08

volontär

Tänker nu dela med mig av min lilla frustration till er. Hoppas det är okej. ;)

Har precis suttit och kollat runt på cirka en miljard hemsidor på volontärresor. Jag är ännu inte helt på det klara med vilket land jag vill till. En del av mig vill till centralamerika och karibien eftersom jag lyssnar så mycket på deras musik och är så intresserad av deras kultur..
Men det är jag ju självklart av andra länder också, till exempel Peru, där jag kanske eventuellt har bra kontakter... det vore ju toppen.
Sen har vi det här med reslängd också. De flesta jag har klickat mig förbi erbjuder resor från en månad till ca två månader, eller tre om man har tur. Jag har hittat en svensk organisation som erbjuder halvår- och årsresor. Det vill jag göra. Det jag vill göra är att undervisa i engelska/ jobba på barnhem/på något ungdomscenter.

Flera gånger har jag tänkt; vad mycket lättare det hade varit om jag bara ville plugga i en annan del av europa eller vara au-pair...
men aldrig att jag tvekar på latinamerika. Dit ska jag!