helg och Bilbao på måndag

aaah vad skönt det ska bli!! Bara komma bort från allting, umgås med gruppen från Sverige och vännerna därborta<3 Byta miljö för ett tag och bara ha kul. En och annan kulturkrock lär det väl bli, men det är bara nyttigt.

Skulle boka biljetter till Rent idag, men det blev något fel i bokningsprocessen på nätet så vi ska väl ringa.. lite irriterande..

Idag var vi på Hare Krishna center i stan och det var intressant faktiskt, hade en jättebra representant som var noga med att påpeka att ingen var tvungen att köpa det han sa och uppmuntrade oss till att ifrågasätta och ställa kritiska frågor. Hans livshistoria var ganska fascinerande. Han föddes i USA, med två bröder som var med i marinkåren - vilket han protesterade starkt emot. Från broadway-musikalen Hair hörde han att de sjöng "hare krishna" och han ville ta reda på vad det handlade om och blev mer och mer lockad. Han jobbade som snickare och ville åka till Sverige eftersom vi är kända för träsnickeri, han var väldigt negativ mot sitt hemland och jag förstår varför. Han gick med i Hare Krishna redan i USA tror jag och var med från början när det startades i sverige på 70-talet. Han visade oss en tidningsartikel ur Allers på 80-talet där rubriken var "John blev hjärntvättad av sin tro" (eller något sådant) - vilket ju inte stämde. Amerikanska myndigheter kidnappade honom för att han skulle gå igenom en avprogrammering i 3 veckor, tvångsmässigt! Till slut lyckades han ta sig ur och var så arg på USA att han avsade sig sitt medborgarskap. 2003 ville han ha tillbaka det - vilket är omöjligt egentligen, men pga hans speciella skäl så fick han det. Han var väldigt snäll och bjöd på hemlagad kola:) Nu är iallafall mina fördomar dödade om att Hare Krishna skulle vara något sektliknande... även om jag inte kan hålla med i allt de står för.

Ska kolla lite på dramaten och stadsteatern..Ska gå med Nathalie någon dag efter Bilbao:) längtar! Det var länge sedan jag var på teater.

trevlig helg!

Kommentarer
Postat av: Sandra

oj! låter ju intressant det där! Hare Krishna..? vad har de för åsiker/syn på hur man ska leva?

Postat av: Lovisa

de tror att deras gud var samma som alla andra religioner - bara det att de tror på olika sätt:)fast hos dem heter den Krishna (tagen ur hinduismen)är man heltidsmedlem går man upp typ vid 3 och sjunger ett mantra typ hela dagen, många bor i kollektiv. Det enda jag reagerade på var att de inte tycker att kvinnan ska ha lika mycket frihet som mannen, inte att hon ska vara en slav, men hon ska tydligen "beskyddas" eftersom kvinnor är som barn....

2007-09-22 @ 19:30:02
URL: http://loolens.blogg.se
Postat av: Sandra

okey.. låter skumt! fast det är väl bra att kvinnan ska beskyddas. men inte eftersom hon är som ett barn..

2007-09-22 @ 21:06:00
URL: http://s4ndra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback